Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Batátová polévka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Pikantní polévka, která vás spolehlivě zahřeje během chladných podzimních dnů.

Ingredience
  • kus červeného zelí
  • 2 batáty
  • 1 červená cibule
  • domácí koření Cajun
  • olej
  • 1 lžička pasty umeboshi
  • pažitka
  • hrst čočky
  • zeleninový vývar nebo voda
  • sůl

Michaela se na vysoké škole při výšce 162 cm dostala na váhu 84,7 kg a přivodila si tak krom komplexů z vlastního těl...

Jak připravit pikantní polévku s batáty a čočkou

  1. Do kastrolu dejte olej, rozpalte ho a přidejte na kusy nakrájené batáty, cibulku a zelí. Několik minut šetrně orestujte.
  2. Posypte orestovanou zeleninu cajunskou směsí, znovu kratičce orestuje, zalijte ohřátým vývarem nebo vodou, přidejte čočku a vařte do změknutí zeleniny.
  3. Nyní přidejte do polévky pastu umeboshi, promíchejte ochutnejte a dosolte.
  4. Poté ponorným mixerem polévku lehce rozmixujte. Opravdu jen malinko, aby to nebyla kaše.
  5. Servírujte posypané pažitkou.

Praktické

  • Čím menší kostičky zeleniny, tím rychlejší příprava, prakticky bude záležet na čočce kterou použijete.

Obměna

  • Místo umeboshi pasty můžete použít umeocet.
  • Můžete použít jakoukoliv čočku nebo jinou luštěninu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a vynecháme koření.

A co dále? Blíží se čas na jarní detox!

Pokud vám po zimě chybí energie, trápí vás únava nebo máte kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

15 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Opravdu výborná, rychla 👍děkuji

To byla lahodná polívečka 😊

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

142
70

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Krémová polévka s divokou zeleninou

Poslední na zimu uskladněná zelenina a první jarní rostlinky byly základem pro tuhle lahodnou polévku. Kopřiva, česnáček a lesní pažitka ji krásně doplnily...

Beluga na švestkách

Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.

Krémové tofu s hlívou

Velmi jednoduché a přitom lahodné jídlo vhodné jako příloha nebo jen tak ke chlebu jako super rychlá večeře.

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

Tofu s jamajskou omáčkou

Jamajský jerk a asijské ramen nudle? Věřte, funguje to. Vyzkoušejte další z oblíbených fusion receptů a dejte vědět, protože mě tento pokrm přímo nadchl.

Ganmodoki jinak

Ganmodoki jsou šťavnaté tofu kuličky, které se v Japonsku připravují v mnoha verzích. Tato verze, obalená v těstíčku a v kukuřici, není úplně původní, ale ...