Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Moučníky

Datlový mug cake

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Pokud vás chytne mlsná, tento receptík vám možná přijde vhod. Jsou to dvě menší porce tak akorát na uspokojení chuti na sladké mlsání. Dezert je skvělý například k čaji na svačinu a příprava vám zabere jen chviličku.

Ingredience
2 menší porce
  • 4 lžíce celozrnné špaldové mouky
  • 1 vrchovatá lžička datlového sirupu
  • 4 datle
  • nasekané lískové ořechy
  • 1 lžíce oříškového másla
  • neslazená jablečná šťáva podle potřeby
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • trocha nasekané čokolády bez cukru

Když skončil Podzimní detox a já jsem bilancovala, jaký byl, co pro mne znamenal a co mi přinesl, opět jsem se nestač...

Jak připravit datlový hrníčkový dezert

  1. Datle nakrájejte na kousky.
  2. Všechny ingredience dobře promíchejte v malé misce.
  3. Předehřejte fritézu 5 minut.
  4. Směsí naplňte dva šálky.
  5. Pečte ve fritéze 13 minut na 170°C.

Praktické

  • Šálky nebo sklenice, ve kterých budete péct, musí být vhodné pro pečení v troubě, aby nepraskly.
  • Mug cake se klasicky připravuje v mikrovlnce, ale tomuto způsobu přípravy je lepší se vyhnout. Já používám zdravější způsob pečení v horkovzdušné fritéze, v troubě jsem zatím nezkoušela. Pokud budete péct v troubě, bude třeba upravit dobu pečení.
  • Tekutinu přidávejte postupně, aby těsto nebylo vodové. Má mít konzistenci jako například na muffiny.

Obměna

  • Jakékoliv oříšky.
  • Jakékoliv ořechové máslo.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.

PS: Pozor, zavíráme vstup do Jarní očisty!

Poslední šance. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

15 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Joj, to je zase lákavé, mám pocit, že se mi sekce dezerty plní víc, jak ty ostatní..:)))

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Sušenky se sušenými švestkami a čokoládou

Jednoduché a chutné sušenky, které se skvěle hodí k čaji nebo kávě, jako malá sladká svačinka nebo pohoštění pro hosty. Jejich příprava je jednoduchá a nez...

Dvoubarevné sušenky

Dvoubarevné sušenky jsou rychlé na přípravu, jsou bez cukru, mléka a vajec a nejsou přehnaně sladké, jako ty kupované.

Sušenky Garibaldi

V Anglii si na těchto sušenkách pochutnávají už 160 let, vy si je nyní můžete připravit ve zdravější verzi bez cukru, mléka a vajec. 

Blondies s mákem (bez lepku)

Pokud máte rádi mák tak, jako já, jistě vás potěší tento rychlý dezert, který je navíc bez lepku, cukru, vajec i mléka. Není to klasická nadýchaná buchta, ...

Podzimní cupcakes bez lepku

Kombinace vláčného korpusu a lahodného krému nikdy nezklame. Proto jsem vytvořila recept na tyto podzimní cupcakes, které obě kritéria splňují. Navíc jsou ...

Letní koláč s fíky a ostružinami

Ovocný koláč bez cukru, který dá vyniknout přirozené chuti a sladkosti fíků. Ostružiny dodají tu správnou dávku kyselosti. Jedním slovem lahoda. Potěší vás...