Na podzim je dýní všude plno... Tady je jeden sezónní recept, pokud přemýšlíte, co s nimi vymyslet. Tataráček se skvěle hodí na čerstvý kváskový chlebík, obilné placky nebo třeba do tortill. My ho milujeme ale i jen tak jako svačinku!

Ingredience
1 sklenička
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 dýně hokkaido
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • tymián
  • 1 lžička sladké červené papriky
  • 1 lžička dijonské hořčice

Jak připravit dýňový tataráček

  1. Dýni hokkaido umyjeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka a dužinu (vše použijeme do vývaru) a nakrájíme na kostičky.
  2. Šalotku a česnek nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji s větší špetkou soli.
  3. Přidáme dýní, tymián, protlak a sójovou omáčku. Osmahneme a podlijte vodou.
  4. Dusíme do změknutí dýně, až se odpaří část tekutiny a dýně se rozvaří.
  5. Dýni rozmačkáme nebo rozmixujeme.
  6. Přidáme hořčici a sladkou papriku.

Praktické

  • Tataráček můžete namazat na kváskový chléb, topinky, placky nebo tortilly. Ale dá se jíst i jen tak třeba s hranolkami zeleniny, krekry nebo nachos.

Obměna

  • Místo hokkaido dýně můžete použít i dýni máslovou.
  • Místo rajského protlaku můžete použít čerstvá rajčata, který udusíte spolu s dýní.

Oooo, já vařím a peču (Soňa)

Soňa: Oooo, já vařím a peču !! Kdybyste věděly,...

Zakúpenie členstva sú tie najlepšie investované peniaze (Eva)

Eva: Krásny dník prajem a chcem poďakovať za všetko,...

S manželem jsme zhubli, máme více energie a přidaly se i dospvívající dcery (Eliška)

Eliška: Připojuji se k děkovným reakcím. Kurz je krásně...

Zhubla jsem, zlepšilo se i zažívání a atopický ekzém. (Olga)

Olga: Tak už jím podle Jíme Jinak asi měsíc...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Nemám chuť na sladké a už mi nechutná ani káva!

Petra: Tak pro dnešek jedno velké AHA! Nemám chutě...

4 kg za 11 dňov bez námahy (Jana)

Jana: Ahoj, dnes mam 11. den a - 4...

Bez masa je mi skvěle

Petra: Nejdřív jsem to vůbec neplánovala, ale nakonec jsem maso...

Zbavila jsem se zánětu v rameni

Jitka M.: srdečně Vás zdravím a děkuji Vám za spoustu...

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Partnerovi vyloženě chutná (Jasebka)

Jasebka: Já mám dole zatím pořád 4 kila, navrch...

Je úžasné, jak jde váha sama dolů!

Jajabre: Zdravím všechny. Zítra to bude 14 dní. Koupila...

S manželem jsme dohromady zhubli 15 kg!

Zdeňka B.: Kurz i přes zdravotní obtíže, které mě...

Jsem veselejší a plná energie, po 5 dnech mám dole 3,7 kg (Alena)

Alena: Krásný den všem, po pěti dnech jsem měla...
  1. Právě jsem udělala tataráček ze zbylé pečené dýně. Místo na cibulce osmahnuto na pórku, shoyu jsem dala o hodně míň… a chutnalo to moc dobře!

  2. Opravdu vyborny, pikantni a hl. jednoduchy na pripravu. Chutnal mi vice nez z cukety :-) nakonec jsem do nej primichala jeste trosku syrove jemne pokrajene cibulky a chytlo to takovy ten tatarsky riz :-)

  3. Zobrazit všech 12 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek4 tipy, jak si naplno užít podzim
Další článekPoklad jménem vlašské ořechy