Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Baharat – směs koření Středního východu

Uvařeno
bez lepku
bez cukru

Baharat je aromatická směs koření používaná v arabských zemích, kde je oblíbená natolik, že je přítomna ve většině tamních každodenních receptů. 

Ingredience
  • 1 polévková lžíce koriandru
  • 1 malá lžíce černého pepře
  • 1 lžíce nového koření
  • 1 muškátový oříšek
  • 1 lžička skořice
  • 1 malá lžíce hřebíčku
  • 1 lžíce kmínu

Štěpánka oslavila první rok s Jíme Jinak. Rozhodla se, že se odmění a dopřeje si den plný hříchů a bude celý den jíst...

Jak připravit domácí směs koření Baharat

  1. Vše dejte do mlýnku na koření a umelte na jemno.
  2. Uchovávejte ve skleněné, dobře uzavřené sklenici.

Praktické

  • Můžete klidně koupit a smíchat už mleté koření. Existují ale koření, která po umletí během krátké doby ztratí chuť, proto je lepší si je vyrobit doma.
  • Směs je poměrně aromatická, stačí proto do jídla přidávat malé množství.

Obměna

  • Jak se často u těchto směsí setkáváme, recept se může v jednotlivých zemích lišit.
  • Můžete si ho přizpůsobit vaší chuti, ubráním nebo přidáním množství koření, které vám vyhovuje.

    PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

    Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    48 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Mila Beata
    13. 8. 2023

    Rozhodne tam patří cumin – římský kmín !!!

    Dobrý den, kmín je prosím klasický?

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Dukkah – egyptská směs koření

    Dukkah  je egyptská směs koření, která se v egyptské tradici podává s malou miskou extra panenského olivového oleje, kde se plochý chléb namočí a poté se p...

    Chukandar Ka Raita – raita z červené řepy

    Raita je jogurtový dressing, který snad nikdy nechybí na žádném indickém stole. Je to výborná příloha, kterou si jistě zamilujete.

    Domácí omáčka Teriyaki

    Tuto rychlou domácí Teriyiaki omáčku můžete použít jako dochucovadlo vašich asijských pokrmů. Budete jím mít během několika minut hotovou a v lednici vždy ...

    Bob po indicku

    Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

    Chutney z divokých žlutých rajčátek

    Indická kuchyně je tak variabilní a recept se vždy liší oblasti k oblasti, město k městu, od rodiny k rodině. Tohle je na indické kuchyně skvělé a člověk s...

    Medailonky Butternut s egyptskou směsí

    Velmi jednoduchý a přitom tak lahodný recept na dýni s křupavou krustičkou a skvělou směsí koření. Chvála Egypťanům za tuto báječnou směs koření, která pas...