Problémy začaly krátce po mém narození. Nemocnice, operace, léky. V 16 letech jsem přišla o první ledvinu a za čas i ...
Ingredience
60 g extra panenského olivového oleje
2 lžičky rýžového sirupu
2 lžičky hořčice
4 lžíce jablečného octa
sůl
pepř
1 lžička gochugaru (chilli koření na kimchi)
čerstvá petrželka
2 lžičky kapar
1 lžíce najemno nakrájené červené cibule
Jak připravit pikantní dip na zeleninu
Nasekejte nadrobno petržel, cibuli a kapary.
Nasekanou směs dejte do sklenice, přidejte ostatní ingredience, uzavřete víčkem.
Protřepáním sklenice se vytvoří emulze, kterou lze uchovávat v lednici.
Praktické
Lze uchovat v lednici a před upotřebením vždy protřepat.
Dip vhodný na vařenou, dušenou zeleninu, ale určitě lze požít i jako marináda.
Obměna
Gochugaru lze obměnit za jakoukoliv chilli papričku nebo ho úplně vynechat.
Jakákoliv sladká cibule.
Děti
Kořeněné pikantní jídlo nevhodné pro děti.
Připravený dip
Napařený květák s dipem
Dušený porek s dipem
A co dále? Blíží se čas na jarní detox!
Pokud vám po zimě chybí energie, trápí vás únava nebo máte kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času.
Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..
V polovině ledna jsem byla u Mudr. Strnadelové, od níž mám na závěr ozdravné kúry pro střevo předepsáno brát tři týdny lactobacily z lékárny, tak se přiznám, že jsem z toho lehce zmatená…
Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...
Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...
Toto tradiční libanonské jídlo je jednoduché na přípravu a má neskutečné aroma a vynikající chuť. Vyzkoušejte tuto jeho veganskou verzi a dejte vědět, jak ...
Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...
Komentáře
Mnam ♥️
Jak dlouho to vydrží ? Musí se to spotřebovat hned ?