Tato lahůdka je výtečným jídlem do sychravých dnů. Potěší mlsný jazýček dospělých i dětí. Měkkoučká dýně, křupavé kapustičky a oříšky a to vše ve sladko-kořeněném kabátku.

Ingredience
na 4 porce
  • dýně (hokkaido nebo máslová)
  • kapustičky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sladu nebo javorového sirupu
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • špetka mletého muškátového oříšků (není nutné)
  • hrst pekanových nebo vlašských ořechů
  • větší špetka sušeného tymiánu
  • sůl

Jak připravit sladkou pečenou zeleninu se skořicí

  1. Dýni nakrájíme na kostky (máslovou je třeba oloupat, hokkaido není třeba loupat) a kapustičky na půlky nebo čtvrtky (dle velikosti kapustiček).
  2. Zeleninu smícháme se špetkou soli, olejem, sladem, skořicí, tymiánem a muškátovým oříškem.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 20-30 minut.
  4. V polovině pečení zeleninu promícháme.
  5. 10 minut před koncem pečení přidáme ořechy.

Praktické

  • Tato připravená zelenina je výtečná i jen tak samotná (třeba s dipem, oříškovým nebo semínkovým máslem nebo jinou zálivkou), v salátu (např. spolu s rukolou, tahini zálivkou a uvařenou cizrnou nebo fazolemi), v buddha bowl, nebo ji můžeme zkombinovat s těstovinami či jakoukoliv vařenou obilovinou a luštěninou.

Obměna

  • Místo dýně můžete použít i batát, přidat řepu, mrkev aj.
  • Kapustičky lze úplně vynechat.

Děti

  • Takto připravená zelenina je vhodná pro děti od 1,5 roku. Opatrně ale s ořechy a snížíme množství oleje.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Po 5 dnech 3,5 kg dole (Mirka)

Mirka: Krásný den všem:-)...tak po pěti dnech v kurzu...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Letošní Vánoce bez stresu (Esterka)

Esterka: Taaak... poslušně hlásím, že jen a pouze díky...

Nevěděla jsem, že umím tak dobře vařit (Andrea)

Andrea: Zdravím všechny ze své pozice na chvostu pelotonu!...

Jsem šťastná, že jsem členkou klubu (Nada)

Nada: Jsem šťastná, že jsem členkou klubu! Se zdravým...

9 kilo dole, odběr krve super, bez pilulek

Mirka: Vaše stránky jsem okukovala delší dobu,ale až v únoru...

5 kg dole a klouby už ani nevím, že mám (Andrea)

Andrea: Milá Evo, milý celý týme Jíme Jinak! Chci...

Špíčky šly dolů a ustoupily bolesti hlavy (Helena)

Helena: Děkuji za výborný kurz, moc jsem se toho...

Manžel, velký masožravec, vidí, že mu omezení masa prospívá

Stramis: Já vařím podle JJ od listopadu, teď mám...

Cítím se skvěle a moje tělo nasává živiny

Iva: Dobrý den, jsem velice překvapena! Moje tělo reaguje...

Partnerovi vyloženě chutná (Jasebka)

Jasebka: Já mám dole zatím pořád 4 kila, navrch...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Děkuji za skvělé stránky

Eliška: Dobrý den, moc děkuji za skvělé stránky, které...

Neskutečně dobré, tohle stravování je prostě dokonalé! (Slavkast)

Slavkast: Neskutečně dobré, bílá omáčka se žampiony a rozmanitou...

Manžel si všiml, že mám menší zadek a chce, abych mu také vařila

Kamlibe: Musím vám napsat, že podle vašeho jídelníčku je...
  1. Podzimní pečený zeleniny miluju! nasladko jsem to ještě nezkoušela, tak mám důvod tohle jídlo udělat znova…

  2. No tak to zni baaaajecne. Uplne to vidim na taliri s kulatou ryzi a polit tahinim. Zitra mame veceri. Diky :))

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTempeh katsu
Další článekŠpagety se „sýrovou“ omáčkou