- 2 kusy tuřínu
- 1 bílá cibule
- 1 šálek vařených fazolí borlotti a červená ledvina
- olej
- 1 vrchovatá lžička cajunské směsi
- čerstvá petrželka
- čerstvá jarní cibulka
- čerstvé sladká paprička
- 50 g kešu oříšků
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
- citrónová šťáva podle chuti
- sůl
Jak připravit cajunskou pikantní směs s fazolemi
- Kešu oříšky namočte na několik hodin. Sceďte je a vložte do mixéru se solí, citrónovou šťávou, lahůdkovým droždím a vodou. Rozmixujte, abyste získali spíše tekutou směs. Během vaření směs zhoustne. Dejte stranou.
- Do pánve dejte olej, rozehřejte ho a přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a tuřín. Jemně orestujte.
- Dochuťte kořením cajun, osolte, promíchejte a osmahněte. Zalijte vodou, přikryjte a duste, dokud tuřín nezměkne.
- Přidejte uvařené fazole a rozmixované kešu. Promíchejte a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Bude to trvat jen chvilku.
- Dejte na talíř, posypte petrželkou, jarní cibulkou a sladkou paprikou. Já použila moje shishimai, které mám stále na zahradě, klidně můžete použít trochu červené papriky kvůli barvě.
Praktické
- V pánvi jsou dvě odrůdy tuřínu, které si pěstuju. Proto ten rozdíl v barvě.
- Rozmixované směs musí být řídká, hodně pak zhoustne varem.
Obměna
- Použijte jakékoliv fazole.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Když nevím coby, tak toto to jistí a vždycky se na to moc těším 😁 Jeden z favoritů mezi oblíbenými 😉❤️
Tak toto je neuvěřitelně “žravá záležitost” 😁👌👌👌 Manžel zblajzl dva talíře a já bych si přidala klidně taky, ale už nebylo co 😀 Příště navařím kotel 😁 Tuřín jsem nahradila kedlubnou. Zařazuji mezi favority 😊 Děkujeme 🙂