Domů Téma Polévky

polévky

Jak zužitkovat hlávkové zelí – 12 super tipů na pokrmy ze...

Hlávkové zelí je velmi stará zelenina plná vitamínu C a vlákniny. Jedly ho už budovatelé Velké čínské zdi, aby měli výdrž a energii a evropským...

Jak se stravovat v horkých a tropických letních dnech?

Letní počasí, které u nás běžně máme a horké tropické dny jsou velký rozdíl. Když vedro trvá už několik dní, pořádně se neochladí ani...

Batát v kuchyni: nejlepší recepty ze sladkých brambor

Batáty jsou nejen lahodné a syté, ale mají i spoustu zdravotních benefitů pro naše tělo. Už vám docházejí nápady, jak tyto sladké brambory v...

Krémová květáková s hlívou

Hlíva se nazývá královnou imunity. Pomůže vám s imunitou, zažíváním i s únavou. Co ale dělat, když vám nechutná? Já ji takhle pravidelně dostávám...

Krémová polévka s divokou zeleninou

Poslední na zimu uskladněná zelenina a první jarní rostlinky byly základem pro tuhle lahodnou polévku. Kopřiva, česnáček a lesní pažitka ji krásně doplnily, fialka...

Topinamburový krém s čerstvými bylinkami

Jemňoučký krém z topinambur a pastiňáku je sladký a chutná jako smetanový. Díky čerstvým bylinkám krásně voní a promění se v hotovou delikatesu, i...

Krém z tuřínu a hlívy ústřičné

Není nutné brát tabletky z hlívy na posílení imunity. Mnohem chutnější je si hlívu uvařit. Třeba jako krém, pokud houby jako takové příliš nemusíte....

Máte v zimě vysušenou pokožku? Toto říká ajurvéda

"Jakmile začne zima, mám suchou pokožku. Ruce jak struhadla a suché, popraskané rty. A nastupuje období všelijakých krémů, tělových mlék a balzámů na rty."...

Polévka z bílé quinoi

Tato hustá a kořeněná polévka vás určitě zahřeje. Je jednoduchá na přípravu, ale neošiďte jí o koření.

Rychlý dýňový krém s čerstvou kurkumou a zázvorem

Máte doma čerstvý kořen kurkumy? Šup s ním do polévky. Kurkuma zvyšuje obranyschopnost, odolnost a regeneraci organizmu. A protože přináší úlevu i při emočním...

Jste element VODA? Zjistěte, jací jste a jak se dostat do...

Jste element voda? Zjistěte, jaké jsou vaše silné a slabé stránky, emocionální příznaky nerovnováhy vašeho elementu, které nemoci vás mohou trápit, kterému orgánu je...

Thajská polévka s kokosovým mlékem

Zeleninová varianta thajské polévky. Úžasně voní a chutná a na své si přijdou hlavně milovníci pikantních chutí.

Cizrnový krém s houbami

Jednoduchý zahřívací krém vhodný pro podzimní a zimní období. Kořenění i pikantní, sladký i kyselý.

Sytá zahřívací polévka

Sytá hustá polévka, která díky kombinaci uzené papriky a kokosového mléka překvapí svou lahodnou chutí. S kouskem kváskového pečiva skvěle zasytí.

3 nejoblíbenější světové podzimní polévky

Je tu podzim a s ním i ochlazení, únava, chřipky a úbytek energie. Pravý čas na podzimní polévky, které dodají energii, zasytí, uspokojí a...

Jemný krém z hlívy ústřičné s koriandrem

Hlívu vzali v mnoha našich receptech na milost i velcí odpůrci hub. A tahle krémová není výjimkou. Je jemná a houby v ní zatím...

Polévka z pečeného česneku

Máte rádi krémové polévky? Vyzkoušejte tuto lahodnou krémovou česnečku připravenou netradičně z pečeného česneku a zeleniny.

Online vaření: Tempehová polévka, cizrnovo-dýňová omáčka, jáhly s kroupami a napařená...

Dokážete uvařit polévku, hlavní jídlo, vývar a uklidit kuchyň během 30 minut? Na Jíme Jinak vaříme zdravě, chutně a rychle. Pojďme si s námi...

Jako bych měla tak trochu křídla :-) (Hana)

Hana: Po dvanáctém dni opravdu skvělý pocit, energie a vyrovnanost. Při pohybu se cítím lehčí, jako bych měla tak trochu křídla :-) Recepty jsou...

Polévka z hlívy ústřičné

Lahodná polévka z hlívy ústřičné, která je zdrojem mnoha prospěšných látek a mimo jiné posiluje obranyschopnost organismu.

Co jíst při nemoci (jídelníček pro nemocné)

Jste nemocní, nebo máte nemocné dítě a přemýšlíte, co mu dát k jídlu? Aby to tělo nezatížilo, ale naopak bylo lékem, dodalo energii a...

Škola vaření: Jak na polévky v 5 krocích

Pojďte se stát expertem na polévky a překvapte rodinu a hosty. Miso polévky, krémové, obědové, zeleninové, luštěninové, tradiční i netradiční. Naučte se základní jednoduchý...

