Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Etiopská žlutá čočka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Velmi rychlý a praktický recept, kořeněné voňavé jídlo, které budete mít na stole během 15 minut.

Ingredience
  • 100 g žluté čočky
  • 2 tobolky kardamomu
  • 4 hřebíčky
  • 1 malá lžička semínek koriandru
  • 1 malá lžička semínek kmínu
  • 1 malá lžička kurkumy
  • bílý pepř
  • cibule
  • olej
  • sůl
  • čerstvá petrželka

Roky jsem se potýkala s migrénami, oslabenou imunitou, trávicími potížemi. Od 45 let jsem začala nenápadně tloustnout...

Jak připravit žlutou čočku po etiopsku

  1. Všechno koření umelte.
  2. Na pánev nalijte olej, rozpalte ho a přidejte na kostičky nakrájenou cibuli. Jemně osmahněte. Na závěr posypte mletým kořením a pár vteřin opékejte.
  3. Přidejte čočku, sůl, kurkumu a podlijte vodou. Vařte 10 minut, dokud čočka není provařená a krémová. Posypejte petrželkou.

Praktické

  • Oproti hrachu, který se musí máčet a dlouho vařit, je tato verze receptu praktická a rychlá.
  • Podávejte s rýží nebo plackami.

Obměna

  • Originál etiopský recept je ze žlutého hrachu, pokud ho máte, můžete ho použít místo čočky.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme koření, olej a sůl

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

17 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Sladkokyselá quinoa

Rychlé a lahodné, přirozeně bezlepkové jídlo plné kontrastních chutí, o které se postará dýně, umeocet a kysané zelí.

Beluga na švestkách

Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Žlutá květáková rýže

Květáková rýže na žluto s indickým kořením. Jednoduchá, chutná a voňavá zeleninová složka talíře, kterou si můžete na talíři doplnit dalšími dobrotami dle ...