Na podzim je dýní všude plno... Tady je jeden sezónní recept, pokud přemýšlíte, co s nimi vymyslet. Tataráček se skvěle hodí na čerstvý kváskový chlebík, obilné placky nebo třeba do tortill. My ho milujeme ale i jen tak jako svačinku!

Ingredience
1 sklenička
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 dýně hokkaido
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • tymián
  • 1 lžička sladké červené papriky
  • 1 lžička dijonské hořčice

Jak připravit dýňový tataráček

  1. Dýni hokkaido umyjeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka a dužinu (vše použijeme do vývaru) a nakrájíme na kostičky.
  2. Šalotku a česnek nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji s větší špetkou soli.
  3. Přidáme dýní, tymián, protlak a sójovou omáčku. Osmahneme a podlijte vodou.
  4. Dusíme do změknutí dýně, až se odpaří část tekutiny a dýně se rozvaří.
  5. Dýni rozmačkáme nebo rozmixujeme.
  6. Přidáme hořčici a sladkou papriku.

Praktické

  • Tataráček můžete namazat na kváskový chléb, topinky, placky nebo tortilly. Ale dá se jíst i jen tak třeba s hranolkami zeleniny, krekry nebo nachos.

Obměna

  • Místo hokkaido dýně můžete použít i dýni máslovou.
  • Místo rajského protlaku můžete použít čerstvá rajčata, který udusíte spolu s dýní.

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
Čtěte na toto téma dále

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Hubnu a jsem svěžejší (Klára)

Klára: Tak dneska 11. den a mám 1,2 kg...

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo...

Jste prostě skvělí – vážím vás i vaší práce

Jára: Nesmírně si vážím vás i vaší práce, jste...

Bez Jíme Jinak si to už s partnerem neumíme představit (Jitka)

Jitka: Dnes se mě partner po opět skvělé večeři...

Jsem myšlenkou Jíme Jinak unešená (Veronika)

Veronika: Ahoj všichni z Jíme Jinak. Ačkoliv jsem nejela...

Přítel zhubnul 18 kg, oba se cítíme skvěle (Paní M.)

Paní M.: Investice do klubu Jíme Jinak a Jarní...

S Jíme Jinak zažívám zázraky (Věra)

Věra: Milá Evičko, Romane, gratuluji k výročí a děkuji...

Po 5 letech bílé krvinky v normě (Jana)

Jana: Ahojky Evi, Romane, všichni, moc děkuji za milou...

Mám víc energie, dole už 4,5 kg (Petra)

Petra: Dnes je můj 9. den a já se...

Smysly se začaly zbystřovat a tělo odlehčovat (Renata)

Renata: Ahoj, při pročítání mnoha komentářů mám potřebu vám...

Našla jsem nový smysl života (Jana)

Jana: Milá Evi, moc děkuji za vyčerpávající odpověď. Potřebovala...

Jak mi to jde? Parádně. (Radka)

Radka: Jak mi to jde s kurzem Vánoce jinak?...

I okolí si všimlo (Sylva)

Sylva: Přeji krásný den všem, protože já krásný den...

Stačilo začít vařit jinak a 13 kg je dole (Slavomíra)

Slavomíra: Stačí variť dle Jíme Jinak a prejde chuť...

Krevní tlak už mám v pořádku a beru minimum léků (Hana)

Hana: Zeleninový vývar mám odzkoušený i na mé fence...
  1. Oblíbený tataráček s kváskovým chlebem, bude skvělým závěrem překrásného dne 😀
    Napařený daikon, rukola. Tento recept už dělám podruhé a stal se mým oblíbeným. Pro svoji lehkou a nevtíravou chuť bude vždy vítán v podobě lehčí večeře 😀

  2. Dobrý den,lze tataráček zavařit do slenic na pozdější spotřebu?Jak dlouho vydrží čerstvý v lednici?Děkuji za odpověď😊začarovaná jsem cuketový a je to vynikající ,když jedeme na chatu ,atd.,tak mne zajímá,zda dýňový udělat stejně do zásoby…Andrea

  3. Dobrý den,lze zatáček zavařit do slenic na pozdější spotřebu?Jak dlouho vydrží čerstvý v lednici?Děkuji za odpověď😊začarovaná jsem cuketový a je to vynikající ,když jedeme na chatu ,atd.,tak mne zajímá,zda dýňový udělat stejně do zásoby…Andrea

  4. Právě jsem udělala tataráček ze zbylé pečené dýně. Místo na cibulce osmahnuto na pórku, shoyu jsem dala o hodně míň… a chutnalo to moc dobře!

  5. Opravdu vyborny, pikantni a hl. jednoduchy na pripravu. Chutnal mi vice nez z cukety :-) nakonec jsem do nej primichala jeste trosku syrove jemne pokrajene cibulky a chytlo to takovy ten tatarsky riz :-)

  6. Zobrazit všech 21 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPodzimní košíčky – foto postup
Další článekProč na podzim tloustneme a jak se tomu vyhnout