Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Houbové paté

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Tento jednoduchý a rychlý recept můžete využít i ve vašich dalších přípravách. Jak ho použijete, je na vás a určitě najdete i jiná využití, než jako paštika.

Ingredience
  • 4 g sušených hub shiitake
  • žampióny
  • 100 g přírodních kešu oříšků
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá petrželka
  • olej
  • sůl
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • citrónová šťáva podle chuti
  • pepř

Nadšení střídají slzy. Tak nějak by se daly popsat moje začátky, když jsem doma udělala revoluci a začala jíst jinak....

Jak připravit paštiku z hub

  1. Kešu oříšky namočte na několik hodin.
  2. Namočte shiitake na několik hodin.
  3. Do pánve nalijte olej, rozheřejte ho, přidejte prolisovaný česnek, nasekané žampiony a rehydratované shiitake a osmahněte. Některé houby si nechte stranou na ozdobu.
  4. Do mixéru vložte osmahnuté houby, kešu, sůl, pepř, citrónovou šťávu a lahůdkové droždí. Mixujte, dokud nezískáte požadovanou konzistenci.
  5. Posypejte čerstvou petrželkou.

Praktické

  • Uchovávejte v lednici a zkonzumujte do dvou dnů.

Obměna

  • Pokud si chcete místo paštiky připravit krém na těstoviny, rozřeďte si paté troškou vody, ve které se těstoviny vařily.
  • Můžete použít i jiné houby.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

9 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierko ( nebo někdo z šikovných kuchařek/ kuchařů) nezkoušeli jste místo žampionů dát hlívu ústřičnou?? Mám je zrovna v lednici tak mám chuť vyzkoušet 🙂

Prosím kolik těch žampionů?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Krémové tofu s hlívou

Velmi jednoduché a přitom lahodné jídlo vhodné jako příloha nebo jen tak ke chlebu jako super rychlá večeře.

Houbová paštika

Obchody nabízejí velké množství veganských alternativ paštik, ale složení nebývá zrovna ideální. Domácí je prostě domácí a bude záležet jen na vás, jak kva...

Lahodná paštika

Vynikající ořechová paštika, kterou budete mít připravenou během chviličky. Skvělá ke krekrům, na chleba nebo placky. Určitě najde své využití také na svát...
klub
3
5

Slaný mini cheesecake (bezlepkový)

Poměrně rychlý bezlepkový recept, který můžete využít jako malý předkrm pro hosty. Pohrajte si z barvami a zdobte povrch dortíků dle vaší fantazie. Sladší ...

Pikantní mexická kukuřice se “sýrovou” omáčkou

Jednoduchý a hodně žravý receptík. Takto připravenou kukuřici si můžete přidat k jakémukoliv jídlu nebo si ji dát jako chuťovku na svačinu.

Šafránové kuličky s kešu omáčkou

Tyto kuličky se výborně hodí k různým omáčkám a dipům, ale nezklamou ani na stole jen tak na zobání pro hosty. Jsou prostě luxusní, velmi chutné a přirozen...