- 4 lžíce celozrnné špaldové mouky
- 1 vrchovatá lžička datlového sirupu
- 4 datle
- nasekané lískové ořechy
- 1 lžíce oříškového másla
- neslazená jablečná šťáva podle potřeby
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- trocha nasekané čokolády bez cukru
Jak připravit datlový hrníčkový dezert
- Datle nakrájejte na kousky.
- Všechny ingredience dobře promíchejte v malé misce.
- Předehřejte fritézu 5 minut.
- Směsí naplňte dva šálky.
- Pečte ve fritéze 13 minut na 170°C.
Praktické
- Šálky nebo sklenice, ve kterých budete péct, musí být vhodné pro pečení v troubě, aby nepraskly.
- Mug cake se klasicky připravuje v mikrovlnce, ale tomuto způsobu přípravy je lepší se vyhnout. Já používám zdravější způsob pečení v horkovzdušné fritéze, v troubě jsem zatím nezkoušela. Pokud budete péct v troubě, bude třeba upravit dobu pečení.
- Tekutinu přidávejte postupně, aby těsto nebylo vodové. Má mít konzistenci jako například na muffiny.
Obměna
- Jakékoliv oříšky.
- Jakékoliv ořechové máslo.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.
PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!
Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Joj, to je zase lákavé, mám pocit, že se mi sekce dezerty plní víc, jak ty ostatní..:)))