Prášek do pečiva bez fosfátů

Vegoyaki s shiitake

Tyto lahodné, lepkavé kuličky jsou neuvěřitelné. Cestuji do Japonska po svém – představuji si jídla a chutě, které s největší pravděpodobností nikdy ...

Hromádky z černého sezamu

Černé sezamové kopečky s matcha bez cukru, vajec a mléka – přírodní, jednoduché, rychlé na přípravu a k mlsání třeba s dobrým čajem .

Bezlepkové sušenky s pistáciemi

Pokud máte rádi sušenky a ne úplně tradiční “dezertové ingredience”, pak je tento dezert přesně pro vás. Je jako vždy bez lepku i cukru a přípr...

Vánoční bábovka

Tuto bábovku jsem nazvala vánoční, protože chuť oříšků a koření mě hned navedla na Vánoce. Můžete si ji samozřejmě upéct kdykoliv, jako pohoštění pro hosty...

Bezlepkový koláč zdobený jablky

Zpříjemněte si podzimní den jednoduchým a chutným kokáčem, k jehož přípravě není třeba speciálních ingrediecí. Je bez lepku, cukru i živočišných produktů.

Dýňové bulky

Rychlé, voňavé měkounké bulky skvělé pro slané pomazánky i sladké marmelády.

Cibulové hromádky

Další verze mých oblíbených hromádek, tentokrát slaná. Jednoduchý a rychlý recept, vhodný k pomazánkám nebo jako pohoštění na párty a oslavy.

Slané Taiyaki

Tento improvizovaný recept, v Japonsku neexistující, se zrodil v mé kuchyni, protože tady se může stát cokoliv. Jednoduchý, kořeněný a lehce pikantní, k po...

Taiyaki jinak

Recept je určen milovníkům japonské kuchyně a všem, co si v kuchyni rádi hrají. Taiyaki jsou typické japonské pouliční sladkosti s charakteristickým rybím ...

Letní bezlepkové cupcakes

Vláčný korpus a lahodný krém. Přesně takové jsou tyto bezlepkové cupcakes, jejichž příprava není nikterak složitá. Ovoce na ozdobení můžete obměnit dle sez...

Cuketová vláčná buchta

Slaná cuketová buchta je další skvělou možností, jak využít úrodu cuket. Je vhodná jako svačina, můžete si ji sbalit do krabičky a vychutnat si ji na vašic...

Vrstvený koláč bez lepku

Máte rádi rychlé a jednoduché dezerty z pár surovin? Pak zkuste tento vrstvený koláč. Věřím, že budete příjemně překvapeni.