- 300 g dýně
- 80 g hořké čokolády
- karob nebo kakao na posypání
- trošku strouhaného kokosu na ozdobu
Jak připravit sváteční čokoládovou pěnu z dýně
- Dejte uvařit na páru dýni nakrájenou na kusy.
- Jakmile je dýně měkká, dejte ji do mísy, přidejte nalámanou čokoládu do horké dýně a okamžitě tyčovým mixérem rozmixujte na jemný krém.
- Krém naplňte do pohárků, posypte karobem nebo kakaem a ozdobte kokosem.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Nejdůležitější je vydržet a nechat v lednici alespoň 5 hodin odpočívat.
- Konzistence dezertu je podle mého názoru vynikající. Pokud vyzkoušíte, doufám, že vás nadchne, jako mě.
- Do tohoto receptu, který neobsahuje ani cukr a jiná sladidla je důležitá sladká odrůda dýně. Já použila máslovou.
Obměna
- Jakákoliv ozdoba. Pokud chcete dosáhnout sametové konzistence, stačí opravdu jen dýně a čokoláda.
Děti
- Dětem dáváme až v momentě, kdy začnou toužit po čokoládě a potřebujeme zdravější alternativu. Malé děti nezvykáme na “hnědé” dezerty, kakao a čokoládu.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář