Dobře ochucený seitan hravě nahradí v pokrmu maso. My ho tentokrát ochutili kořením typickým pro asijsou kuchyni a podávali s rýžovými těstovinami. Velmi rychlá a chutná večeře.

Ingredience
pro 4 porce
  • rýžové těstoviny (cca 400 g)
  • 1 balíček seitanu speciál (200 g)
  • 1 cibule
  • 1 červená řepa
  • kus dýně hokkaido
  • 2 stroužky česneku
  • kus čerstvého zázvoru
  • sušené koření: mletá citronová tráva, mletý koriandr, kurkuma
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • trochu vody na podlití

Postup

  1. Dáme vařit vodu na těstoviny a očistíme zeleninu.
  2. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a než se uvaří, tak všechnu zeleninu i seitan pokrájíme na tenké proužky.
  3. Ve woku orestujeme na troše oleje cibuli se solí.
  4. Přidáme zeleninu, seitan, nasekaný česnek, sojovou omáčku a koření. Společně restujeme několik minut.
  5. Podlijeme troškou vody a restujeme do změknutí zeleniny. cca 15 minut.
  6. Když je zelenina měkká tak, jak to máme rádi, přidáme šťávu z čerstvého zázvoru a odstavíme.

Praktické

  • Zázvoru dejte jen tolik, kolik máte rádi, je ostrý.
  • Zeleninu upravujte tepelně kratší dobu než obvykle, bude křupavější. Nesmí ovšem zůstat syrová.

Obměna

  • Seitan speciál můžete nahradit levnějším seitanem, který není ochucený. Bude jen potřeba ho více dochutit nebo předem marinovat.
  • Čerstvý zázvor můžeme nahradit sušeným, citronovou trávu šťávou z citrónu.
  • Zeleninu volíme podle aktuálních zásob.
  • Místo těstovin můžeme podávat s libovolnými obilovinami.

Děti

  • Takto upravený pokrm je vhodný pro děti cca od 2 let. Menším dětem ubíráme koření, tuk a sůl. Miminkům nedáváme seitan.

Vždyť budu po Vánocích zase štíhlejší!

Magda: Je mi tu s Vámi móóóóc krásně. A...

Podpora v kurzu byla úžasná

Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...

Jsem v klubu již 3. rokem a je k nezaplacení!

Marie J: děkuji za Váš úžasný web. V klubu...

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Z jídelníčku je nadšená celá rodina

Beagil: Varím podla Vaších receptov a celá rodinka je...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Díky vašim stránkách se konečně orientuji ve zdravé výživě

Hana M.: Chtěla bych vám poděkovat za úžasnou práci, kterou...

Překvapilo mě, jak je jídlo rychle hotové

Pavlína: Velice příjemně mě překvapilo, jak je jídlo rychle...

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky 🙂 ), líbí se...

Můj muž i tchán se jídlo pochvalují

L.fuca: Toto stravování mě baví a hlavně mi dělá...

Jídelníček z kurzu si můj muž velmi chválil, i když podobně vařím už 10 let

Evakostrnova: Jedlá sú fantastické, klobúk dole, varím podobné už...

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět,...

I po 3 letech na vege stravě mě JJ posunulo mnohem dál

Pavlivlmaeorua: Již jsem prošla kurzem jarní očista, naprosto mě...

Konečně zdravý jídelníček

Ilona71: 2,5 kg dole. Jsem moc rada za tento...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDýňová čočka s kokosem a čerstvými bylinkami
Další článekNadýchané řepové karbanátky