Domů Téma Polévky

polévky

Máte v zimě vysušenou pokožku? Toto říká ajurvéda

"Jakmile začne zima, mám suchou pokožku. Ruce jak struhadla a suché, popraskané rty. A nastupuje období všelijakých krémů, tělových mlék a balzámů na rty."...

Polévka z bílé quinoi

Tato hustá a kořeněná polévka vás určitě zahřeje. Je jednoduchá na přípravu, ale neošiďte jí o koření.

Jste element VODA? Zjistěte, jací jste a jak se dostat do...

Jste element voda? Zjistěte, jaké jsou vaše silné a slabé stránky, emocionální příznaky nerovnováhy vašeho elementu, které nemoci vás mohou trápit, kterému orgánu je...

Jemný krém z hlívy ústřičné

Není nutné brát tabletky z hlívy na posílení imunity. Mnohem chutnější je si hlívu uvařit. Třeba jako krém, pokud houby jako takové příliš nemusíte....

Online vaření: Tempehová polévka, cizrnovo-dýňová omáčka, jáhly s kroupami a napařená...

Dokážete uvařit polévku, hlavní jídlo, vývar a uklidit kuchyň během 30 minut? Na Jíme Jinak vaříme zdravě, chutně a rychle. Pojďme si s námi...

3 nejoblíbenější světové podzimní polévky

Je tu podzim a s ním i ochlazení, únava, chřipky a úbytek energie. Pravý čas na podzimní polévky, které dodají energii, zasytí, uspokojí a...

Jak zužitkovat hlávkové zelí – 12 super tipů na pokrmy ze...

Hlávkové zelí je velmi stará zelenina plná vitamínu C a vlákniny. Jedly ho už budovatelé Velké čínské zdi, aby měli výdrž a energii a evropským...

Jako bych měla tak trochu křídla :-) (Hana)

Hana: Po dvanáctém dni opravdu skvělý pocit, energie a vyrovnanost. Při pohybu se cítím lehčí, jako bych měla tak trochu křídla :-) Recepty jsou...

Jak se stravovat v horkých a tropických letních dnech?

Letní počasí, které u nás běžně máme a horké tropické dny jsou velký rozdíl. Když vedro trvá už několik dní, pořádně se neochladí ani...

Topinamburový krém s čerstvými bylinkami

Jemňoučký krém z topinambur a pastiňáku je sladký a chutná jako smetanový. Díky čerstvým bylinkám krásně voní a promění se v hotovou delikatesu, i...

Krémová květáková s hlívou

Hlíva se nazývá královnou imunity. Pomůže vám s imunitou, zažíváním i s únavou. Co ale dělat, když vám nechutná? Já ji takhle pravidelně dostávám...

Krémová batátovo-mrkvová polévka

Jednoduchá polévka s minimem ingrediencí a rychle hotová. Úspěch zaručen!

Kari krémová polévka

Rychlá a výborná krémová kořeněná pikantní polévka.

Co jíst při nemoci (jídelníček pro nemocné)

Jste nemocní, nebo máte nemocné dítě a přemýšlíte, co mu dát k jídlu? Aby to tělo nezatížilo, ale naopak bylo lékem, dodalo energii a...

Škola vaření: Jak na polévky v 5 krocích

Pojďte se stát expertem na polévky a překvapte rodinu a hosty. Miso polévky, krémové, obědové, zeleninové, luštěninové, tradiční i netradiční. Naučte se základní jednoduchý...

Proč jíst polévky? Naše babičky to věděly!

Nevaříte polévky? Chyba! Máme pro vás 6 dobrých důvodů, proč se k nim vrátit. A spoustu tipů a receptů jak to udělat, aby polévky...

Jak přirozeně posílit imunitu – svou i dětí (6 praktických tipů)

Po létě, kdy jsme si dali tam nějakou zmrzlinu, občas zákusek, jinde něco grilovaného, je třeba změnit své návyky tak, abychom se vyhnuli podzimním...

Batát v kuchyni: nejlepší recepty ze sladkých brambor

Batáty jsou nejen lahodné a syté, ale mají i spoustu zdravotních benefitů pro naše tělo. Už vám docházejí nápady, jak tyto sladké brambory v...

