Domů Téma Indická kuchyně

indická kuchyně

Brokolicové kari špaldotto s mungo

Stačí pár ingrediencí a moc dobrý, rychlý a jednoduchý recept na světě. Takové miluji. V tomto se kombinuje moje oblíbené ingredience: špaldové kroupy, brokolice,...

Mungo s kopřivou na sladkém curry

Zelené fazolky mungo jsou na jaře dobré na všechny způsoby a kopřivou také nešetříme. Proč je tedy nezkombinovat do jednoho jídla? My jsme si...

Chilli z černých bobů

Chutné a velmi výživné jídlo díky černým bobům, které mají vysoký obsah bílkovin. Díky koření si určitě pochutnáte a ještě získáte polovinu doporučené denní...

Žlutá rýže s kurkumou, zázvorem a glazovaným tofu

Tohle jídlo, i když vypadá velmi svěže, dokáže krásně zahřát. Kardamom, kurkuma a zázvor se postarají o jedinečnou výraznou chuť rýže.

Koření pro indickou kuchyni

Pokud si chcete vychutnat indické pokrmy co nejlépe a nejvěrněji, možná vám pomůže tento krátký článek o základním koření, které nesmí doma chybět a...

Jogurtové palačinky s fazolemi a cibulí

Palačinky naslano s náplní z cibule a fazolí. Použité koření dodává tomuto jídlu jeho specifickou chuť, proto ho pokud možno nevynechejte.

Plněná indická placka Paratha

Pikantní indické placky inspirované receptem z knihy Indian Made Easy od autorky Amandip Uppal. Nelekejte se ingrediencí a přizpůsobte si je vlastní chuti a...

Kari z červené řepy

Červená je definitivní lék na smutek, tak si připravte kari z červené řepy a hned bude veseleji. Nevěříte?

Kořeněný květák na zahřátí

Krásný zahřívající pokrm s jednou nečekanou ale velmi chutnou ingrediencí, která z obyčejného květáku dělá luxusní. Jídlo je velice jednoduché na přípravu a přitom...

Dýňový indický Thoran

Dýňový indický Thoran je jako správné indické jídlo kořeněný, sladký i pikantní zároveň. Je to rychlé bezlepkové jídlo, ideální volba pokud potřebujete mít rychle...

Černuchá setá neboli černý kmín

Vypadá to jako kmín, ale kmín to není. Černý kmín, černucha setá nebo také nigella sativa. Používáte ho v kuchyni? Pokud vás zajímá, proč...

Pikantní indický snack sev – základní recept

Tradiční indický snack z cizrnové mouky, křupavé nudle s pikantním kořením. Tento jednoduchý recept můžete klidně využít i jinak, než v indické kuchyni, odkud...

Prokládaná quinoa s růžovou salsou

Zdravé, přirozeně bezlepkové, kořeněné jídlo, ideální pro zimní období, protože dovede krásně zahřát. V tomto receptu hraje důležitou roli koření. Indické kari je příjemně...

Ďábelské fazole s červenou rýží

Barva ohně, tepla ... červená barva tohoto jídla nelže. Tyto fazole jsou opravdu ďábelské. V chladných dnech vás toto intenzivní, kořeněné a pikantní jídlo...

Kari Mung Dhal s nudlemi

Super výživná, chutná a rychlá večeře plná bílkovin nejen pro sportovce.

Polévka z bílé quinoi

Tato hustá a kořeněná polévka vás určitě zahřeje. Je jednoduchá na přípravu, ale neošiďte jí o koření.

Portobello katsu kari

Masité klobouky velkých žampionů se na tento pokrm velmi hodí. Je to takový fusion recept. Japonská kuchyně se zde snoubí s indickou a také...

Pečený květák s indickou omáčkou

Tento recept je pro milovníky exotiky, koření a pikantního jídla. Opravdu vás zahřeje a je jednoduchý i rychlý na přípravu.

Alú rajma

V klasickém indickém Alú jsou brambory. My máme úrodu topinambur, patizonů a dýní, takže jsem připravila svoji verzi. Pokrm sklidil velké ovace a indickou...

Vypečená cizrnová bašta

Je to bašta! A vypečená, protože je v ní pečený batát a červená řepa. Pokud si jí připravíte podle receptu, pak uvidíte, jak ten...

Cizrnový krém s houbami

Jednoduchý zahřívací krém vhodný pro podzimní a zimní období. Kořenění i pikantní, sladký i kyselý.

