Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Cajunské světlé chilli

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
sezóna podzim
sezóna zima

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Ingredience
  • 2 kusy tuřínu
  • 1 bílá cibule
  • 1 šálek vařených fazolí borlotti a červená ledvina
  • olej
  • 1 vrchovatá lžička cajunské směsi
  • čerstvá petrželka
  • čerstvá jarní cibulka
  • čerstvé sladká paprička
  • 50 g kešu oříšků
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • citrónová šťáva podle chuti
  • sůl

Myslela jsem si, že jím zdravě a vařila jsem podle svého nejlepšího přesvědčení. Ale váha šla pořád nahoru a břicho s...

Jak připravit cajunskou pikantní směs s fazolemi

  1. Kešu oříšky namočte na několik hodin. Sceďte je a vložte do mixéru se solí, citrónovou šťávou, lahůdkovým droždím a vodou. Rozmixujte, abyste získali spíše tekutou směs. Během vaření směs zhoustne. Dejte stranou.
  2. Do pánve dejte olej, rozehřejte ho a přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a tuřín. Jemně orestujte.
  3. Dochuťte kořením cajun, osolte, promíchejte a osmahněte. Zalijte vodou, přikryjte a duste, dokud tuřín nezměkne.
  4. Přidejte uvařené fazole a rozmixované kešu. Promíchejte a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Bude to trvat jen chvilku.
  5. Dejte na talíř, posypte petrželkou, jarní cibulkou a sladkou paprikou. Já použila  moje shishimai, které mám stále na zahradě, klidně můžete použít trochu červené papriky kvůli barvě.

Praktické

  • V pánvi jsou dvě odrůdy tuřínu, které si pěstuju. Proto ten rozdíl v barvě.
  • Rozmixované směs musí být řídká, hodně pak zhoustne varem.

Obměna

  • Použijte jakékoliv fazole.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

83 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Když nevím coby, tak toto to jistí a vždycky se na to moc těším 😁 Jeden z favoritů mezi oblíbenými 😉❤️

Tak toto je neuvěřitelně “žravá záležitost” 😁👌👌👌 Manžel zblajzl dva talíře a já bych si přidala klidně taky, ale už nebylo co 😀 Příště navařím kotel 😁 Tuřín jsem nahradila kedlubnou. Zařazuji mezi favority 😊 Děkujeme 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Červené fazole se špaldou a kopřivovým krémem

Sezóna kopřiv je tu. Přijdete si tuto zdravím nabitou bylinku na talíř v podobně chutného krému, který vám poslouží v hustém provedení také jako pomazánka....

Sladkokyselá quinoa

Rychlé a lahodné, přirozeně bezlepkové jídlo plné kontrastních chutí, o které se postará dýně, umeocet a kysané zelí.

Černý talíř

Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a lahodný recept obsahující černou rýži a fazole. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro posílení vašich ledvin.

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Beluga na švestkách

Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...