garam masala
Fazolky po indicku
Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži...
Koření pro indickou kuchyni
Pokud si chcete vychutnat indické pokrmy co nejlépe a nejvěrněji, možná vám pomůže tento krátký článek o základním koření, které nesmí doma chybět a...
Plněná indická placka Paratha
Pikantní indické placky inspirované receptem z knihy Indian Made Easy od autorky Amandip Uppal. Nelekejte se ingrediencí a přizpůsobte si je vlastní chuti a...
Ďábelské fazole s červenou rýží
Barva ohně, tepla ... červená barva tohoto jídla nelže. Tyto fazole jsou opravdu ďábelské. V chladných dnech vás toto intenzivní, kořeněné a pikantní jídlo...
Krémová kořeněná rýže s křupavým tofu
Krémová kořeněná rýže a do křupava upečené, lehce pikantní tofu je skvělou kombinací nejen pro chladné dny. Koření i zeleninu můžete měnit dle chuti...
Kari Mung Dhal s nudlemi
Super výživná, chutná a rychlá večeře plná bílkovin nejen pro sportovce.
Kuskus s křupavým tofu
Vyzkoušejte tuto lahodnou verzi s křupavým opečeným tofu v kombinaci s rozinkami a oříšky. Jídlo je jednoduché a rychlé na přípravu a zdravý oběd...
Hlíva na kari
Podzim je tady a přišel čas zahřívacích jídel. Hlíva ústřičná v kombinaci s kari to splňuje dokonale. Navíc pokud uvaříte fazole předem, máte rychle...
Tofu Katsu Curry
Křupavé tofu a krémové kari, skvělý lehký oběd nebo večeře. Na tomto jídle si jistě pochutnají i ti, kteří zatím nemají tofu příliš v...
Topinamburová kari polévka
V chladných dnech nic nepřijde vhod víc, než talíř horké polévky. Tato topinamburová polévka nejen úžasně zahřeje, ale i zasytí a provoní celý byt...
Cuketové sabdží
Cuketové sabdží je indický recept. Výborně do něj zpracujete i větší cukety. Na rozdíl od curry, sabdží je bez omáčky, řekněme, nasucho. Je to...
Fazole černé oko na houbách
Pár ingrediencí a taková dobrota! Připomíná to trochu guláš nebo něco dobrého na smetaně a na houbách. Musela jsem tyhle fazole udělat pro velký...
Špalda sin carne
Špalda sin carne - spojení dvou receptů, pro ty, kdo v kuchyni rádi experimentují. Tak do toho a dejte vědět jestli chutnalo!
Tuřín po indicku
Tuřín je to chutná a zdravá zelenina. Obsahuje řadu minerálů, mimo jiné velké množství manganu, draslíku, fosforu, hořčíku, vápníku, železa a zinku. Z vitamínů...
Zelené cizrnové kari
Jednoduché, pikantní jídlo z jednoho hrnce, takové je toto kari s cizrnou a zeleninou.
Kořeněná červená řepa s čočkou a kuskusem
Recept na snadné, rychlé, kořeněné, jemně pikantní jídlo vonící Indií.
Rajma masala – kari z červených fazolí
Rajma masala je vynikající recept z indické kuchyně. Jedná se o kari z fazolí červená ledvina a je jedním z nejběžnějších a nejoblíbenějších kari...
Dhingri matar
Dhingri matar je velmi rychlé kari k přípravě, chutné, kořeněné, sametové a bezlepkové. Samozřejmě, jako vždy v indické kuchyni, existuje mnoho verzí tohoto kari,...
Tempeh Tikka Masala s rýží
Mírně pikantní, syté a lahodné jídlo plné zeleniny a bílkovin z tempehu.
Rajma masala z červených fazolí
Na přípravu luxusního hlavního jídla vám bude stačit 30 minut.
Červená čočka se sladkou zeleninou a quinoa se lněným semínkem
Když si uděláte sladce upravené hlavní jídlo, sníží se potřeba mlsat sladkosti přes den a večer.
Květák v indické čočkové omáčce
Voňavý květák s čočkou a rýží jsou jednoduché na přípravu a velmi chutné.
Cizrnový guláš s polentou a salátem
Komplet hlavní jídlo za 30 minut a skvěle si pochutnáte. Kam se hrabe česká klasika!
Letní rýžový salát s cizrnou
Marocká kuchyně byla inspirací téhle chuťovky. Perfektní do horkých dní.
Quinoa salát s pečenou zeleninou a cizrnovým dipem
Tohle je naprostá delikatesa, určitě bude chutnat i těm, kdo nejsou zrovna nadšenci do zdravé výživy.
Thajské rýžové nudle se zeleninou
Tenhle pokrm inspirovaný indickou kuchyní bude totiž chutnat i těm, kteří nemají rádi zeleninová jídla. Další skvělá rychlovka!
Zeleninový kuskus s letním salátem
Toto hlavní jídlo je nutričně vyvážené, lehké na trávení, přitom dostatečně syté, abyste při hubnutí neměli hlad. Je to rychlovka, kterou budete mít na...
Mungo-zeleninový kotlík
Tip na recept s mungo fazolkami - zeleninový kotlík s indickým kořením. Spolu s basmati rýží, těstovinami nebo quionoou ideální a rychlá večeře.
Seitan se zeleninou a mrkvovou natí
Škoda natě z mrkve, když máme vlastní ze zahrádky nebo kupujeme bio. Šup s ní do jídla. Třeba do tohoto woku se zeleninou a...
Květák v indické čočkové omáčce
Indickou kuchyni mám moc ráda. Tu dokonalou souhru chutí. Pokud to máte také tak, zkuste tuto kořeněnou a šťavnatou indickou omáčku. Doporučuji podávat s...
Nejrychlejší hummus – z červené čočky
Nejrychlejší varianta na hummus je z půlené červené čočky! Ideální svačina, večeře nebo oběd s sebou. Přibalte placky, kváskový chleba nebo hranolky zeleniny a...
Tempeh Tikka Masala
Mírně pikantní, syté a lahodné jídlo plné zeleniny a bílkovin z tempehu. Dá se dělat na nespočet různých způsobů a vždy je výborné!
Vegetariánská zeleninová Korma
Korma je proslulá indická omáčka, jedna z těch nejlepších a nejoblíbenějších. V zimních dnech tento indický pokrm krásně zahřeje, pohladí a zasytí. A maso...
Houbová Chana Masala s cizrnou
Čerstvé nebo sušené lesní hříbky se hodí nejen na tradiční houbovou smaženici, ale také do indické kuchyně. Zkuste je zkombinovat s garam masalou a...