Super výživná, chutná a rychlá večeře plná bílkovin nejen pro sportovce.

Ingredience
1 porce
  • 1 lžíce oleje
  • kousek papriky
  • uvařené mung dhal fazole (3-4 lžíce)
  • 1/2 cibule
  • kousíček zázvoru
  • 1/4 lžičky kari pasty (žlutá, Cock brand)
  • 1/2 lžičky garam masaly
  • kokosové mléko (cca 5 lžic)
  • k dochucení: rýžový ocet/balzamiko, umeocet
  • sůl

Jak připravit mung dhal kari

  1. Uvaříme těstoviny (zde nudle z celozrnné rýže).
  2. Na oleji osmahneme na kousky nakrájenou cibulku s větší špetkou soli.
  3. Přidáme na tenké pasky nakrájenou červenou kápii a na malilinké kostičky nakrájený zázvor a orestujeme.
  4. Ochutíme kari pastou, garam masalou a přidáme i uvařené fazolky.
  5. Chvilku vše osmahneme a poté zalijeme troškou vody/vývaru a necháme dusit cca 7 minut na mírném plameni (kontrolujeme, jestli se nepřipaluje).
  6. Přilijeme kokosové mléko a minutu prohřejeme.
  7. Ochutíme rýžovým octem (nebo balzamikem) a umeoctem.

Praktické

  • Pokud by bylo jídlo moc řídké, zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce studené vody a povaříme do zhoustnutí.
  • Pokud bychom to přehnali s kari, můžeme jídlo zjemnit přidáním kokosového mléka.

Obměna

  • Kari pastu můžeme nahradit i kari kořením.
  • Garam masalu ůžeme vynechat nebo nahradit jiným asijským kořením (tajine aj.).
  • Místo kokosového mléka můžeme použít na zjemnění rostlinnou smetanu.
  • Můžeme přidat i jinou zeleninu – skvěle se hodí cuketa, brokolice, hrášek, mrkev, dýně aj.
  • Mung dhal můžeme nahradit jinou uvařenou luštěninou – nejvíce se mu strukturou podobá červená nebo žlutá loupaná čočka nebo rozvařené mungo fazolky.

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 3 let. Při vynechání koření i pro mladší děti.

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Všechna jídla jsou vynikající a jejich příprava je hračka (Lenka)

Lenka: Všechna jídla jsou vynikající a moooc mi chutnají....

Hlavní je ten pocit, jak se po kurzu cítím!

Alko: Splaskla jsem přes prsa o 6 cm, v...

Dostávám pochvaly, jak dobře vypadám. A polévku už jí i manžel

Lenka: Tak se Vám musím pochlubit, dnes jsem dostala...

Zakúpenie členstva sú tie najlepšie investované peniaze (Eva)

Eva: Krásny dník prajem a chcem poďakovať za všetko,...

Upravil se mi cholesterol a zhubla jsem (Hana)

Hana: Ahoj Evi, opravdu to rychle uteklo a Jarní...

Rozloučila jsem se s pneumatikou na břiše (Vlaďka)

Vlaďka: Kurz Jarní očista je sice oficiálně u konce,...

Zhubla jsem 20 kg (Jitkanec)

Jitkanec: Ahojte všichni, začala jsem vařit podle Jíme Jinak...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

Nevěřila jsem, že jídlo může být tak chutné

Holajna: Dnes jsem uvařila první jídlo. Všechno bylo vynikající....

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Po 12 letech mám konečně v pořádku ranní glykémii (Katerina)

Katerina: Dobrý den Evi - byť pomalu, ale přece...

Splaskla jsem v obličeji a mám lepší náladu

Stipl2: Po týdnu mám 2,5 kg dole a vidím,...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Celý kurz shrnu jedním slovem: DĚKUJI

Alenka: Milá Evi, celý kurz bych shrnula jedním slovem,...

Jídlo je výborné, rychlé a léčí a navíc ušetřím na nákupech

Vherm: Ahoj všem, jsem 12. den v hubnutí do...

Jsem ráda, že jsem se do klubu JJ přihlásila

Katka: moc, moc děkuji za klub JJ, jsem z toho...
  1. Na procházce jsme dnes trochu vymrzli, tak si skočíme na chvilku do Indie 😀 Mix salátů a opražené slunečnicové semínko. Opravdu velmi rychlá večeře, použil jsem mungo fazolky. Výborná kořeněná, ohřívající chuť nenechá nikoho na pochybách, že se jedná o indické jídlo. Balsamico ocet na dochucení, tomu dává ten správný tah na bránu 😀

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTři králové a purpurové vykuřování
Další článekVoňavý citronový čirok s čočkou