Nemáte rádi řasy? Pak zkuste alternativu sushi - vyměňte nori řasu za rýžový papír. Toto sushi chutná i dětem.

Ingredience
  • rýžový papír
  • uvařená rýže nebo jiná obilovina
  • uzený tempeh nebo tofu
  • okurka
  • salát
  • hořčice / kečup / umepasta
  • sůl

Jak připravit sushi rolky

  1. Rýžový papír namočíme do vlažné vody.
  2. Jakmile trošku změkne (cca 1-2 minuty), přemístíme ho na podložku.
  3. Naplníme rýží nebo jinou uvařenou zchládlou obilovinou (pás horní části papíru necháme volný).
  4. Na konec papíru na rýži dáme náplň – potřeme umepastou / kečupem nebo hořčicí a naskládáme pásek tempehu, okurky a salátu.
  5. Přehneme oba postranní konce papíru.
  6. Odspodu začneme rolovat rolku.
  7. Dobře utahujeme.
  8. Nahoře namočíme a zarolujeme a konec stiskneme, aby se spojil.
  9. Ostrým nožem namočeným do ledové vody krájíme pásky sushi.
  10. Podáváme třeba s omáčkou z vody, sojové omáčky a zázvorové šťávy.

Praktické

  • Skvělá svačinka do školy, práce, na výlet nebo zdravé občerstvení na párty.
  • Obilovinu můžete nabarvit přírodními barvivy a užít si duhové sushi.
  • Využijte zbytky obilovin z předchozích jídel.

Obměna

  • Jako náplň můžete použít cokoliv, co zrovna máte po ruce – mrkev (doporučujeme předem oblanšírovat), daikon, pickles, klíčky, salát, čínské zelí, restované a namleté vlašské ořechy smíchané s miso pastou atp.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1 roku. Nepoužívejte ale hořčici, ani umepastu.

Ako povedal môj muž: „recepty sú famózne“ (Miriam)

Miriam: Dobrý deň. V prvom rade sa chcem poďakovať...

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...

Děkuji za to, co děláte!

Zlatka: Dakujem velmi pekne za vsetko co robite pre...

Cholesterol se mi snížil bez jakýchkoliv léků (Iva)

Iva: Ahoj, moc zdravím po ukončení kurzu Hubneme do...

Z maroda jsem zase činorodá!

Jarka: Ahoj Evi a Heli a všichni klubáci ♥...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!

cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...

Díky JJ mám imunitu jak hrom

Eva: Škoda, že jsem takhle nezačala jíst už ve...

byla jsem darovat krev a výsledky vynikající (Veve)

Veve: Ahoj,  byla jsem darovat krev a výsledky vynikající...

Sladkosti už mi nechutnají

Jendula.cerna: Chci moc poděkovat za skvěle připravený kurz a...

Anna: Objevila jsem vás díky České televizi

Anna: Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé díky...

Už po týdnu se cítím lépe a dokonce jsem zvládla i půst

Slunivok: Já jsem se radostně pustila do jarní očisty....

Jsem nadšená fantazií a pestrostí receptů (Marie)

Marie: Vařím podle Evičky a všechna jídla jsou skvělá....

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

Dáváte mi pocit, že jsem doma

Tammy: Pocit, že jsem doma. Nebo u kámošky na...

Všechny informace, které jsem si musela přečíst v knížkách, jste shrnuli

Pavlína M.: Ten článek o müsli je prostě, nejde...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMeruňky a jablka v citrónovém želé
Další článekFarinata di ceci se zeleninou