Dobře ochucený seitan hravě nahradí v pokrmu maso. My ho tentokrát ochutili kořením typickým pro asijsou kuchyni a podávali s rýžovými těstovinami. Velmi rychlá a chutná večeře.

Ingredience
pro 4 porce
  • rýžové těstoviny (cca 400 g)
  • 1 balíček seitanu speciál (200 g)
  • 1 cibule
  • 1 červená řepa
  • kus dýně hokkaido
  • 2 stroužky česneku
  • kus čerstvého zázvoru
  • sušené koření: mletá citronová tráva, mletý koriandr, kurkuma
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • trochu vody na podlití

Postup

  1. Dáme vařit vodu na těstoviny a očistíme zeleninu.
  2. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a než se uvaří, tak všechnu zeleninu i seitan pokrájíme na tenké proužky.
  3. Ve woku orestujeme na troše oleje cibuli se solí.
  4. Přidáme zeleninu, seitan, nasekaný česnek, sojovou omáčku a koření. Společně restujeme několik minut.
  5. Podlijeme troškou vody a restujeme do změknutí zeleniny. cca 15 minut.
  6. Když je zelenina měkká tak, jak to máme rádi, přidáme šťávu z čerstvého zázvoru a odstavíme.

Praktické

  • Zázvoru dejte jen tolik, kolik máte rádi, je ostrý.
  • Zeleninu upravujte tepelně kratší dobu než obvykle, bude křupavější. Nesmí ovšem zůstat syrová.

Obměna

  • Seitan speciál můžete nahradit levnějším seitanem, který není ochucený. Bude jen potřeba ho více dochutit nebo předem marinovat.
  • Čerstvý zázvor můžeme nahradit sušeným, citronovou trávu šťávou z citrónu.
  • Zeleninu volíme podle aktuálních zásob.
  • Místo těstovin můžeme podávat s libovolnými obilovinami.

Děti

  • Takto upravený pokrm je vhodný pro děti cca od 2 let. Menším dětem ubíráme koření, tuk a sůl. Miminkům nedáváme seitan.

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Jde to i se dvěma maličkými dětmi

Martina: Ahoj Evi a Helčo, a všichni ostatní ?. Jsem s...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

První vyzkoušený salátek z kurzu a naprosto výborný!

Iva: Teda mňam, mňam, mňam, první vyzkoušený salátek z...

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás...

Upravil se mi tlak, cholesterol i astma (v 73 letech)

Proda4: Dobrý den, patřím sice k začátečnicím ve stravování...

Těším se na každé nové jídlo

Tlamiisek: Když jde o hubnutí, mám většinou krizi hned...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

Syn začal dobrovolně jíst dušenou zeleninu

Alena.brunova: Teda ty kapustičky na zádíčka! To je mňamkošinka!...

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Nepřibírám a alergii mám pod kontrolou i bez medikace (Eva)

Eva: Takže po jarní očistě a hubnutí do plavek...

Nákupní seznamy u receptů jsou velká pomoc

Jorebka: Mám dolů 2.5 kg. Super pocit. Děkuji za...

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Kvalitě mých nehtů 3 měsíční strava s Jíme Jinak velmi pomohla (Dagmar)

Dagmar: Kvalitě mých nehtů 3 měsíční strava s Jíme...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDýňová čočka s kokosem a čerstvými bylinkami
Další článekNadýchané řepové karbanátky