Domů Téma Jaro

jaro

Bezlepkový rybízový koláč

Kukuřici a kukuřičnou krupici je vhodné pro její ochlazující účinek konzumovat hlavně v létě. Proto různé obměny tohoto koláče teď pečeme velmi často. Je...

Jarní palačinky bez lepku

Tyto bezlepkové palačinky jsou snadné na přípravu a můžete si je přikrášlit podle toho, co máte po ruce. Jděte na zahradu a do přírody,...

Pečený chřest s batátovým pyré, pepřovou omáčkou a tofu slaninou

Chřestová sezóna je v plném proudu, pojďme si ji užít. Vyzkoušejte třeba tuto pečenou verzi chřestu s pikantní pepřovou omáčkou. Se slaninou z tofu...

Jáhlová kaše s pečenou řepou a černou čočkou

Když se kouknete na ingredience asi nebudete mít chuť se do toho receptu pustit. Jedna porce a tolik věcí! Ale bez práce nejsou koláče...

Pomerančová omáčka s ječmenem a tofu

Toužíte po změně? Chcete na talíři novou chuť? Něco exotického? Pak určitě vyzkoušejte tento recept!

Výhonky vojtěšky Alfalfa

Vojtěšku můžete naklíčit a jíst mladičké výhonky s bílými stonky nebo ji můžete nechat růst v květináči a stříhat mladé rostlinky do salátů, jako...

Vegan kraslice na Velikonoce

Mám pro vás pár tipů, jak si s dětmi udělat kraslice, i když vejce nekupujete a nemáte poblíž dodavatele vyfouklých vajíček. Navíc je to...

Veselí jarní šneci

Pokud se vám tvoření kraslic ze šnečích ulit líbí, přidám ještě jeden nápad , který může sloužit jako dekorace nejen na jaře.

Jarní osení krok za krokem

Pojďte si s námi zasít jarní osení a oživit tak svůj domov krásnou velikonoční dekorací, symbolem jara a svěží zelenou barvou. Přinášíme vám praktický...

Přiveďte domů jaro – připravte jarní osení

Víte, z čeho všeho si můžete krásnou jarní dekoraci doma snadno vypěstovat? Nemusíte shánět nic speciálního, určitě máte potřebná semínka doma. Připravte si na...

V čem klíčit semínka (domácí nakličovací misky)

Že klíčky jsou skvělým zdrojem vitamínů, enzymů a minerálů, to víme. Ale mnozí z vás stále nevědí, jak snadno semínka naklíčit a sháníte speciální...

Klíčíme semínka ředkvičky

Naklíčená semínka ředkvičky jsou dalším chutný pokladem, který si můžete připravit doma snadno a levně. Obsahují velké množství železa a vitamínu A, podporují naši...

Klíčíme vojtěšku Alfalfa

Vojtěšku pojmenovali alfalfa, což znamená otec všech potravin. Považuje se za elixír života. Jako všechny klíčky, i ona obsahuje cenné a léčivé látky, které...

Po Masopustu přichází půst – šance pro naše zdraví

Včera skončil Masopust a dnes máme Popeleční středu. Začíná půst. Víte, proč a jak se držel? A víte, proč ho držíme každý rok i...

Jak upravit stravu na jaře

Jaro je výborné období pro očistu našeho trávení. Máme šanci se zbavit všeho starého a nepotřebného, zároveň máme dost síly postavit se čelem k novým...

Jaro je tu: Jak začít jíst zdravě

Ve 13 minutách zjistíte, jak zas získat energii, shodit zimní kila, co jíst a co vynechat. Biologické jaro už klepe na dveře, pozvěte ho...

Posilte imunitu lepším jídelníčkem

Přebytky po zimě, kdy jsme se méně hýbali, nepřiměřeně jedli, měli horší životosprávou, máme uložené. Tento odpad musí pryč a tělo se snaží čistit -...

Biologické jaro začalo, cítíte to taky?

A je to tady! V půlce února nám začalo biologické jaro. Potáhne nás to ven, budeme mít chuť uklízet, pustit se do práce na zahradě...

Teorie pěti elementů – dostaňte se zpět do rovnováhy

Jednotlivé druhy potravin, jejich barvy, chutě a způsoby tepelné úpravy dokáží ovlivňovat orgány našeho těla, emoce a to, jak se cítíme. Tradiční medicína to...

Pochopte síly JIN a JANG. Jak ovlivňují nás i život kolem?...

Vše kolem nás, každou věc, událost nebo čin můžeme zhodnotit z pohledu energií JIN a JANG. Pokud víme, jak mezi nimi nastolit rovnováhu ve...