Proč jíst polévky? Naše babičky to věděly!

Nevaříte polévky? Chyba! Máme pro vás 6 dobrých důvodů, proč se k nim vrátit. A spoustu tipů a receptů jak to udělat, aby polévky...

Jak přirozeně posílit imunitu – svou i dětí (6 praktických tipů)

Po létě, kdy jsme si dali tam nějakou zmrzlinu, občas zákusek, jinde něco grilovaného, je třeba změnit své návyky tak, abychom se vyhnuli podzimním...

Využití miso pasty v kuchyni: 8 tipů, kde udělá skvělou chuť

Miluji miso pastu a našla jsem pro ni uplatnění nejen v miso polévce, ale v mnoha různých jiných jídlech a receptech, kterým dodá ještě...

Chcete to hustý? 10 tipů, jak zahustit jídlo bez jíšky

Zdravější, méně kalorické, lehčí, bez špetky mouky, a přesto stejně chutné! Tak taková jsou jídla zahuštěná jinak, než tradiční jíškou. Nevěříte? Vyzkoušejte našich 10...

Krutony z kváskového chleba

Krutony jsou oblíbená klasika jak do polévek, tak také do salátů - tradičně třeba do salátu Caesar. Tyto jsou v light verzi zcela bez...

Vegety obsahují 3x více soli než zeleniny

Vegety jsou v mnoha domácnostech a restauracích stále ještě běžnou součástí jídel. Na to, že se jedná o zeleninový kořenící přípravek, obsahují v průměru...

Bobkový list je pokladem kuchyně a symbolem vítězství

Bobkový list je součástí tradiční přírodní medicíny již stovky let. V našich kuchyních se používá především pro vůni do polévek a omáček, ale málokdo...

Jak používat obilné vločky

Svačina do skleničky Do uzavíratelné skleničky nasypte vrstvu vloček (těch, které se nemusejí vařit – drobnější ovesné, pohankové…), přidejte oříšky a semínka, zalijte vrstvou rostlinného jogurtu (část můžete ochutit karobem...

Jak a co zdravě snídat – doma i v práci

Snídaně je základ dne, o tom není pochyb. Jakou ale zvolit, abychom měli dostatek energie, ale zároveň se necítili těžcí? Pojďme si vzít inspiraci...
Téma: chléb, alergie na mléko, škrob, kváskový chléb, co jíst v létě, kurkuma, dýňová polévka, maizena, studené ruce, napařená zelenina, recepty zelí, majoránka, kari, podpora imunity, pastiňák, zeleninová polévka, alfa alfa, očista, koření, děti, nishime, zahřívající pokrm, pečené müsli, hubnutí, pečivo, studené nápoje, červené zelí, snídaně, krém, zelí, kuzu krém, co jíst při horečce, histaminová intolerance, nepečené cukroví, kari koření, mikroflóra, polévka na snídani, dieta při histaminové intoleranci, topinambura, wafle, bílé fazole, obiloviny, rýžová kaše, těstovinový salát, karbanátky, brokolice, sytá polévka, tuk, imunita u dětí, dýňovo-fazolová polévka, polévka z fazolí, antibiotika, řapíkatý celer, polévky, vitamín A, pražený sezam, luštěniny, snídaňová polévka, Zkušenosti s Jíme Jinak, tmavě modrá barva, letní jídelníček, tekutiny, zeleninové saláty, mikrobiom, strava při HITu, tamari omáčka, slepené musli, oslabená imunita, polévka z hlívy ústřočné, kváskové pečivo, zahraničí, glutamát sodný, batát, vegan polévka, stew, polévkový krém, strava při nemoci, müsli tyčinka, batátové hranolky, nápoje, houby shiitake, rizoto, sůl, stir fry, ovločková kaše, vitamín C, kaše, ječmenné miso, bez histaminu, kedluben, zimní jídla, dýňové semínko, fazolovo-dýňová polévka, krutony z chleba, trávicí problémy, jak posílit imunitu, krémy na ruce, oběd, restované zelí, bramborová kaše, vločkové sušenky, zdravé polévky, škrob kuzu, mletý koriandr, luštěninové recepty, libeček, římský kmín, kokosové mléko, Čína, bezlepková jídla, bez lepku, Kafírová limeta, online kurz Super saláty, chlad, pročištění, jak jíst při HItu, nakládané okurky, zahřívací jídla, klíčky z cibule, kvašení, elementy, veganská jídla, pitný režim, zeleninové pyré, luštěninová polévka, curry, zelňačka, klíčky alfa alfa, cibulové klíčky, hustá polévka, bolesti kolen, podzimní jídla, lesní pažitka, omáčky, tuky, sušenky, zimní pokožka, kedlubnová polévka, mezinárodní kuchyně, zelí hlávkové, žampiony, zdravá polévka, granola, vločky, tymián, veganská strava, řepa, asafetida, polévkové koření, jak uvařit zdravý oběd

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?