Květák Manchurian gobi

Opravdu pikantní indo-čínský recept, jehož pálivost si samozřejmě můžete doladit sami podle své chuti. Ideální zahřívací jídlo pro chladné dny.

Dýňové kari

Dýně je královnou tohoto ročního období a pokud si z ní připravíte tohle kari, určitě si ji zamilujete.

Tempeh katsu

Receptík ve stylu fusion, který v sobě snoubí indickou a japonskou kuchyni a k tomu osobní interpretaci.

Pikantní kari omáčka

Tato jednoduchá omáčka u mého muže naprosto zabodovala! Lehce pikantní pro něj, dýňová kvůli mě. Jedním slovem lahoda.

Tofu v krustě s kokosovou rýží (bez lepku)

Pokud milujete tofu a nebo se mu teprve snažíte přijít na chuť, tento bezlepkový recept je pro vás jak dělaný. Je i poměrně rychlý,...

Jihoindický kořeněný patizon

Tento recept je taková moje malinká obměna originálu. Původní recept je z lilku, ale když nám zahrada nadělí spoustu patizonů, hodí se každý nápad,...

Kořeněné cukety s fazolemi a červenou rýží

Cukety jsou úžasné v tom, že si je můžeme dochutit podle svých preferencí. Třeba tyhle jsou pikantní a spolu s fazolemi a černou rýží...

Cuketové sabdží

Cuketové sabdží je indický recept. Výborně do něj zpracujete i větší cukety. Na rozdíl od curry, sabdží je bez omáčky, řekněme, nasucho. Je to...

Gujarati Khandvi

Přirozeně bezlepkové indické jídlo bez vajec, mléka je skvělá slaná chuťovka vhodná jako svačina nebo pohoštění pro návštěvy. Tento recept vám určitě zachutná a...

Indický chléb Naan jinak

Indický chléb Naan jinak a zdravěji. Můžete ho jíst samostatně nebo jako přílohu k různým indickým pokrmům.

Čočkové kari s hráškem z jednoho hrnce

Potřebujete rychlou večeři téměř bez práce? Stačí jeden hrnec, čočka a pár ingrediencí a máte dobrotu na stole.

Tuřín po indicku

Tuřín je to chutná a zdravá zelenina. Obsahuje řadu minerálů, mimo jiné velké množství manganu, draslíku, fosforu, hořčíku, vápníku, železa a zinku. Z vitamínů...

Tibetské momos jinak

Momos je tradiční jídlo z Tibetu a Nepálu. Momos, dim sum nebo wonton jsou různá jména pro plněné slané taštičky, které jsou populární v...

Dušený batát Katmandu

Je to chuťově velmi zajímavé jídlo, které si obzvlášť vychutnáte, pokud nevynecháte žádné koření.

Pyramidy s indickou čočkou

Indická kuchyně je opravdu rozmanitá a bohatá na koření. Pokud jí máte rádi a vaříte si indické recepty doma, určitě vás neodradí koření v...

Rajma masala – kari z červených fazolí

Rajma masala je vynikající recept z indické kuchyně. Jedná se o kari z fazolí červená ledvina a je jedním z nejběžnějších a nejoblíbenějších kari...

Dhingri matar

Dhingri matar je velmi rychlé kari k přípravě, chutné, kořeněné, sametové a bezlepkové. Samozřejmě, jako vždy v indické kuchyni, existuje mnoho verzí tohoto kari,...

Rajma masala z červených fazolí

Na přípravu luxusního hlavního jídla vám bude stačit 30 minut.

Květák v indické čočkové omáčce

Voňavý květák s čočkou a rýží jsou jednoduché na přípravu a velmi chutné.

Thajské rýžové nudle se zeleninou

Tenhle pokrm inspirovaný indickou kuchyní bude totiž chutnat i těm, kteří nemají rádi zeleninová jídla. Další skvělá rychlovka!

Zeleninový kuskus s letním salátem

Toto hlavní jídlo je nutričně vyvážené, lehké na trávení, přitom dostatečně syté, abyste při hubnutí neměli hlad. Je to rychlovka, kterou budete mít na...

Hrachová kaše se zeleninou a libečkem

Hrachová kaše s čerstvými bylinkami a zeleninou je velmi chutná a rychle hotová. Dá se podávat k hlavnímu jídlu nebo jako pomazánka k pečivu...

Mungo-zeleninový kotlík

Tip na recept s mungo fazolkami - zeleninový kotlík s indickým kořením. Spolu s basmati rýží, těstovinami nebo quionoou ideální a rychlá večeře.

