Dhingri matar je velmi rychlé kari k přípravě, chutné, kořeněné, sametové a bezlepkové. Samozřejmě, jako vždy v indické kuchyni, existuje mnoho verzí tohoto kari, takže je také přizpůsobitelné s ohledem na koření.

Ingredience
  • 1 cibule
  • 1 kus zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 sklenička rajčatového pyré
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • špetka mleté pálivé papriky
  • 1/2 lžičky koření garam masala
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 300 g hnědých malých žampionů
  • 100 g hrášku
  • 1 lžíce sojového jogurtu
  • 2 polévkové lžíce kešu
  • 1 lžíce máku
  • sůl
  • petrželová nať
  • čerstva cibulka
  • 3 lžíce sezamového oleje

Jak připravit indické houbové hráškové kari

  1. Nejprve připravte zázvorovo-česnekovou pastu. Do hmoždíře dejte česnek a zázvor a utlučte je na pastu.
  2. Rozmixujte kešu s mákem a trochou teplé vody na krémovou konzistenci.
  3. Do pánve dejte olej, zázvorovo-česnekovou pastu a na kostičky nakrájenou cibuli. Restujte, dokud cibule nezprůhlední. Poté jí posypte kořením a lehce orestujte, až se koření aktivuje a rozvoní.
  4. Žampiony rozkrojte na 4 kusy, přidejte hrášek a rajčatové pyré a přidejte do pánve s cibulí a kořením. Osolte a uveďte k varu. Až kari trošku zhoustne, nalijte na něj rozmixované kešu. Promíchejte a na mírném plameni vařte ještě několik minut. Kari začne rychle houstnout. Nakonec přidejte lžíci sojového jogurtu a promíchejte.
  5. Na talíři posypte petrželkou, čerstvou cibulkou a podle chuti šťávou z citronu.

Praktické

  • Je to rychlé a chutné kari, jednoduché na přípravu.
  • Podáváme s rýží basmati nebo s indickým chlebem.

Obměna

  • Toto kari má spoustu verzí, můžete si s ním trochu pohrát.
  • Místo petrželky, použijte koriandr.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, pokud ubereme koření.

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

byla jsem darovat krev a výsledky vynikající (Veve)

Veve: Ahoj,  byla jsem darovat krev a výsledky vynikající...

Vaše videorecepty jsou úžasné, každý den se zdokonaluji

Iva: Ahoj! Od 21.12. nepiju kávu, od 25.12. nejím...

Své porce musím bránit před rodinou:-)

Adad: Dobrý den, děkuji za krásný a hlavně srozumitelný...

Za 16 dní mám v pase o 5 cm míň (Jana)

Jana: Zdravím všechny, dnes je to 16 dní, co...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Jídlo je perfektní, i děti uždibují (Lada)

Lada: Dneska třetí den a jídlo za mě perfektní....

Vůbec mě nehoní chutě, obědy i večeře mi moc chutnají (Míša)

Míša: Dobrý den Evi, opravdu velká poklona Vašemu sestavenému...

Po 12 letech mám konečně v pořádku ranní glykémii (Katerina)

Katerina: Dobrý den Evi - byť pomalu, ale přece...

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Z vašich článků jde cítit tolik pozitivní energie! Čtu je každý den.

Dagstr: Z Vašich článků a rozhovorů jde tolik pozitivní energie....

Vaše chutná jídla obohatila náš stereotypní jídelníček

MoniVr: Dobrý den, mám za sebou polovinu kurzu a...

Ako povedal môj muž: „recepty sú famózne“ (Miriam)

Miriam: Dobrý deň. V prvom rade sa chcem poďakovať...

Děláte úžasnou osvětu – jsem nadšená!

Monika V.: Mooc děkuji. Děláte úžasnou osvětu. Já jsem...

Cítím z klubu tu lásku a pečlivost, s jakou k nám přistupujete

Lenka W.: Dobrý den, Evi, je mi hodně dobře,...
  1. Výborně vyvážený poměr koření, je to pálivé přesně akorát. Koupil jsem plechovku rajčatového pyré 190g a dal radši půlku, protože nevím co znamená 1 sklenička, asi to bylo akorát. K tomuto receptu se budu rád vracet, mám moc rád cizokrajnou kuchyni. Díky moc za sílení receptu :-)

    • Super Jaroslave,já jsem fakt moc ráda,že se do těch receptů pouštíte a že vám chutná. A díky i za foto, jste jednička.

  2. Obed navareny aj zjedeny a neda mi hned pochvalit Vierku, autorku receptu..bolo to GENIALNE!! ;-) Ja som si tam pridala aj trosku beluga sosovice, hodilo sa mi to do tohto kari. Urcite budem robit castejsie, milujem indicku kuchynu, tie prepojene chute a vonave korenia, proste mnamka!! :-D

    • Já jsem moc ráda, že chutnalo a jsem i ráda, že jste se nebála si to pozměnit podle vaší chutě. Určitě ta čočka tam padne, jak pořád dokola píšu, recept je vždy inspirace a každý si ho může okořenit svojí fantazií. Děkuji já vám.

  3. Zobrazit všech 12 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekOkurkové kanapky
Další článekOstružinový nepečený dort (bezlepkový)