Začala jarní rovnodennost, příroda je ale napřed

Včera 20. března v 22:58 nastala jarní rovnodennost a začalo nám astronomické jaro. Pro naše předky to byla doba oslav a vítání nového začátku a...

Záznam rozhovoru (Eva Cikrytová – Český rozhlas, Radiožurnál)

Povídání o jarním jídelníčku, půstech a nešvarech moderního stravování, o kávě a stravě na noc a o tom, jak začít.

Eva Cikrytová bude 16.3. hostem na Českém rozhlase

Poslechněte si, jak na zdravý jídelníček na jaře V sobotu (zítra) 16.3. večer v 23:05 bude na Českém rozhlase rozhovor s Evou Cikrytovou z Jíme...

Vztek nebo radost? Rýma nebo chuť vyrazit ven?

V půlce února začíná biologické jaro. Mění se energie v přírodě a na nás to má vliv, ať chceme nebo nechceme. Jaro se projeví...

Jak nejlépe skladovat ředkvičky

Jak skladujete ředkvičky? Hodíte svazek do ledničky i s listy nebo ho dáváte do vody s kořínky ale bez listů? Existuje spousty způsobů a...

Velikonoční dekorace neboli Kinder vajíčko jinak

Velikonoční tvoření děti moc baví. Tyhle krásné barevné koule jsou jednak velmi dekorativní, jednak se dají použít jako vajíčko s překvapením. Stačí, když na...

Velikonoční kraslice ze šnečích ulit

Mám pro vás další nápad, jak s dětmi připravit jarní nebo přímo velikonoční výzdobu, aniž byste museli shánět a vyfukovat vajce. Tentokrát to bude...

Jarní očista u nás doma už začala

Tak u nás už to vypuklo. Já jedu na rýži, klíčím, máčím, kvasím, manžel se pustil s dětmi do rekonstrukce pokojíčku, protože na zahradě...

Webinář: Jak na vyhnout jarní únavě

V záznamu živého vysílání prozradíme, jak se vyhnout typickým jarním nemocem (únava, ekzémy, bolesti hlavy a zad, menstruační bolesti), jarním náladám (nevrlost, vztek, vznětlivost)...

Alespoň jednou za rok potřebujeme údržbu

I to auto vezmeme občas do servisu a necháme mu vyměnit kapaliny. Vydrží nám pěkných pár let, když se o něj hezky staráme. Ale...

Leze na mě jaro

Cítím to už pěkných pár dnů. Vzduch jinak voní, ptáci zpívají veseleji, nacházím venku rozkvetlé kytičky a potkávám první hmyzáky. Doma máme první mouchu u včera nám přešel...

Divoké byliny

Receptů z divokých bylin není nikdy dost. A zvlášť když bude zase brzy jaro, kdy kolem nás spousta takové zeleniny zadarmo poroste.

Polystyrenové a sádrové kraslice

Šárka, kterou znáte z komentářů a z jejího příběhu o tom, jak stravou zachraňovala malého syna, nám poslala, jak polystyrenová vajíčka vypadají, když se toho chopí...

Jaro se blíží, čas na detox je tady!

Cítíte už taky jaro? Shodly jsme se, že ho vnímáme už dobře týden. V dobré i špatném slova smyslu. Zimní hříchy se hlásí o...

Energie stromu ve feng-shui

Jednou ze základních věcí ovlivňujících naši přítomnost je zcela jistě náš životní prostor, ve kterém trávíme většinu svého pozemského času. Tento prostor nás může...

Podobenství o fíkovníku

O čem že mluví všechny ty početné biblické pasáže o fíkovnících? Jistě nepůjde jen o ovoce…

Dřevo v lidské kultuře

Další úhel pohledu na tak obyčejné, a přitom tak posvátné téma stromu. Uvidíme, že k tomuto druhu energie by se člověk měl chovat s kromobyčejnou úctou....

Stromy se na nás dívají

Blok jarních článků pokračuje zamyšlením nad stromy a jejich významem pro člověka, jakož i dějinami lidského zacházení s nimi. Připomínáme, že součástí tohoto tématu...

Z každé procházky trochu zeleniny

Mám obrovskou radost. Jaro je v plném proudu, sluníčko krásně hřeje a z každé procházky si doneseme domů něco čerstvého zeleného. Děti to baví...

Strava pro jaro

Orientální kalendárium zahrnuje pět ročních dob, z nichž ke každé se vážou určité vhodné a posilující potraviny ve vztahu k nejaktivnějším orgánům. Jaro je obdobím jater...

Čestný host do Jarní očisty – Janina

Do Jarní očisty jsme přizvaly Janinu jako čestného hosta. Máme s její účastí v předchozích kurzech skvělé zkušenosti. Mnohým z vás velmi pomohl její...