12 zajímavostí o klasické čočce, které jste ani netušili

Zmíněná je i v Bibli Jedna z prvních potravin, kterou lidé začali pěstovat Pěstuje se už více než 8500 let Díky tvrdé slupce se dá skladovat dlouhou...

Fazole v osvěžující citrónové omáčce

V letních dnech je třeba osvěžení a ochlazení. Na to se skvěle hodí právě citron. Už jste ho zkoušeli použít celý i s kůrou...

Květák v indické čočkové omáčce

Indickou kuchyni mám moc ráda. Tu dokonalou souhru chutí. Pokud to máte také tak, zkuste tuto kořeněnou a šťavnatou indickou omáčku. Doporučuji podávat s...

Tofu na kari

Toto jídlo je hotové do 10 minut. Skvělé, když potřebujete uvařit opravdu něco rychlého. Recept je velmi snadný, sytý a dobrý. Zejména v kombinaci...

Tempeh v arašídové omáčce

Natural tempeh je skvělý v tom, že krásně "nasaje" chuť marinády. Takto připravený tempeh s arašídovou omáčkou je opravdu lahůdka! Doporučujeme podávat s basmati...

Tempeh Tikka Masala

Mírně pikantní, syté a lahodné jídlo plné zeleniny a bílkovin z tempehu. Dá se dělat na nespočet různých způsobů a vždy je výborné!

Kořeněná cizrna po indicku s mrkví

Rychlá a moc dobrá kombinace mrkve, cizrny, cibule a koření. Během pár minut je hotovo a můžeme jíst!

Cizrnové kari pro chladné dny

Cizrnové kari patří k oblíbeným jídlům a v rodinách, kde zdravá výživa zrovna nefrčí. My v něm máme hodně zeleniny, takže je lehoučké a...

Květák na kari s tofu

Rychlé, barevné a moc dobré kari z tofu a květáku, které zahřeje, dodá energii a povzbudí.

Restovaný natural tempeh po indicku

Přírodní tempeh je chutnou součástí talíře, když se umí dobře upravit. Dejte natural tempehu šanci v tomto receptu. Překvapí vás jeho indická vůně a...

Pikantní karamelizované ořechy

Máte rádi ořechy a mírně pikantní chutě? Připravte si tuto návykovou ořechovou směs. Bude se perfektně hodit na vánoční tabuli nebo na Silvestrovské zobání....

Červená čočka s uzenou paprikou

Oblíbila jsem si používat do jídel uzenou papriku. Jídla s ní mají šmrnc jako by tam bylo uzené. Znáte toto koření? Pokud ne, tak...

Vegetariánská zeleninová Korma

Korma je proslulá indická omáčka, jedna z těch nejlepších a nejoblíbenějších. V zimních dnech tento indický pokrm krásně zahřeje, pohladí a zasytí. A maso...

Indický cizrnový salát

Rychlá, sytá a jednoduchá večeře inspirovaná indickou kuchyní. Podávejte třeba s krajícem kváskového chleba, čapátí plackami nebo basmati rýží.

Cizrnový scramble

Skvělá a rychlá alternativa cizrnové pomazánky na chléb nebo placky, pokud už se vám cizrna v podobě hummusu přejedla. Když scramble zabalíte do tortilly...

Houbová Chana Masala s cizrnou

Čerstvé nebo sušené lesní hříbky se hodí nejen na tradiční houbovou smaženici, ale také do indické kuchyně. Zkuste je zkombinovat s garam masalou a...

Bezlepkové indické Čapátí placky

Placky Čapátí jsou hned po rýži nejčastější přílohou podávanou v Indii. Podávají se ke kari, dhálu a dalším kořeněným pokrmům podobně, jako u nás...

Hrachové kari na indický způsob

Hrách většinou připravujeme s česnekem a majoránkou. Tentokrát jsem ho ale připravila na indický způsob, s kari a kokosovým mlékem. Nesmírně jsme si pochutnali.

Indický salát

Lehký a lahodný restovaný rýžový salát s kurkumou a zeleninou inspirovaný Indií. Výborný je podávaný jak teplý, tak i studený. Dokonalý je díky posypce...

Indické hráškovo-cuketové Kootu

Krémové, vyživující a chutě uspokojující jídlo s nádechem exotického kokosu, které vyloženě pohladí chuťové buňky i žaludek. To je Kootu - tradiční jihoindický pokrm.

Indický cizrnový guláš

Tento guláš je spojením indické a české kuchyně. Chuť mrkve a dýně se v tomto receptu doplňuje s příjemnou vůní římského kmínu a jemnou...

