- 100 g žluté čočky
- 2 tobolky kardamomu
- 4 hřebíčky
- 1 malá lžička semínek koriandru
- 1 malá lžička semínek kmínu
- 1 malá lžička kurkumy
- bílý pepř
- cibule
- olej
- sůl
- čerstvá petrželka
Jak připravit žlutou čočku po etiopsku
- Všechno koření umelte.
- Na pánev nalijte olej, rozpalte ho a přidejte na kostičky nakrájenou cibuli. Jemně osmahněte. Na závěr posypte mletým kořením a pár vteřin opékejte.
- Přidejte čočku, sůl, kurkumu a podlijte vodou. Vařte 10 minut, dokud čočka není provařená a krémová. Posypejte petrželkou.
Praktické
- Oproti hrachu, který se musí máčet a dlouho vařit, je tato verze receptu praktická a rychlá.
- Podávejte s rýží nebo plackami.
Obměna
- Originál etiopský recept je ze žlutého hrachu, pokud ho máte, můžete ho použít místo čočky.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme koření, olej a sůl
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Buďte první, kdo napíše komentář