Domů Téma Polévky

polévky

Jemný krém z hlívy ústřičné

Není nutné brát tabletky z hlívy na posílení imunity. Mnohem chutnější je si hlívu uvařit. Třeba jako krém, pokud houby jako takové příliš nemusíte....

Krémová batátovo-mrkvová polévka

Jednoduchá polévka s minimem ingrediencí a rychle hotová. Úspěch zaručen!

Krémová květáková s hlívou

Hlíva se nazývá královnou imunity. Pomůže vám s imunitou, zažíváním i s únavou. Co ale dělat, když vám nechutná? Já ji takhle pravidelně dostávám...

Topinamburový krém s čerstvými bylinkami

Jemňoučký krém z topinambur a pastiňáku je sladký a chutná jako smetanový. Díky čerstvým bylinkám krásně voní a promění se v hotovou delikatesu, i...

Krém z tuřínu a hlívy ústřičné

Není nutné brát tabletky z hlívy na posílení imunity. Mnohem chutnější je si hlívu uvařit. Třeba jako krém, pokud houby jako takové příliš nemusíte....

Máte v zimě vysušenou pokožku? Toto říká ajurvéda

"Jakmile začne zima, mám suchou pokožku. Ruce jak struhadla a suché, popraskané rty. A nastupuje období všelijakých krémů, tělových mlék a balzámů na rty."...

Polévka z bílé quinoi

Tato hustá a kořeněná polévka vás určitě zahřeje. Je jednoduchá na přípravu, ale neošiďte jí o koření.

Jste element VODA? Zjistěte, jací jste a jak se dostat do...

Jste element voda? Zjistěte, jaké jsou vaše silné a slabé stránky, emocionální příznaky nerovnováhy vašeho elementu, které nemoci vás mohou trápit, kterému orgánu je...

Online vaření: Tempehová polévka, cizrnovo-dýňová omáčka, jáhly s kroupami a napařená...

Dokážete uvařit polévku, hlavní jídlo, vývar a uklidit kuchyň během 30 minut? Na Jíme Jinak vaříme zdravě, chutně a rychle. Pojďme si s námi...

3 nejoblíbenější světové podzimní polévky

Je tu podzim a s ním i ochlazení, únava, chřipky a úbytek energie. Pravý čas na podzimní polévky, které dodají energii, zasytí, uspokojí a...

Jak zužitkovat hlávkové zelí – 12 super tipů na pokrmy ze...

Hlávkové zelí je velmi stará zelenina plná vitamínu C a vlákniny. Jedly ho už budovatelé Velké čínské zdi, aby měli výdrž a energii a evropským...

Jako bych měla tak trochu křídla :-) (Hana)

Hana: Po dvanáctém dni opravdu skvělý pocit, energie a vyrovnanost. Při pohybu se cítím lehčí, jako bych měla tak trochu křídla :-) Recepty jsou...

Jak se stravovat v horkých a tropických letních dnech?

Letní počasí, které u nás běžně máme a horké tropické dny jsou velký rozdíl. Když vedro trvá už několik dní, pořádně se neochladí ani...

Co jíst při nemoci (jídelníček pro nemocné)

Jste nemocní, nebo máte nemocné dítě a přemýšlíte, co mu dát k jídlu? Aby to tělo nezatížilo, ale naopak bylo lékem, dodalo energii a...

Škola vaření: Jak na polévky v 5 krocích

Pojďte se stát expertem na polévky a překvapte rodinu a hosty. Miso polévky, krémové, obědové, zeleninové, luštěninové, tradiční i netradiční. Naučte se základní jednoduchý...

Proč jíst polévky? Naše babičky to věděly!

Nevaříte polévky? Chyba! Máme pro vás 6 dobrých důvodů, proč se k nim vrátit. A spoustu tipů a receptů jak to udělat, aby polévky...

Jak přirozeně posílit imunitu – svou i dětí (6 praktických tipů)

Po létě, kdy jsme si dali tam nějakou zmrzlinu, občas zákusek, jinde něco grilovaného, je třeba změnit své návyky tak, abychom se vyhnuli podzimním...

Batát v kuchyni: nejlepší recepty ze sladkých brambor

Batáty jsou nejen lahodné a syté, ale mají i spoustu zdravotních benefitů pro naše tělo. Už vám docházejí nápady, jak tyto sladké brambory v...