Cizrnové kari s kokosovým mlékem

Kari s cizrnou je rychle hotové a vždycky sklidí úspěch. Podle chuti můžete udělat ostřejší nebo zcela jemné.

Dýňový kari guláš s quinoou a tempehem

Kombinace sladké zeleniny a kari (případně ještě s kokosovým mlékem) je - jak se říká - nebe v hubě. Hodí se podávat s plackami,...

Fazolové Sábdži se zeleninou

Sezóna cuket je v plném proudu. Cukety se skvěle hodí do indických kořeněných receptů. Zkuste je třeba v tomto fazolovém sábdží.

Cizrna ve žluté kari omáčce

Kari omáčka je sama o sobě velmi dobrá a když se do ní přidá ještě cizrna, budete vylizovat talíře.

Čočka na kari s cuketou

Čočka je podzimní luštěnina a tak jí intuitivně dávám v tomto období přednost. Ve spojení s kari kořením a s cuketou ze zahrádky, vznikl...

Thajská polévka se zázvorem, červenou čočkou a kokosovým krémem

Na oběd jsme hlad moc neměli, tak jsem udělala jen velmi hustou nudlovou polévku s červenou čočkou. No ještě že jsem ji udělala takový...

Indický dhál načerveno s řepou

Dhál nemusí být pouze o cibuli a čočce. Zkuste přidat dýni a řepu a dát dhálu hezkou červenou barvu a skvělou sladko-pikantní chuť!

Červená čočka po indicku

V Indii se používá mnoho druhů koření, takže i obyčejné jídlo je díky tomu chuťově velmi výrazné. A jelikož my Jíme Jinak, šetřila jsem...

Čočková polévka po indicku

Hustá, sytá polévka se skvělou chutí. Hořčičné semínko ji dodá velmi zajímavou chuť. Nenechte se proto zaleknout dlouhým seznamem potřebných ingrediencí, protože většina z nich...
Téma: pomazánka, bezlepkové krutony, nudle, tahina, mrkev, místo mléčných výrobků, polévky, čili paprička, adzuki, indické recepty, citronová omáčka, bez vajíčka, jalapenos, ayurvéda, indický pepř, tandoori masala, guláš z cizrny, tempeh, tofu natural, čerstvý kokos, semínka koriandru, celer, sušené kari listy, slunečnicové semínko, žlutá řepa, Dušený batát Katmandu, fazole navi, Jalapeno, rychlá jídla, zeleninové kari, semínka fenyklu, tikka masala, sečuánský pepř, plněná paratha, sušená mletá řepa, tortila, oslavy, letní recepty, hřebíček, sójová omáčka, pečená zelenina, čočkový dhál, veganská polévka, maizena, květáková tempura, umeocet, obalený květák, rajče, domácí placky, fitness recepty, bobková list, ločidlo čertovo lejno, hustá polévka, slunečnicový olej, zimní recepty, GI, Video, kardamom, shitake, miso, bílé sezamové semínko, chana masala, sušené houby, protein, směsi koření, sábdží, Hokkaido, veganský jogurt, sezóna jaro, vegan palačinky, sojové boby, tofu v kuchyni, placka, kvásek, letní recept, won ton, veganské jídlo, příloha, rýžová mouka, kari z čočky, kořeněná jídla, kmín, olej na smažení, adzuki fazole, pálivé kari, zázvor, fenyklové semínko, bílkoviny, strouhaný kokos, řepa, veganská kuchyně, kari z hrachu, jalapeno omáčka, kari z cizrny, tibetská kuchyně, nepál, Rajma masala - kari z červených fazolí, hlavní jídlo, přírodní tempeh, bez masa, bylinkové tofu, fitness chuťovky, děti od 2 let, cizrnové kari, šitake, luštěninové recepty, rajčátka, mexické jídlo, pohoštění na party, online kurz Vánoce jinak, basmati rýže, palačinky bez cukru, prášek z červené řepy, natural tempeh, romanesco, arašídové máslo, fazole černé oko, do práce, růžičková kapusta, indická placka, místo sýru, žampiony, sezóna léto, bez mouky, obědová polévka, ajwan, ostré jídlo, máslo z buráků, zajímavosti, Kari z červené řepy, cuketové sabzi, zdravá strava, Sev - základní recept, online, Tempeh katsu, kukuřičný škrob, indický chléb, natural tofu, amchoor, kokos, zdravá alternativa slaných pochutin, co s tofu, na piknik, veganská jídla, skořice, zdravá svačina, borlotti, dlouhý pepř, kukuřičná rýže, pepř

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?