Domů Téma Indická kuchyně

indická kuchyně

Mungo s kopřivou na sladkém curry

Zelené fazolky mungo jsou na jaře dobré na všechny způsoby a kopřivou také nešetříme. Proč je tedy nezkombinovat do jednoho jídla? My jsme si...

Tibetské momos jinak

Momos je tradiční jídlo z Tibetu a Nepálu. Momos, dim sum nebo wonton jsou různá jména pro plněné slané taštičky, které jsou populární v...

Dušený batát Katmandu

Je to chuťově velmi zajímavé jídlo, které si obzvlášť vychutnáte, pokud nevynecháte žádné koření.

Dýňový indický Thoran

Dýňový indický Thoran je jako správné indické jídlo kořeněný, sladký i pikantní zároveň. Je to rychlé bezlepkové jídlo, ideální volba pokud potřebujete mít rychle...

Prokládaná quinoa s růžovou salsou

Zdravé, přirozeně bezlepkové, kořeněné jídlo, ideální pro zimní období, protože dovede krásně zahřát. V tomto receptu hraje důležitou roli koření. Indické kari je příjemně...

Pikantní indický snack sev – základní recept

Tradiční indický snack z cizrnové mouky, křupavé nudle s pikantním kořením. Tento jednoduchý recept můžete klidně využít i jinak, než v indické kuchyni, odkud...

Ďábelské fazole s červenou rýží

Barva ohně, tepla ... červená barva tohoto jídla nelže. Tyto fazole jsou opravdu ďábelské. V chladných dnech vás toto intenzivní, kořeněné a pikantní jídlo...

Kari Mung Dhal s nudlemi

Super výživná, chutná a rychlá večeře plná bílkovin nejen pro sportovce.

Polévka z bílé quinoi

Tato hustá a kořeněná polévka vás určitě zahřeje. Je jednoduchá na přípravu, ale neošiďte jí o koření.

Pyramidy s indickou čočkou

Indická kuchyně je opravdu rozmanitá a bohatá na koření. Pokud jí máte rádi a vaříte si indické recepty doma, určitě vás neodradí koření v...

Rajma masala – kari z červených fazolí

Rajma masala je vynikající recept z indické kuchyně. Jedná se o kari z fazolí červená ledvina a je jedním z nejběžnějších a nejoblíbenějších kari...

Tofu s indickým chutney, černou čočkou a pohankou

Máte rádi indickou kuchyni? Toto ostřejší jídlo vás jistě potěší a zahřeje v chladných dnech.

Pikantní kari omáčka

Tato jednoduchá omáčka u mého muže naprosto zabodovala! Lehce pikantní pro něj, dýňová kvůli mě. Jedním slovem lahoda.

Jihoindický kořeněný patizon

Řeknu hned, že tento recept je taková moje malinká obměna originálu.Původní recept je vyroben z lilku, ale když nám zahrada nadělí soustu pattizonů, tak...

Kořeněné cukety s fazolemi a červenou rýží

Cukety jsou úžasné v tom, že si je můžeme dochutit podle svých preferencí. Třeba tyhle jsou pikantní a spolu s fazolemi a černou rýží...

Dhingri matar

Dhingri matar je velmi rychlé kari k přípravě, chutné, kořeněné, sametové a bezlepkové. Samozřejmě, jako vždy v indické kuchyni, existuje mnoho verzí tohoto kari,...

Čočkové kari s hráškem z jednoho hrnce

Potřebujete rychlou večeři téměř bez práce? Stačí jeden hrnec, čočka a pár ingrediencí a máte dobrotu na stole.

Hrachová kaše se zeleninou a libečkem

Hrachová kaše s čerstvými bylinkami a zeleninou je velmi chutná a rychle hotová. Dá se podávat k hlavnímu jídlu nebo jako pomazánka k pečivu...

Mungo-zeleninový kotlík

Tip na recept s mungo fazolkami - zeleninový kotlík s indickým kořením. Spolu s basmati rýží, těstovinami nebo quionoou ideální a rychlá večeře.

12 zajímavostí o klasické čočce, které jste ani netušili

Zmíněná je i v Bibli Jedna z prvních potravin, kterou lidé začali pěstovat Pěstuje se už více než 8500 let Díky tvrdé slupce se dá skladovat dlouhou...

Fazole v osvěžující citrónové omáčce

V letních dnech je třeba osvěžení a ochlazení. Na to se skvěle hodí právě citron. Už jste ho zkoušeli použít celý i s kůrou...

