- 4 lžíce celozrnné špaldové mouky
- 1 vrchovatá lžička datlového sirupu
- 4 datle
- nasekané lískové ořechy
- 1 lžíce oříškového másla
- neslazená jablečná šťáva podle potřeby
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- trocha nasekané čokolády bez cukru
Jak připravit datlový hrníčkový dezert
- Datle nakrájejte na kousky.
- Všechny ingredience dobře promíchejte v malé misce.
- Předehřejte fritézu 5 minut.
- Směsí naplňte dva šálky.
- Pečte ve fritéze 13 minut na 170°C.
Praktické
- Šálky nebo sklenice, ve kterých budete péct, musí být vhodné pro pečení v troubě, aby nepraskly.
- Mug cake se klasicky připravuje v mikrovlnce, ale tomuto způsobu přípravy je lepší se vyhnout. Já používám zdravější způsob pečení v horkovzdušné fritéze, v troubě jsem zatím nezkoušela. Pokud budete péct v troubě, bude třeba upravit dobu pečení.
- Tekutinu přidávejte postupně, aby těsto nebylo vodové. Má mít konzistenci jako například na muffiny.
Obměna
- Jakékoliv oříšky.
- Jakékoliv ořechové máslo.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale pokud jsou již zvyklé na běžné pečivo či sušenky, můžete jim tuto zdravou alternativu nabídnout i dříve.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Mňam mňam, to jsem si pochutnala. Místo ovocné šťávy jsem to ředila mandlovou smetanou, nic jiného doma nebylo,ale účel to splnilo. Moc děkuji za recept.
Joj, to je zase lákavé, mám pocit, že se mi sekce dezerty plní víc, jak ty ostatní..:)))