Domů Téma Polévky

polévky

Co jíst při nemoci (jídelníček pro nemocné)

Jste nemocní, nebo máte nemocné dítě a přemýšlíte, co mu dát k jídlu? Aby to tělo nezatížilo, ale naopak bylo lékem, dodalo energii a...

Škola vaření: Jak na polévky v 5 krocích

Pojďte se stát expertem na polévky a překvapte rodinu a hosty. Miso polévky, krémové, obědové, zeleninové, luštěninové, tradiční i netradiční. Naučte se základní jednoduchý...

Proč jíst polévky? Naše babičky to věděly!

Nevaříte polévky? Chyba! Máme pro vás 6 dobrých důvodů, proč se k nim vrátit. A spoustu tipů a receptů jak to udělat, aby polévky...

Máte v zimě vysušenou pokožku? Toto říká ajurvéda

"Jakmile začne zima, mám suchou pokožku. Ruce jak struhadla a suché, popraskané rty. A nastupuje období všelijakých krémů, tělových mlék a balzámů na rty."...

3 nejoblíbenější světové podzimní polévky

Je tu podzim a s ním i ochlazení, únava, chřipky a úbytek energie. Pravý čas na podzimní polévky, které dodají energii, zasytí, uspokojí a...

Jak přirozeně posílit imunitu – svou i dětí (6 praktických tipů)

Po létě, kdy jsme si dali tam nějakou zmrzlinu, občas zákusek, jinde něco grilovaného, je třeba změnit své návyky tak, abychom se vyhnuli podzimním...

Jak zužitkovat hlávkové zelí – 12 super tipů na pokrmy ze...

Hlávkové zelí je velmi stará zelenina plná vitamínu C a vlákniny. Jedly ho už budovatelé Velké čínské zdi, aby měli výdrž a energii a evropským...

Jak se stravovat v horkých a tropických letních dnech?

Letní počasí, které u nás běžně máme a horké tropické dny jsou velký rozdíl. Když vedro trvá už několik dní, pořádně se neochladí ani...

Batát v kuchyni: nejlepší recepty ze sladkých brambor

Batáty jsou nejen lahodné a syté, ale mají i spoustu zdravotních benefitů pro naše tělo. Už vám docházejí nápady, jak tyto sladké brambory v...

Využití miso pasty v kuchyni: 8 tipů, kde udělá skvělou chuť

Miluji miso pastu a našla jsem pro ni uplatnění nejen v miso polévce, ale v mnoha různých jiných jídlech a receptech, kterým dodá ještě...

Chcete to hustý? 10 tipů, jak zahustit jídlo bez jíšky

Zdravější, méně kalorické, lehčí, bez špetky mouky, a přesto stejně chutné! Tak taková jsou jídla zahuštěná jinak, než tradiční jíškou. Nevěříte? Vyzkoušejte našich 10...

Krutony z kváskového chleba

Krutony jsou oblíbená klasika jak do polévek, tak také do salátů - tradičně třeba do salátu Caesar. Tyto jsou v light verzi zcela bez...

Vegety obsahují 3x více soli než zeleniny

Vegety jsou v mnoha domácnostech a restauracích stále ještě běžnou součástí jídel. Na to, že se jedná o zeleninový kořenící přípravek, obsahují v průměru...

Bobkový list je pokladem kuchyně a symbolem vítězství

Bobkový list je součástí tradiční přírodní medicíny již stovky let. V našich kuchyních se používá především pro vůni do polévek a omáček, ale málokdo...

Jak používat obilné vločky

Svačina do skleničky Do uzavíratelné skleničky nasypte vrstvu vloček (těch, které se nemusejí vařit – drobnější ovesné, pohankové…), přidejte oříšky a semínka, zalijte vrstvou rostlinného jogurtu (část můžete ochutit karobem...

Jak a co zdravě snídat – doma i v práci

Snídaně je základ dne, o tom není pochyb. Jakou ale zvolit, abychom měli dostatek energie, ale zároveň se necítili těžcí? Pojďme si vzít inspiraci...
Téma: imunita dětí, průjem, bancha, cibule, co jíst při nemoci, co jíst v létě, chilli, očista, zeleninový vývar, müsli tyčinky, vločkové knedlíky, vysušené ruce, placky¨lívance, batátové chipsy, mikrobiom, stir fry, quinoové vločky, pudink, jak posílit imunitu, letní teploty, Klub Jíme Jinak, zelňačka, anýz, pečené zelí, batátové palačinky, glutaman sodný, kaše, batát, vegan, bulgur, lék na imunitu, nakládané okurky, knedlíky, snídaňová kaše, imunitní systém, sůl, co jíst při chřipce, celozrnný chléb, kváskový chléb, chléb, lněné semínko, co jíst po nemoci, sezóna léto, studené ruce, děti, zelenina, maska, bez lepku, celiakie, recepty zelí, napětí, pocit studených rukou a nohou, bolest břicha, amarantové vločky, bobkový list, kuzu krém, congee, batátové špagety, zelí, nakládané zelí, zelí recepty, dýchání, kysané zelí, nespavost, nemoc, co jíst u vody, umeocet, bořšč, kukuřice, zima, trávení, sezóna podzim, veganství, jak začít, tropické ovoce, viróza, mořské řasy, co vařit na podzim, omáčka, umeboši, dressing, zahraničí, kaše z vloček, quinoa, horečka, Nori, studené nápoje, pečené sladké brambory, vitamín A, práce, fermentace, použití vloček, ovesné vločky, chia semínka, amarant, oříšky, stres, chleba, bílé zelí, zahřívací koření, karbenátky, ořechy, obiloviny, slepené musli, vegetariánství, tropické teploty, zelná omáčka, drobenka, čili, detoxikace, lokše, co jíst při horečce, rizoto, celozrnné pečivo, čaje, bez mléka, obědová polévka, zmrzlina, rýžová kaše, chipsy, zeleninová polévka, batátové gnocchi, meloun, oslabená imunita, ochlazení, bez masa, dip, crumble, cukroví, hraška, fit strava, večeře, problémy s trávením, soustředění, teffové vločky, karbanátky, kuzu, zálivka, dresing, horké teploty, svíčková, zahřívací jídla, obědová polévk, bramborová kaše, mrkev, imunita u dětí, vločky do polévky, tofu, olej, trávicí problémy

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?