Květák v indické čočkové omáčce

Indickou kuchyni mám moc ráda. Tu dokonalou souhru chutí. Pokud to máte také tak, zkuste tuto kořeněnou a šťavnatou indickou omáčku. Doporučuji podávat s...

Tofu na kari

Toto jídlo je hotové do 10 minut. Skvělé, když potřebujete uvařit opravdu něco rychlého. Recept je velmi snadný, sytý a dobrý. Zejména v kombinaci...

Tempeh v arašídové omáčce

Natural tempeh je skvělý v tom, že krásně "nasaje" chuť marinády. Takto připravený tempeh s arašídovou omáčkou je opravdu lahůdka! Doporučujeme podávat s basmati...

Brokolicové kari špaldotto s mungo

Stačí pár ingrediencí a moc dobrý, rychlý a jednoduchý recept na světě. Takové miluji. V tomto se kombinuje moje oblíbené ingredience: špaldové kroupy, brokolice,...

Tempeh Tikka Masala

Mírně pikantní, syté a lahodné jídlo plné zeleniny a bílkovin z tempehu. Dá se dělat na nespočet různých způsobů a vždy je výborné!

Kořeněná cizrna po indicku s mrkví

Rychlá a moc dobrá kombinace mrkve, cizrny, cibule a koření. Během pár minut je hotovo a můžeme jíst!

Cizrnové kari pro chladné dny

Cizrnové kari patří k oblíbeným jídlům a v rodinách, kde zdravá výživa zrovna nefrčí. My v něm máme hodně zeleniny, takže je lehoučké a...

Květák na kari s tofu

Rychlé, barevné a moc dobré kari z tofu a květáku, které zahřeje, dodá energii a povzbudí.

Restovaný natural tempeh po indicku

Přírodní tempeh je chutnou součástí talíře, když se umí dobře upravit. Dejte natural tempehu šanci v tomto receptu. Překvapí vás jeho indická vůně a...

Pikantní karamelizované ořechy

Máte rádi ořechy a mírně pikantní chutě? Připravte si tuto návykovou ořechovou směs. Bude se perfektně hodit na vánoční tabuli nebo na Silvestrovské zobání....

Červená čočka s uzenou paprikou

Oblíbila jsem si používat do jídel uzenou papriku. Jídla s ní mají šmrnc jako by tam bylo uzené. Znáte toto koření? Pokud ne, tak...

Vegetariánská zeleninová Korma

Korma je proslulá indická omáčka, jedna z těch nejlepších a nejoblíbenějších. V zimních dnech tento indický pokrm krásně zahřeje, pohladí a zasytí. A maso...

Indický cizrnový salát

Rychlá, sytá a jednoduchá večeře inspirovaná indickou kuchyní. Podávejte třeba s krajícem kváskového chleba, čapátí plackami nebo basmati rýží.

Cizrnový scramble

Skvělá a rychlá alternativa cizrnové pomazánky na chléb nebo placky, pokud už se vám cizrna v podobě hummusu přejedla. Když scramble zabalíte do tortilly...

Houbová Chana Masala s cizrnou

Čerstvé nebo sušené lesní hříbky se hodí nejen na tradiční houbovou smaženici, ale také do indické kuchyně. Zkuste je zkombinovat s garam masalou a...

Bezlepkové indické Čapátí placky

Placky Čapátí jsou hned po rýži nejčastější přílohou podávanou v Indii. Podávají se ke kari, dhálu a dalším kořeněným pokrmům podobně, jako u nás...

Hrachové kari na indický způsob

Hrách většinou připravujeme s česnekem a majoránkou. Tentokrát jsem ho ale připravila na indický způsob, s kari a kokosovým mlékem. Nesmírně jsme si pochutnali.

Indický salát

Lehký a lahodný restovaný rýžový salát s kurkumou a zeleninou inspirovaný Indií. Výborný je podávaný jak teplý, tak i studený. Dokonalý je díky posypce...

Indické hráškovo-cuketové Kootu

Krémové, vyživující a chutě uspokojující jídlo s nádechem exotického kokosu, které vyloženě pohladí chuťové buňky i žaludek. To je Kootu - tradiční jihoindický pokrm.

Indický cizrnový guláš

Tento guláš je spojením indické a české kuchyně. Chuť mrkve a dýně se v tomto receptu doplňuje s příjemnou vůní římského kmínu a jemnou...

