pomazánky
Rizoto s kopřivovým pestem
Jaro už klepe na dveře a příroda se probouzí a nabízí nám své poklady. Využijte sílu mladých kopřiv a připravte si pesto, které skvělé...
10 tipů, jak v kuchyni využít kořenovou petržel a pastiňák
Kořenová petržel patří do každého vývaru a správná svíčková se bez ní také neobejde. Je příjemně nasládlá, našemu tělu dodá draslík a vlákninu, řadí...
Lahodná paštika
Vynikající ořechová paštika, kterou budete mít připravenou během chviličky. Skvělá ke krekrům, na chleba nebo placky. Určitě najde své využití také na svátečním, třeba...
Sváteční předkrm z fazolí Cannellini
Jemný fazolový krém vhodný jako svačina nebo rychlé pohoštění pro návštěvu. Pokud si fazole uvaříte předem, máte výborný dip ke slaným krekrům nebo kváskovému...
Houbové paté
Tento jednoduchý a rychlý recept můžete využít i ve vašich dalších přípravách. Jak ho použijete, je na vás a určitě najdete i jiná využití,...
Čočkové štamprle s jedlou krajkou
Pokud pořádáte nějakou slavnost, párty a chcete připravit pro hosty něco nového, zkuste tento finger food. Čočková pěna je jednoduchá a rychlá a krajka...
4 vymazlené pomazánky z podzimní úrody
Podzim s sebou přináší hojnou úrodu surovin na vaření - dýně, řepy, vlašské ořechy, křen a další dobroty. Pojďte si z nich vyrobit vymazlené...
Pikantní mungo pomazánka
Jednoduchá a lahodná pikantní pomazánka, která vás překvapí svojí "rybičkovou" chutí.
Luxusní cizrnová pomazánka
Cizrnovou pomazánku už asi znáte. Tahle je ovšem dokonale vylepšená! Nemusíte jí použít pouze na pečivo, ale i na pečenou zeleninu nebo zeleninu čerstvou....
28 zdravých alternativ na Silvestra
Chcete si na Silvestra připravit zdravé a chutné občerstvení? Inspirujte se našimi tipy. Novoroční pohoštění přeci nemusí být jen o majonézových chlebíčcích.
11 tipů, jak chytře využít přístroj Nutramilk v kuchyni včetně postupů
Nutramilk jsme si u nás doma velmi oblíbili (a domluvili na něj pro vás i super slevu!). Není to jen přístroj k výrobě rostlinného...
Falešná „tuňáková“ pomazánka (vegan)
Luxusní rostlinná pomazánka připomínající tuňáka. Na jednohubky, pečivo, placky nebo jako dip k zelenině. Skvělá jako občerstvení na oslavy i pro klasické strávníky.
Dokonalý mazací paprikový „sýr“ (bez mléka). Ze 4 ingrediencí.
Tato pomazánka je tak luxusní, že i návštěvy, které nejí zdravě, se oblizují a chtějí recept. Stačí vám na něj 4 ingredience a do...
Využití miso pasty v kuchyni: 8 tipů, kde udělá skvělou chuť
Miluji miso pastu a našla jsem pro ni uplatnění nejen v miso polévce, ale v mnoha různých jiných jídlech a receptech, kterým dodá ještě...
Zdravý nákup v supermarketech, část 2. – Tesco
Ne vždy má člověk možnost nakoupit ve zdravé výživě. Často jsou zdravé výživy z ruky, a tak se hodí seznam, co ze zdravých potravin se...
Jak používat obilné vločky
Svačina do skleničky
Do uzavíratelné skleničky nasypte vrstvu vloček (těch, které se nemusejí vařit – drobnější ovesné, pohankové…), přidejte oříšky a semínka, zalijte vrstvou rostlinného jogurtu (část můžete ochutit karobem...