Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Veganská libyjská Shorba

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Tentokrát jsem se nechala inspirovat libyjskou shorbou, moje verze je ovšem oproti originálním receptu veganská. Příprava je velice jednoduchá a nezabere vám mnoho času. Abyste si vychutnali pravou chuť této polévky, určitě nevynechte koření.

Ingredience
2 porce
  • 1 hrnek uvařené cizrny
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • olej
  • 100 g těstovin risoni (těstovinová rýže)
  • 1 vrchovatá čajová lžička koření baharat
  • 150 g rajčatové šťávy
  • sůl

Odmala jsem jako většina z nás nosila boty. Všude. Časem jsem však začala mít zdravotní problémy. Vybočený palce, plo...

Jak připravit libyjskou polévku Shorba jinak

  1. Připravte si směs koření baharat.
  2. Cibuli a mrkev nasekejte nadrobno.
  3. V hrnci rozpalte olej, přidejte cibuli a mrkev a orestujte. Posypejte baharatem a znovu osmahněte.
  4. Přidejte cizrnu, rajčatovou šťávu, sůl a vařte, dokud polévka mírně nezhoustne.
  5. Přidejte risoni a vařte dalších šest minut. Posypte čerstvou petrželkou.

Praktické

  • Pokud vaříte cizrnu předem, tento recept vám nezabere mnoho času.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové těstoviny (rýžové, kukuřičné..).
  • Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčatovou šťávu.

Obměna

  • Na tento recept jsou risoni velmi vhodné. Určitě nebude problém je koupit. Pokud ano, použijte jakoukoliv jinou drobnou těstovinu.
  • V létě místo rajčatové šťávy použijte větší velmi zralé rajče. Spařené, oloupané a nakrájené na kostičky.

Děti

  • Kořeněné jídlo vhodné pro větší děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

24 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Slavomíra
4. 11. 2023

Preskočila som raňajky,tak dnes do dvojice k hlavnému jedlu, bez cícera s batátom..mňam

Slavomíra
21. 10. 2023

Výnimočne “mokrá” večera (s fazuľou),pekne zahriala a odpadlo lovenie korenia ( hrebíček,nové..),určite zopakujem

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Rychlá podzimní polévka

Spolu s podzimem přicházím na chuť polévkám a nejvíc ze všeho mám ráda ty husté a krémové. Tato polévka splňuje vše a navíc je rychlá na přípravu a věřím, ...

Jemný dýňový krém s pikantními žampiony

Tento jemný krém krásně kontrastuje s pikantními houbami a hráškem. Tato hustá a sytá polévka vás krásně zahřeje během chladných dní.

Fazolová polévka s restovanou cibulí

Jednoduchá krémová polévka z pár ingrediencí. Krásně zlatá cibulka tuto polévku chuťově i vizuálně skvěle obohatí.

One pot polévka

Tato pikantnější a kořeněná polévka vás hezky zahřeje, je proto vhodná pro toto období. Je poměrně rychlá a jednoduchá. Nezapomeňte na žádné koření, abyste...

Krémová cizrnačka

Rychlá a výborná polévka, která v chladných měsících krásně zahřeje a zasytí. Je skvělá s kouskem kváskového chleba či plackami.

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...