Cizrnové kari s kokosovým mlékem

Kari s cizrnou je rychle hotové a vždycky sklidí úspěch. Podle chuti můžete udělat ostřejší nebo zcela jemné.

Dýňový kari guláš s quinoou a tempehem

Kombinace sladké zeleniny a kari (případně ještě s kokosovým mlékem) je - jak se říká - nebe v hubě. Hodí se podávat s plackami,...

Fazolové Sábdži se zeleninou

Sezóna cuket je v plném proudu. Cukety se skvěle hodí do indických kořeněných receptů. Zkuste je třeba v tomto fazolovém sábdží.

Cizrna ve žluté kari omáčce

Kari omáčka je sama o sobě velmi dobrá a když se do ní přidá ještě cizrna, budete vylizovat talíře.

Čočka na kari s cuketou

Čočka je podzimní luštěnina a tak jí intuitivně dávám v tomto období přednost. Ve spojení s kari kořením a s cuketou ze zahrádky, vznikl...

Thajská polévka se zázvorem, červenou čočkou a kokosovým krémem

Na oběd jsme hlad moc neměli, tak jsem udělala jen velmi hustou nudlovou polévku s červenou čočkou. No ještě že jsem ji udělala takový...

Indický dhál načerveno s řepou

Dhál nemusí být pouze o cibuli a čočce. Zkuste přidat dýni a řepu a dát dhálu hezkou červenou barvu a skvělou sladko-pikantní chuť!

Červená čočka po indicku

V Indii se používá mnoho druhů koření, takže i obyčejné jídlo je díky tomu chuťově velmi výrazné. A jelikož my Jíme Jinak, šetřila jsem...

Čočková polévka po indicku

Hustá, sytá polévka se skvělou chutí. Hořčičné semínko ji dodá velmi zajímavou chuť. Nenechte se proto zaleknout dlouhým seznamem potřebných ingrediencí, protože většina z nich...
Téma: slunečnice, Dušený batát Katmandu, občerstvení, natural tempeh, ayurvéda, mletý koriandr, směs koření, špaldové kernotto, bez lepku, hrách, veganské vánoce, hlávkové zelí, recepty s luštěninami, kari omáčka, jídlo do práce, fazole, citron, Dhingri matar, jarní cibulka, kari listy, rajčatové pyré, mandle, fitness strava, sezamová pasta, zázvor, bez mléka, polévka, citrónový krém, omáčka z fazolí, mungo fazole, kuchyně gujarati, bezlepkové recepty, česnek, kokos, pikantní kari, teplý salát, ořechy, kuyu, zelená čočka, navi fazole, sičuánský pepř, polévky, máslo z arašídů, Indie, fenyklové semínka, houbová masala, bez vejce, indická kuchyně, kari z hrachu, veganské recepty, quinoa, Hokaido, tibetská kuchyně, červené fazole, slané chuťovky, fazole navi, pažitka, luštěnina, korma, kootu, květák, paleo, cizrnová mouka, curry, vinný ocet, čočka, divoké bylinky, oběd s sebou, uzené tofu, bezlepkové chuťovky, fazolový kotlík, z jednoho hrnce, pohanka, alternativa k chipsům, zelí, tikka masala, mung dhal, rýžový ocet, Kořeněná červená řepa s čočkou a kuskusem, čočkové kari, Klub Jíme Jinak, patiso, škrob, rajčatová šťáva, chilli, rajčatový protlak, dhál, bezlepkové, žampiony, luštěninové recepty, paprika, bezlepkové krutony, šitake, celiakie, krutony, fit, saturejka, Kořeněné cukety s fazolemi a červenou rýží, vitamín C, čili, marináda na tempeh, špalda, mouka, mizuna, semínka fenyklu, bezlepkové menu, semínka, tibetské taštičky, rajčatová pasta, citronová omáčka, slunečnicová semínka, listy kari, veganství, celer, slané oříšky, červená loupaná čočka, růžičková kapusta, fitness, místo chipsů, sušený česnek, restování, shiitake, veganská jídla, Video, indické recepty, mungo fazolky, koriandre, asijské koření, dýňové semínko, kořeněná jídla, chana masala, kokosový olej, kapusta, kurkuma, mungo kotlík, květákové kari, rychlovka, ABKM, romanesco, bobková list, fazole černé oko, basmati rýže, cizrnové kari, sezamový olej, špagety, lesní houby, bílé tofu, chilli paprička, guláš s cizrnou, červená rýže

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?