Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Purple batata poha

Uvařeno
bez lepku
bez vajec

Fialový batát obsahuje velké možné množství antioxidantů a proto ho konzumuji s velkou radostí. Vyzkoušejte ho v tomto kořeněném voňavém pokrmu a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Ingredience
  • 1 fialový batát
  • 1 červená cibule
  • olej
  • 1/2 lžičky černých hořčičných semínek
  • 1/2 lžičky kmínu
  • asafoetida
  • 1 sklenička rýžových vloček
  • sůl
  • sušené listy kari
  • umeocet
  • čerstvá petrželka
  • čerstvá jarní cibulka
  • čerstvá chilli paprička
  • kešu oříšky
  • citrón

Kdy dát dětem mobily? A kdy je pustit na sociální sítě? Může přijít šikana, když dítě nebude IN? Všechno, co si níže ...

Jak připravit kořeněný talíř s fialovým batátem

  1. Na pánev nalijte olej, přidejte cibuli nakrájenou na kostičky, všechno koření, kari listy a batát nakrájený na malé kostičky. Jemně osmahněte, abyste aktivovali koření a cibuli.
  2. Přidejte trochou umeocta, který slouží ke zvýraznění krásné fialové barvy. Podlijte trochou vody, osolte, promíchejte a zvolna duste pod pokličkou, aby batáty změkly.
  3. Zatímco se batát dusí, namočte na pár minut rýžové vločky. Opláchněte je.
  4. Přidejte vločky do pánve, pokud je nutné, přidejte trochu vody, přikryjte pokličkou a duste dalších pár minut.
  5. Kokos a kešu opražte každé zvlášť na suché pánvi.
  6. Nakrájejte jarní cibulku, petrželku a pár kousků nepříliš pikantní chilli papričky.
  7. Podávejte, posypte kokosem, kešu, jarní cibulkou, petrželkou a papričkou, zakápněte citrónovou šťávou a vychutnejte si toto dobré jídlo z batátů.

Praktické

  • Doba dušení batátů bude záležet na velikosti a kvalitě zeleniny.
  • Umeocet krásně zvýrazní fialovou barvu batátu.

Obměna

  • Pokud neseženete fialový batát, použijte klasický oranžový.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale uberem olej a sůl a vynecháme pikatní koření a chilli pap

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

5 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Dal Palak (špenátový dhál)

Pro milovníky indické kuchyně, koření a rychlého vaření.

Fazolová smaženice

Proč je tento recept pojmenován smaženice pochopíte hned, jak jídlo ochutnáte. Je to bašta, kterou budete mít připravenou během chvilky a navíc si na ní bá...

Vločková indická kaše

Rychlá a bezlepková vločková kaše s vůní Indie.

Goli Idli

Velmi chutné jídlo indické kuchyně, jemné kuličky z rýžové mouky, které jsou skvělé například jako příloha k různým omáčkám.

Kořeněný květák na zahřátí

Krásný zahřívající pokrm s jednou nečekanou ale velmi chutnou ingrediencí, která z obyčejného květáku dělá luxusní. Jídlo je velice jednoduché na přípravu ...