Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Špaldové špagety s kukuřicí

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Jednoduchý, svěží, vymazlený recept z mála ingrediencí, který budete mít hotový během chvilky. Vzduchová fritéza upekla kukuřici k dokonalosti a jogurt v řeckém stylu přidal krémovou a svěží tečku na závěr.

Ingredience
  • předvařená bio kukuřice
  • čerstvá jarní cibulka
  • rukola
  • extra panenský olivový olej
  • sójový jogurt řeckého typu
  • okvětní lístky měsíčku
  • citrónová šťáva
  • celozrnné špaldové špagety
  • sůl

Žil a jedl jsem dle mého uvážení normálně. Jenže pak mi tělo začalo dávat zřetelné signály, že něco není v pořádku a ...

Jak připravit špagety s pečenou kukuřicí

  1. Vložte kukuřici pomazanou olivovým olejem do fritézy a pečte na 185°C po dobu 20 minut.
  2. Nakrájejte rukolu, jarní cibulku a dejte je do mísy.
  3. Jogurt pokapejte citrónovou šťávou a osolte.
  4. Postavte kukuřici kolmo na prkénko a nožem odkrojte všechna zrna. Dejte do mísy k ostatnímu.
  5. Uvařte těstoviny, pokapejte je olivovým olejem a smíchejte je se všemi ingrediencemi připravenými v míse.
  6. Podávejte s jogurtem, posypte plátky měsíčku, lehce promíchejte a vychutnejte si toto svěží jídlo.

Praktické

  • Množstvím ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků. Na každého počítejte jednu kukuřici.
  • O kukuřici platí to samé jak o sóje, pokud si nechcete dát na talíř GMO produkt, kupujte pouze bio.
  • Pokud nemáte fritézu, upečte kukuřici v troubě.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové špagety.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv jiné špagety.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.
  • Pozor na zrna kukuřice.

PS: Jde vařit, jíst a hubnout? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrknni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Zelená panissa

Zelená verze tradičního italského receptu na vynikající luštěninovou přílohu, tentokrát ze sušeného hrachu. 

Bagel pasta

Rychlý a jednoduchý recept pro milovníky těstovin. Tyto špagety budete mít na stole během chvilky a jistě si na nich pochutná celá rodina.

Těstoviny se slupkami okurek

Proč vyhazovat slupky z okurek, které jsou dobrým zdrojem minerálů, vitamínů, vlákniny, thiaminu, kyseliny listové, a kyseliny pantotenové? Pojďte je zužit...

Špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem

Pokud patříte mezi milovníky špaget, měli byste je vyzkoušet s touto rychlou omáčkou s citrónem a růžovým pepřem, které si spolu velmi dobře rozumí.

Celozrnné farfalle se zeleninou, čočkou a klíčky alfa alfa

Krásně barevný letní recept, do kterého využijete čerstvá sezónní zeleninu a jehož příprava vám nezabere mnoho času.

Bezlepkové gnocchi s fenyklovým krémem

Pokrm pro milovníky fenyklu – domácí gnocchi zcela bez lepku, ochucené skvělou omáčkou. Jídlo, které budete mít během chvilky na stole a po kterém se...