- 2 lžíce oleje
- 1/2 dýně hokkaido
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce sójové omáčky
- tymián
- 1 lžička sladké červené papriky
- 1 lžička dijonské hořčice
Jak připravit dýňový tataráček
- Dýni hokkaido umyjeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka a dužinu (vše použijeme do vývaru) a nakrájíme na kostičky.
- Šalotku a česnek nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji s větší špetkou soli.
- Přidáme dýní, tymián, protlak a sójovou omáčku. Osmahneme a podlijte vodou.
- Dusíme do změknutí dýně, až se odpaří část tekutiny a dýně se rozvaří.
- Dýni rozmačkáme nebo rozmixujeme.
- Přidáme hořčici a sladkou papriku.
Praktické
- Tataráček můžete namazat na kváskový chléb, topinky, placky nebo tortilly. Ale dá se jíst i jen tak třeba s hranolkami zeleniny, krekry nebo nachos.
Obměna
- Místo hokkaido dýně můžete použít i dýni máslovou.
- Místo rajského protlaku můžete použít čerstvá rajčata, který udusíte spolu s dýní.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.
Komentáře
Prostě výborné, vyzkoušeli jsme různé tataráčky, ale tenhle vede, děkujeme 👍
Na tataracek uz jsem skoro zapomnela – jesteze na nas ty recepty tady vyskakuji samy :-)