Pozvánka na Besedu Klubu Jíme Jinak

Zveme vás na Besedu Klubu Jíme Jinak, která se bude konat 27.10.2014 v rámci festivalu Miluj svůj život. Se členy klubu budeme besedovat na témata, která...

Detoxikace organismu

Cítíte se podráždění, unavení a špatně spíte? Máte po zimě nějaké to kilo navíc a trápí vás to? Udělejte si jednoduchý test a zjistíte, zda...

Jarní očistná kúra s Jíme Jinak

Jste unavení, nevrlí a nemáte do ničeho chuť? Chcete shodit zimní kila, ale nemáte vůli se do toho pustit? Chcete konečně jíst jinak, ale...

Dnes začalo biologické jaro

Letos to asi nikoho nepřekvapí. Je totiž poměrně jarní počasí. A kdo nás sleduje od začátku ví, že už na Valentýna hlásíme každoročně jaro. Mnozí...

Pozvánka na přednášku Aby děti na jaře nestonaly

Zveme vás na naši přednášku, která se bude konat v rámci festivalu Miluj svůj život. Povíme si o tom, jak má vypadat jídelníček dětí v zimě, aby na jaře byly zdravé...

Polévka z čerstvého špenátu

Sezóna špenátu už začala v květnu a proto by byla škoda si s ním neobohatit zdravý jídelníček. Špenátová polévka trochu jinak je další osvědčený...

Salát Coleslaw

Zdravá alternativa oblíbeného salátu, kde místo majonézy použijeme tofunézu.

Divoká zelenina už nám roste, hurá na ní!

Při procházce s Markétkou jsem zjistila, že lezou ze země pampelišky, kopřivy, jitrocel a bršlice kozí noha. Bude toho přibývat, máme tak dva tři...

Biologické jaro je tady!

Věřte nebo nevěřte, biologické jaro dnes začalo. Vím, že při pohledu z okna to tak nevypadá. Ale jaro už je tu a naše nálada...

Regenerace jater a žlučníku

Jaro může být dobou velkých očistných procesů v těle, zvlášť ulehčíme-li si jednodušším obilným talířem či přímo půstem, i když nás k němu nenutí tenčící se zásoby...
Téma: sladká mletá paprika, syrová strava, příroda, červená řepa, bezlepkové recepty, bez mouky, měsíček lékařský, jarní bylinky, plynatost, petržel, bezlepkové pokrmy, slané chuťovky, nemoci, co jíst v létě, angína, postní období, domácí kešu smetana, fitness strava, pečený chřest, velikonoční dekorace, bakterie, únava, zima, dezert bez vajec, kaše se zeleninou, krvetvorba, daikon, elementy, země, strava podle ročních období, tuky, pepřovou omáčkou a tofu slaninou, uzené tofu, kaše naslano, Klub Jíme Jinak, obiloviny, oregáno, žllučník, pomerančová šťáva, recepty žlučník, žlučník, jak na klíčení, osiva, TČM, jak na jaře upravit jíídelníček, nechutenství, jaro, zahřívající potraviny, šípek, viry, oslabené orgány, dřevo, Velikonoce, klíčky, bez cukru, Alfalfa, sezóna jaro, bezlepková kaše, kukuřičný škrob, nevrlost, batátová kaše, kyselinotvornost, semínka na osení, jarní detoxikace organismu, strom, jak naklíčit luštěniny, raw, jarní zelenina, bylinky, chuťovka, co použít na jarní osení, zelený pepř, ras el hanout, zdravá svačina, recepty z chřestu, recepty jaro, strava na jaře, cibule, tofu recepty, postění, dezert bez cukru, jídelníček 5 elementů, semínka ředkvičky, jak na klíčky, pečený chřest s pepřovou omáčkou, vegan, bezlepkové, naklíčená semena, ohřívání, ulita, Eva Cikrytová, osení, vejce, veganství, vegansky zdravě, sezóna léto, slaná jídla, alergie, snídaně, teorie 5 elementů, žbinec, masopust, ostropestřec, vegetariánské dezerty, pepřová omáčka, rádio, šípky, čekanka, original JJ, ořechy, veganská vánočka, strava, bezlepková svačina, bezlepkové chuťovky, dezerty bez laktózy, bílý chřest, top recepty, jak se stravovat na jaře, datlový sirup, chuťovky, klíčené luštěniny, začátek, jang energie, celer, energie stromu, oběd, ochlazující potraviny, olivový olej, slaná kaše, vitamíny, místo masa, jarní dezerty, ředkvičky, ekzémy, batát, klíčení, řeřicha, kaše na slano, co zasít na osení, káva, fazole cannellini, fit strava, hračka, klíčící směs, jang, špenát, vegetariánství, kakao, proteiny, marináda

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?