Tento jednoduchý a rychlý recept můžete využít i ve vašich dalších přípravách. Jak ho použijete, je na vás a určitě najdete i jiná využití, než jako paštika.

Ingredience
  • 4 g sušených hub shiitake
  • žampióny
  • 100 g přírodních kešu oříšků
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá petrželka
  • olej
  • sůl
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • citrónová šťáva podle chuti
  • pepř

Jak připravit paštiku z hub

  1. Kešu oříšky namočte na několik hodin.
  2. Namočte shiitake na několik hodin.
  3. Do pánve nalijte olej, rozheřejte ho, přidejte prolisovaný česnek, nasekané žampiony a rehydratované shiitake a osmahněte. Některé houby si nechte stranou na ozdobu.
  4. Do mixéru vložte osmahnuté houby, kešu, sůl, pepř, citrónovou šťávu a lahůdkové droždí. Mixujte, dokud nezískáte požadovanou konzistenci.
  5. Posypejte čerstvou petrželkou.

Praktické

  • Uchovávejte v lednici a zkonzumujte do dvou dnů.

Obměna

  • Pokud si chcete místo paštiky připravit krém na těstoviny, rozřeďte si paté troškou vody, ve které se těstoviny vařily.
  • Můžete použít i jiné houby.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Nepotřebuji už pečivo ani kávu (Olga)

Olga: Stránky Jíme Jinak a misopolévky se staly mou...

Synovi se zlepšilo dýchání a je mu líp (Ingrid)

Ingrid: Synovi se zlepšilo dýchání, začal se víc pohybovat...

Cítím se mnohem líp a lehčeji (Michala)

Michala: Ahoj Evi, jsem dnes v 9. dnu kurzu...

Mojí největší motivací je zdraví (Věra)

Věra: Ahojte všichni, mám za sebou první den a...

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Vaření mě začalo bavit (Klára)

Klára: Po prvních dvou dnech vaření, musím říct, že...

S manželem jsme oba shodili 3-4 kg (Jaroslava)

Jaroslava: Evi a celý týme Jíme Jinak, děkujeme s...

I po kurzu pokračuji dál, protože je mi dobře (Petra Monika)

Petra Monika: Děkuji za kurz Huneme do plavek, bylo...

Nehoní mě „mlsná“ a nějaké kilčo je dole (Iva)

Iva: Ahoj Evi, mám za sebou 14 dní a...

Jsem v klubu již 3. rokem a je k nezaplacení!

Marie J: děkuji za Váš úžasný web. V klubu...

Vše zvládám levou zadní a na tréninku mi nestíhají

Gabča: Jsem na detoxu poprvé a moc mě překvapilo,...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Uzdravila jsem se z těžké nemoci a energii bych mohla rozdávat (Božena)

Božena: Skončila jsem kurs Hubneme do plavek. Míry...

MŇÁM! Zatím nejlepší polévka! I manžel profík kuchař chválil

Gitaberangb: MŇÁÁÁM!!!! Zatím pro mě nejlepší polévka - JJ...

Jíme Jinak mě baví (Olga, 76 let)

Olga: Ahoj Evičko, chci tímto moc poděkovat a popřát...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDárkové poukazy na kurzy i Klub Jíme Jinak se slevou
Další článekKlidně plakej, mami