Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Cajunské světlé chilli

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
sezóna podzim
sezóna zima

Chutná a kořeněná a také rychle připravená, to jsou důvody, proč je směs Cajun jedna z mých nejoblíbenějších.

Ingredience
  • 2 kusy tuřínu
  • 1 bílá cibule
  • 1 šálek vařených fazolí borlotti a červená ledvina
  • olej
  • 1 vrchovatá lžička cajunské směsi
  • čerstvá petrželka
  • čerstvá jarní cibulka
  • čerstvé sladká paprička
  • 50 g kešu oříšků
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • citrónová šťáva podle chuti
  • sůl

Stránky Jíme Jinak jsem našla náhodou, když jsem hledala právě to, co nabízí. Vlastně jsem našla víc, ne jen co jíst,...

Jak připravit cajunskou pikantní směs s fazolemi

  1. Kešu oříšky namočte na několik hodin. Sceďte je a vložte do mixéru se solí, citrónovou šťávou, lahůdkovým droždím a vodou. Rozmixujte, abyste získali spíše tekutou směs. Během vaření směs zhoustne. Dejte stranou.
  2. Do pánve dejte olej, rozehřejte ho a přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a tuřín. Jemně orestujte.
  3. Dochuťte kořením cajun, osolte, promíchejte a osmahněte. Zalijte vodou, přikryjte a duste, dokud tuřín nezměkne.
  4. Přidejte uvařené fazole a rozmixované kešu. Promíchejte a vařte, dokud omáčka nezhoustne. Bude to trvat jen chvilku.
  5. Dejte na talíř, posypte petrželkou, jarní cibulkou a sladkou paprikou. Já použila  moje shishimai, které mám stále na zahradě, klidně můžete použít trochu červené papriky kvůli barvě.

Praktické

  • V pánvi jsou dvě odrůdy tuřínu, které si pěstuju. Proto ten rozdíl v barvě.
  • Rozmixované směs musí být řídká, hodně pak zhoustne varem.

Obměna

  • Použijte jakékoliv fazole.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? Nic neriskujete, můžete jen získat..Moje desatero: 1. Jsem vegan, vařím vegansky. 2. V kuchyni se nechci nudit proto vařím pestře. 3. Stále se učím. Chci poznávat nové ingredience, nové potraviny a chutě. 4. Používám UFO ingredience. Kdo se bojí nesmí do lesa. 5. Dbám na kvalitu potravin. To nejlepší co si můžu dovolit v bio kvalitě pokud to je možné. Na jídle rozhodně nešetřím. 6. Vařím a jím sezonně. 7. Co můžu to si vypěstuji. Baví mě to a vím co jím. 8. Vařím pro mě a pro rodinu. Musí to chutnat nám a popřípadě mým blízkým. Je mi jedno co si o mém jídle myslí ostatní na Facebooku, Instagramu a jiných sociálních sítí. 9. Vařím pro radost, ne z povinnosti. Fantazie a zábava je ingrediencí číslo jedna. 10. Inspiruje mě ajurvéda, makrobiotika, asijské weby, ale hlavně moje hlava. Z mých receptů má někdo strach, zdají se složité a plné neznámého. Pokud patříš do této kategorie, stačí se poohlédnout po něčem jiném. Děkuji za pozornost Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

83 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Když nevím coby, tak toto to jistí a vždycky se na to moc těším 😁 Jeden z favoritů mezi oblíbenými 😉❤️

Tak toto je neuvěřitelně “žravá záležitost” 😁👌👌👌 Manžel zblajzl dva talíře a já bych si přidala klidně taky, ale už nebylo co 😀 Příště navařím kotel 😁 Tuřín jsem nahradila kedlubnou. Zařazuji mezi favority 😊 Děkujeme 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Červené fazole se špaldou a kopřivovým krémem

Sezóna kopřiv je tu. Přijdete si tuto zdravím nabitou bylinku na talíř v podobně chutného krému, který vám poslouží v hustém provedení také jako pomazánka....

Sladkokyselá quinoa

Rychlé a lahodné, přirozeně bezlepkové jídlo plné kontrastních chutí, o které se postará dýně, umeocet a kysané zelí.

Černý talíř

Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a lahodný recept obsahující černou rýži a fazole. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro posílení vašich ledvin.

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Beluga na švestkách

Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...