Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Špaldové špagety s kukuřicí

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Jednoduchý, svěží, vymazlený recept z mála ingrediencí, který budete mít hotový během chvilky. Vzduchová fritéza upekla kukuřici k dokonalosti a jogurt v řeckém stylu přidal krémovou a svěží tečku na závěr.

Ingredience
  • předvařená bio kukuřice
  • čerstvá jarní cibulka
  • rukola
  • extra panenský olivový olej
  • sójový jogurt řeckého typu
  • okvětní lístky měsíčku
  • citrónová šťáva
  • celozrnné špaldové špagety
  • sůl

Monika měla velmi těžké období po porodu. Syn se nevyvíjel, každé kojení zvracel. Nemohla se pořádně najíst, protože ...

Jak připravit špagety s pečenou kukuřicí

  1. Vložte kukuřici pomazanou olivovým olejem do fritézy a pečte na 185°C po dobu 20 minut.
  2. Nakrájejte rukolu, jarní cibulku a dejte je do mísy.
  3. Jogurt pokapejte citrónovou šťávou a osolte.
  4. Postavte kukuřici kolmo na prkénko a nožem odkrojte všechna zrna. Dejte do mísy k ostatnímu.
  5. Uvařte těstoviny, pokapejte je olivovým olejem a smíchejte je se všemi ingrediencemi připravenými v míse.
  6. Podávejte s jogurtem, posypte plátky měsíčku, lehce promíchejte a vychutnejte si toto svěží jídlo.

Praktické

  • Množstvím ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků. Na každého počítejte jednu kukuřici.
  • O kukuřici platí to samé jak o sóje, pokud si nechcete dát na talíř GMO produkt, kupujte pouze bio.
  • Pokud nemáte fritézu, upečte kukuřici v troubě.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové špagety.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv jiné špagety.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.
  • Pozor na zrna kukuřice.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Zelená panissa

Zelená verze tradičního italského receptu na vynikající luštěninovou přílohu, tentokrát ze sušeného hrachu. 

Těstoviny se slupkami okurek

Proč vyhazovat slupky z okurek, které jsou dobrým zdrojem minerálů, vitamínů, vlákniny, thiaminu, kyseliny listové, a kyseliny pantotenové? Pojďte je zužit...

Celozrnné špaldové fettuccine se zeleninou

Velmi rychlý, chutný a voňavý recept. Letní a italský, barevný a svěží, zkrátka výborný. Klidně si přizpůsobte recept podle toho, jakou zeleninu máte rádi ...

Spaghetti cacio e pepe jinak

Špagety cacio e pepe (sýr a pepř) jsou špičkovým prvním chodem kuchyně regionu Lazio, skvělou vynikající klasikou s velmi jednoduchou a rychlou přípravou, ...

Spaghettoni alla crudaiola

Rychlé, čerstvé, chutné letní jídlo. Zatímco se vaří těstoviny, stihneme nachystat vše ostatní a během pár minut pak máme jídlo na stole. Příprava tohoto j...

Fusilli s květákem a fenyklem

Na těstoviny mám ráda super rychlé, jednoduché kondimenty, připravené za pár minut. Tyto fusilli jsou připravené se sezónní zeleninou, květákem a fenyklem,...