Využití miso pasty v kuchyni: 8 tipů, kde udělá skvělou chuť

Miluji miso pastu a našla jsem pro ni uplatnění nejen v miso polévce, ale v mnoha různých jiných jídlech a receptech, kterým dodá ještě...

Chcete to hustý? 10 tipů, jak zahustit jídlo bez jíšky

Zdravější, méně kalorické, lehčí, bez špetky mouky, a přesto stejně chutné! Tak taková jsou jídla zahuštěná jinak, než tradiční jíškou. Nevěříte? Vyzkoušejte našich 10...

Krutony z kváskového chleba

Krutony jsou oblíbená klasika jak do polévek, tak také do salátů - tradičně třeba do salátu Caesar. Tyto jsou v light verzi zcela bez...

Vegety obsahují 3x více soli než zeleniny

Vegety jsou v mnoha domácnostech a restauracích stále ještě běžnou součástí jídel. Na to, že se jedná o zeleninový kořenící přípravek, obsahují v průměru...

Bobkový list je pokladem kuchyně a symbolem vítězství

Bobkový list je součástí tradiční přírodní medicíny již stovky let. V našich kuchyních se používá především pro vůni do polévek a omáček, ale málokdo...

Jak používat obilné vločky

Svačina do skleničky Do uzavíratelné skleničky nasypte vrstvu vloček (těch, které se nemusejí vařit – drobnější ovesné, pohankové…), přidejte oříšky a semínka, zalijte vrstvou rostlinného jogurtu (část můžete ochutit karobem...

Jak a co zdravě snídat – doma i v práci

Snídaně je základ dne, o tom není pochyb. Jakou ale zvolit, abychom měli dostatek energie, ale zároveň se necítili těžcí? Pojďme si vzít inspiraci...
Téma: olivový olej, adzuki fazole, knedlíky z vloček, bez mléka, aduki, květ rozmarýnu, kari, libeček, bez sóji, květáková polévka, hlávka zelí, kaše z vloček, kuzu, střevní mikrobiom, congee, 5 elementů, dressing, tropické teploty, večeře, mikroflóra, místo brambor, sůl, Zkušenosti s Jíme Jinak, Klub Jíme Jinak, nálada, dochucovadla, špaldové vločky, odpočinek, chilli, veganská strava, fermentace, dýně hokaido, peeling, batátová kaše, batátové hranolky, rajčatové pyré, omáčky, rajská, shiromiso, arowroot, škrob kuzu, dresing, krémové polévky, flapjack, online kurz Super saláty, karbenátky, jídlo na podzim, jemné vločky, umeboši, rizoto, caesar salát, fitness recepty, tempeh, quinoové vločky, ovločková kaše, cibule, pečené batáty, bramboračka, jak se zahřát, posypka, těstoviny, výhonky čočky, nepečené cukroví, červená čočka, červená řepa, karbanátky, bez lakózy, dýně, omáčka, ajurvéda, agar, studené ruce, veganské vánoce, bolest břicha, nakládané okurky, kvašené zelí, co udělat z dýně, horko, mletý kmín, rýže, kysané zelí, termoska, obiloviny, Čína, bancha, jak vařit kuzu, stew, zeleninový vývar, chia semínka, tymián, luštěniny, hlíva ústřičná, bezlepková jídla, napařená zelenina, tuky, krupice, kadeřávek, sezóna zima, studené nápoje, rýžové miso, shiitake, snídaně, skořice, divoká zelenina, bulgur, pečivo, česnek, podpora imunity, pohyb, antibiotika, fazole adzuki, zelí, kuzu krém, polévky, maska, bez masa, bez vajec, oříšky, soustředění, lék na imunitu, obědová polévka, batátové gnocchi, bořšč, bílé zelí, krémová polévka, jak použít topinambury, zelí bílé, vanilka, svíčková, klíčky, imunita dětí, oslabená imunita, kombu řasa, zeleninové pyré, strava při chřipce, chléb, děti, topinambur, květák, co jíst při nemoci, střevo, klíčky alfa alfa, nákypy, recepty zelí, batátový krém, napětí, co jíst v létě, imunita v těhotenství, směs koření, knedlíky

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?