Využití miso pasty v kuchyni: 8 tipů, kde udělá skvělou chuť

Miluji miso pastu a našla jsem pro ni uplatnění nejen v miso polévce, ale v mnoha různých jiných jídlech a receptech, kterým dodá ještě...

Chcete to hustý? 10 tipů, jak zahustit jídlo bez jíšky

Zdravější, méně kalorické, lehčí, bez špetky mouky, a přesto stejně chutné! Tak taková jsou jídla zahuštěná jinak, než tradiční jíškou. Nevěříte? Vyzkoušejte našich 10...

Krutony z kváskového chleba

Krutony jsou oblíbená klasika jak do polévek, tak také do salátů - tradičně třeba do salátu Caesar. Tyto jsou v light verzi zcela bez...

Vegety obsahují 3x více soli než zeleniny

Vegety jsou v mnoha domácnostech a restauracích stále ještě běžnou součástí jídel. Na to, že se jedná o zeleninový kořenící přípravek, obsahují v průměru...

Bobkový list je pokladem kuchyně a symbolem vítězství

Bobkový list je součástí tradiční přírodní medicíny již stovky let. V našich kuchyních se používá především pro vůni do polévek a omáček, ale málokdo...

Jak používat obilné vločky

Svačina do skleničky Do uzavíratelné skleničky nasypte vrstvu vloček (těch, které se nemusejí vařit – drobnější ovesné, pohankové…), přidejte oříšky a semínka, zalijte vrstvou rostlinného jogurtu (část můžete ochutit karobem...

Jak a co zdravě snídat – doma i v práci

Snídaně je základ dne, o tom není pochyb. Jakou ale zvolit, abychom měli dostatek energie, ale zároveň se necítili těžcí? Pojďme si vzít inspiraci...
Téma: zlaté mléko, pohanka, péče o střevo, pečené zelí, stir fry, ořechy, peeling, zeleninový salát, květáková polévka, zeleninový vývar, dresink, bez masa, klíčky alfa alfa, bez mléka, ovločková kaše, zelí červené, jak začít, vegetariánství, sladké curry, hlávkové zelí, kmín mletý, pitný režim, čili, rýže, polévka z hlívy ústřočné, imunita, rajská, congee, rizoto, pečené sladké brambory, zelí bílé, bez lakózy, suché ruce, kmín drcenný, nakládané okurky, dýně hokaido, vyčerpání, čerstvá petrželka, mořské řasy, luštěniny, karbanátky, tekutiny, umeocet, tuk, olivový olej, sezóna léto, sojové miso, bio citronová šťáva, wafle, kukuřice, psyllium, zeleninové saláty, pečené brambory, sušenky, svíčková, co jíst při chřipce, tuřín, müsli tyčinky, topinambury, červené zelí, bořšč, batát, pastiňák, cibule, quinoové vločky, maska, obilná kaše, alfa alfa, kari pasta, hlávka zelí, rýžové miso, bez vajíčka, sezóna podzim, petržel, koláče, pohyb, veganské recepty, krém na ruce, Video, brokolice, voda, adzuki fazole, kvašení, bez smetany, zahřívací jídla, indické koření, cizrna, element voda, recepty se zelím, horké počasí, posílení imunity, dýchání, co jíst při horečce, jak se ochladit, vločková kaše, saturejka, škrob kuzu, kváskové pečivo, polévkové koření, vysušená pokožka, shiromiso, batátová kaše, fazole adzuki, bezlepková dieta, fermentace, studené nohy, květ rozmarýnu, veganská polévka, špaldové vločky, čerstvá chilli paprička, placky¨lívance, pití, lék na imunitu, online kurz Super saláty, těstoviny, placky, bolesti kolen, střevní mikrobiom, kmín, amarant, bílé zelí, drobné vločky, kroupy, bez vajec, chia semínka, 5 elementů, ječmenné miso, rýžové vločky, bramborové placky, omáčky, miso, kaše z vloček, kompletní jídlo, mezinárodní kuchyně, letní teploty, veganská jídla, vanilka, Zkušenosti - Hubneme do plavek, gomasio, dýňová omáčka, jak uvařit zdravý oběd, chleba, dezerty, ledviny, ABKM, krupice, sladké kar, knedlíky, zavářka, skořice

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?