Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Seitan na asijský způsob s rýžovými těstovinami

Uvařeno
sezóna zima

Dobře ochucený seitan hravě nahradí v pokrmu maso. My ho tentokrát ochutili kořením typickým pro asijsou kuchyni a podávali s rýžovými těstovinami. Velmi rychlá a chutná večeře.

Ingredience
pro 4 porce
  • rýžové těstoviny (cca 400 g)
  • 1 balíček seitanu speciál (200 g)
  • 1 cibule
  • 1 červená řepa
  • kus dýně hokkaido
  • 2 stroužky česneku
  • kus čerstvého zázvoru
  • sušené koření: mletá citronová tráva, mletý koriandr, kurkuma
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • trochu vody na podlití
Postup
  1. Dáme vařit vodu na těstoviny a očistíme zeleninu.
  2. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a než se uvaří, tak všechnu zeleninu i seitan pokrájíme na tenké proužky.
  3. Ve woku orestujeme na troše oleje cibuli se solí.
  4. Přidáme zeleninu, seitan, nasekaný česnek, sojovou omáčku a koření. Společně restujeme několik minut.
  5. Podlijeme troškou vody a restujeme do změknutí zeleniny. cca 15 minut.
  6. Když je zelenina měkká tak, jak to máme rádi, přidáme šťávu z čerstvého zázvoru a odstavíme.

Praktické

  • Zázvoru dejte jen tolik, kolik máte rádi, je ostrý.
  • Zeleninu upravujte tepelně kratší dobu než obvykle, bude křupavější. Nesmí ovšem zůstat syrová.

Obměna

  • Seitan speciál můžete nahradit levnějším seitanem, který není ochucený. Bude jen potřeba ho více dochutit nebo předem marinovat.
  • Čerstvý zázvor můžeme nahradit sušeným, citronovou trávu šťávou z citrónu.
  • Zeleninu volíme podle aktuálních zásob.
  • Místo těstovin můžeme podávat s libovolnými obilovinami.

Děti

  • Takto upravený pokrm je vhodný pro děti cca od 2 let. Menším dětem ubíráme koření, tuk a sůl. Miminkům nedáváme seitan.

PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!

Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

22 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
6. 6. 2023

Měli jsme s chlebem ❤️ delikatesa
Mnaaaaam

Dnes byla na programu červená řepa, která už potřebovala sdělat. Takže byla hrstková polévka s quinoou a červenou řepou, druhé jídlo tento seitan a salát z červené řepy a okurek, ale ten jsem zapomněla vyfotit 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Zapečené “šunkové” těstoviny à la šunkofleky

Kam se hrabou klasické šunkafleky! Tenhle recept boduje už řadu let a pořád patří mezi naše oblíbené.

Kokosové stew z mrkve, dýně a mangoldu

Slaďounká zelenina s vůní kokosu se hodí na kaši k snídani i na večeři.
7
26

Jíme Jinak v kuchyni: Chutný oběd za 30 minut

Chutný a zdravý oběd pro celou rodinu, polévka i hlavní jídlo, se dá bez problémů připravit za 30 minut i s úklidem kuchyně! Jak to zvládnout? Pojďte s nám...

Luxusní cuketové lodičky s maso-sýrovou náplní (vegan)

Pochutnejte si na skvělých plněných cuketách s mletým masem a zapečené sýrem ve stylu Jíme Jinak – tedy bez masa a bez sýra. Stačilo přidat dvě zdrav...

Seitan na červeno

Červená je barva léta – šup s ní na talíř!

Zapečené těstoviny à la šunkofleky

Kam se hrabou klasické šunkafleky!