Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Batátová polévka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Pikantní polévka, která vás spolehlivě zahřeje během chladných podzimních dnů.

Ingredience
  • kus červeného zelí
  • 2 batáty
  • 1 červená cibule
  • domácí koření Cajun
  • olej
  • 1 lžička pasty umeboshi
  • pažitka
  • hrst čočky
  • zeleninový vývar nebo voda
  • sůl

V šedesáti letech jsem se stala členkou klubu Jíme Jinak. Počáteční investice se mi dávno vrátila – využívám sl...

Jak připravit pikantní polévku s batáty a čočkou

  1. Do kastrolu dejte olej, rozpalte ho a přidejte na kusy nakrájené batáty, cibulku a zelí. Několik minut šetrně orestujte.
  2. Posypte orestovanou zeleninu cajunskou směsí, znovu kratičce orestuje, zalijte ohřátým vývarem nebo vodou, přidejte čočku a vařte do změknutí zeleniny.
  3. Nyní přidejte do polévky pastu umeboshi, promíchejte ochutnejte a dosolte.
  4. Poté ponorným mixerem polévku lehce rozmixujte. Opravdu jen malinko, aby to nebyla kaše.
  5. Servírujte posypané pažitkou.

Praktické

  • Čím menší kostičky zeleniny, tím rychlejší příprava, prakticky bude záležet na čočce kterou použijete.

Obměna

  • Místo umeboshi pasty můžete použít umeocet.
  • Můžete použít jakoukoliv čočku nebo jinou luštěninu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a vynecháme koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

22 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
27. 3. 2024

Mnam ♥️

“Mňam, to chutná jako rajská!” řekla mamka, když ochutnala 😀 No vážně to chutnalo jako rajská i když kolem rajčat to ani neproběhlo 😀 Navíc jsem neměla červené zelí a ani červenou cibuli. Všechno jen bílé. A místo čočky jsem dala cizrnu, tak nevím čím to bylo. Možná tou umeboshi pastou 🤷‍♀️😀 Každopádně výborná 👍😊

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jemný dýňový krém s pikantními žampiony

Tento jemný krém krásně kontrastuje s pikantními houbami a hráškem. Tato hustá a sytá polévka vás krásně zahřeje během chladných dní.

One pot polévka

Tato pikantnější a kořeněná polévka vás hezky zahřeje, je proto vhodná pro toto období. Je poměrně rychlá a jednoduchá. Nezapomeňte na žádné koření, abyste...

Cajunská polévka

Sytá polévka z dýně a fazolí s cajunským kořením, které jí dodává lahodnou a nezaměnitelnou chuť.

Fazolová polévka s restovanou cibulí

Jednoduchá krémová polévka z pár ingrediencí. Krásně zlatá cibulka tuto polévku chuťově i vizuálně skvěle obohatí.

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce