Pokud hledáte náhradu za maso, zkuste tyto vegan klobásky. Jsou jednoduché na výrobu a výborné chuti. Hodí se do gulášů, polévek, jako párek v rohlíku, na gril aj.
Ingredience
8 ks
  • 150 g pšeničné bílkoviny
  • 120 g vařené cizrny, čočky nebo fazolí
  • 280 ml zeleninového vývaru nebo nálevu z cizrny/fazolí
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 15 g koření na maso (grilovací, na kuře aj.)
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžíce pohankové nebo cizrnové mouky
  • špetka soli

Jak připravit seitanové klobásky bez masa

  1. Na oleji osmahneme na kousky nakrájenou cibulku a česnek a osolíme.
  2. Jakmile jsou zlatavé, přemístíme je do mixéru a přidáme všechny mokré ingredience (vývar, luštěninu, olej).
  3. Rozmixujeme na hladkou pastu.
  4. Ve větší misce smícháme suché ingredience.
  5. Přilijeme k nim mokré a pořádně promícháme.
  6. Těsto 2 minuty hněteme a rozdělíme na 8 stejně velkých kousků.
  7. Vyválíme 8 klobásek, zabalíme do pečícího papíru (případně ještě do folie), utáhneme konce a dáme na pařáček.
  8. Do hrnce nalijeme vodu, umístíme pařáček a napařujeme klobásky cca 20-30 minut.
  9. Zabalené klobásky vyndáme a necháme zchládnout.
  10. Umístíme je na pár hodin do lednice, aby se zformovaly.
  11. Poté vybalíme a porcujeme.

Praktické

  • Pokud je chcete použít ihned, tak je vybalte, nechejte vychládnout, nakrájejte a můžete použít do gulášů, osmažit je na trošce oleje a obložit s nimi talíř, chléb, zabalit do wrapů, jako “párek” v rohlíku, dát je na gril atp.
  • V lednici vydrží týden.

Obměna

  • Můžete přidat uzenou papriku a rajčatovou pastu (pyré) pro obměnu chuti.

Děti

  • Seitan je vhodný pro děti od 2 let.

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Královský oběd za půl hodiny

Lucie.L.: Chtěla jsem poděkovat za dnešní promyšlené "menu" pro...

Jídelníček z kurzu si můj muž velmi chválil, i když podobně vařím už 10 let

Evakostrnova: Jedlá sú fantastické, klobúk dole, varím podobné už...

Díky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!

Marta: Milá paní Evo, chtěla bych Vám moc poděkovat za...

Bez zmenšování porcí mám 1,6 kg dole!

Anička: Musím pochlubit, že i bez zmenšování porcí a se...

Jde to i se dvěma maličkými dětmi

Martina: Ahoj Evi a Helčo, a všichni ostatní ?. Jsem s...

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

Konečně mě přešly chutě na sladké “z nudy”

Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Dle JJ vařím a peču, už od toho neuteču

Petra B.: Dle JJ vařím, smažím, peču od toho už neuteču. Ať...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Manžel si ani nevšiml, že jíme jinak

Alena.brunova: Před pár dny mne manžel načapal u monitoru, odkud...

Z vašich článků jde cítit tolik pozitivní energie! Čtu je každý den.

Dagstr: Z Vašich článků a rozhovorů jde tolik pozitivní energie....

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Členství v klubu JJ je cesta, jak si užít život na tomto světě

Jajabre: Klub JJ - dává mi radost z jídla,...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJe čerstvé ovoce a zelenina opravdu čerstvé?
Další článekMakový koláč se švestkami