Nemáte rádi řasy? Pak zkuste alternativu sushi - vyměňte nori řasu za rýžový papír. Toto sushi chutná i dětem.

Ingredience
  • rýžový papír
  • uvařená rýže nebo jiná obilovina
  • uzený tempeh nebo tofu
  • okurka
  • salát
  • hořčice / kečup / umepasta
  • sůl

Jak připravit sushi rolky

  1. Rýžový papír namočíme do vlažné vody.
  2. Jakmile trošku změkne (cca 1-2 minuty), přemístíme ho na podložku.
  3. Naplníme rýží nebo jinou uvařenou zchládlou obilovinou (pás horní části papíru necháme volný).
  4. Na konec papíru na rýži dáme náplň – potřeme umepastou / kečupem nebo hořčicí a naskládáme pásek tempehu, okurky a salátu.
  5. Přehneme oba postranní konce papíru.
  6. Odspodu začneme rolovat rolku.
  7. Dobře utahujeme.
  8. Nahoře namočíme a zarolujeme a konec stiskneme, aby se spojil.
  9. Ostrým nožem namočeným do ledové vody krájíme pásky sushi.
  10. Podáváme třeba s omáčkou z vody, sojové omáčky a zázvorové šťávy.

Praktické

  • Skvělá svačinka do školy, práce, na výlet nebo zdravé občerstvení na párty.
  • Obilovinu můžete nabarvit přírodními barvivy a užít si duhové sushi.
  • Využijte zbytky obilovin z předchozích jídel.

Obměna

  • Jako náplň můžete použít cokoliv, co zrovna máte po ruce – mrkev (doporučujeme předem oblanšírovat), daikon, pickles, klíčky, salát, čínské zelí, restované a namleté vlašské ořechy smíchané s miso pastou atp.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1 roku. Nepoužívejte ale hořčici, ani umepastu.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

9 kg dole a tlak zpět v normě (Karin)

Karin: Nepotrebujem už schudnúť, ale jednoducho ma baví byť...

Manžel se na mě díval a ptal se, co je na mně nového (Sylva)

Sylva: Evi, Romane...Viléme, Jarmilo!!!:-) Funguje to. Nechápu jak, ale...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Nejsem už nafouklá, nemám ani pálení žáhy a śhodila jsem 6 kg v 62 letech

Dana P.: vaše stránky jsem začala sledovat již koncem...

Každé jídlo mě překvapuje svou chutí a jednoduchostí (Michaela)

Michaela: Dnešní den je 4. dnem s Jíme jinak,...

Den bez kávy jsem si dříve neuměla představit (Lucie)

Lucie: Nedovedla jsem si dříve představit jediný den bez...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Díky JJ solíme o polovinu méně a přestali jsme mlsat

Anicer: Tak do jarní očisty jsme doma vstoupili jako úplní...

Po 6. dni mi splasklo břicho

Market: Dnes 6. den, váha šla krásně dolů o...

Po 10 dnech 2 kg dole a krev čistější (Jamila)

Jarmila: Dnes ráno mám 10. den kurzu Hubneme do...

Syn začal dobrovolně jíst dušenou zeleninu

Alena.brunova: Teda ty kapustičky na zádíčka! To je mňamkošinka!...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

Z jídelníčku je nadšená celá rodina

Beagil: Varím podla Vaších receptov a celá rodinka je...

Díky kurzu jsem získala nové návyky a cítím se skvěle

Maradamc: Dobry den pani Evo a Heleno, nejdrive jsem...

Jsem lehčí a mohu řádit s dětmi (Kristýna)

Kristýna: Jupííí dneska, 8.den kurzu Hubneme do plavek, jsem...

Děkuji za to, co děláte a šíříte

Inka: Pěkný předvánoční čas. Dnes jsem narazila Evi na...
  1. Moc ráda bych se zeptala. Máte prosím nějaký tip na zdravější kečup? S hořčicí bohužel doma neuspěju a do těchhle nádherných sushi by se mi kečup i barevně náramně hodil. Jinak moc díky za tenhle skvělý nápad – alternativu k sushi v řase 🙂

  2. Řasy rádi máme a sushi si děláme, ale tohle je výborný alternativní nápad! Někdy smažím na pánvi podobné rýžové rolky s čímkoliv- zbytky dle fantazie a stavu lednice a špajzu. Po letech jsem se naučila je konečně o správně zabalit a pak je to celé vyloženě radost a vždy to má i velký úspěch. Ale nechat rolky „syrové“ s náplní a la suši a nakrájet na sousta mě zatím nenapadlo. Děkuji za inspiraci!

  3. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNejlepší bylinky pro ženské zdraví
Další článekPlněný patizon s citronovou polevou