Domů Téma Omáčka

omáčka

Fazole na smetaně s noky

Připravte si naši českou klasiku - krémovou smetanovou omáčku. Ale ve zdravé verzi bez mléka. K tomu výborné odlehčené batátové noky z celozrnné mouky....

Podzimní fazolová omáčka s dýní a rýží basmati s quinoou (kompletní...

V tomto videu se naučíme, jak do 30 minut udělat kompletní večeři nebo oběd. Uvaříme si luxusní omáčku s napařenou zeleninou a basmati rýži...

Krémové fazole s pečeným česnekem

Jakmile se trošku ochladí, dělám si hustá a krémová jídla. Tato krémová fazolová dobrota s jemnou chutí kokosu a sladkou zeleninou je něco pro...

Spaghetti Alla Vecchia Bettola (Italské špagety v krémové rajčátkové omáčce)

Také máte úrodu domácích rajčátek, případně i paprik a nevíte co s nimi? Pak zkuste tuto luxusní italskou krémovou omáčku. Díky jednoduchému triku použitému...

Zeleninová omáčka na těstoviny ala rajská s čerstvými bylinkami

Tuhle omáčku dělám v létě často. Chutná jako rajčatová, ale rajčata v ní nejsou. Dokonce v ní nejsou ani žádné přidané tekutiny, je pouze...

Jak zužitkovat hlávkové zelí – 12 super tipů na pokrmy ze...

Hlávkové zelí je velmi stará zelenina plná vitamínu C a vlákniny. Jedly ho už budovatelé Velké čínské zdi, aby měli výdrž a energii a evropským...

Hustá mexická omáčka/polévka z fava fazolí

Polévka nebo omáčka? Tato mexická dobrota se dá použít i tak, i tak. Základem jsou fava fazole (u nás se jim říká bob koňský)...

Krémová houbová omáčka á la Kulajda

Milujeme polévku Kulajdu, tak jsme se rozhodli z ní udělat i omáčku jako hlavní chod. Pokud máte rádi houby a krémové omáčky, pak si...

Spaghetti carbonara vegetariana

Zdravá verze na italskou klasiku, na které si pochutná celá rodina. Špagety Carbonara - bez masa a mléčných výrobků.

Pepřová smetanová omáčka na těstoviny

Neuvěřitelně smetanově jemná pepřová omáčka, zcela bez mléčných produktů. Výborná k těstovinám nebo k alternativám masa či jako dip k pečené zelenině.

Fazole v osvěžující citrónové omáčce

V letních dnech je třeba osvěžení a ochlazení. Na to se skvěle hodí právě citron. Už jste ho zkoušeli použít celý i s kůrou...

Jak udělat zdravé jídlo na výlet – nudlový salát (fotopostup)

Máte v plánu kratší výlet a potřebujete oběd nebo večeři sebou? Těstovinový salát je tou pravou volbou. Takto jsem ho do pár minut sestavila...

Osvěžující citrónová omáčka s cizrnou

V létě potřebujeme příjemně osvěžit. To můžeme udělat nejen drinkem, ale i jídlem. Tato omáčka s citrónovým nádechem je jednou z možností. A krásně...

9 skvělých způsobů, jak využít košťály z brokolice a květáku

Také jste jedním z lidí, kteří košťály od brokolice a květáku vyhazují? Chyba! Zkuste některý z těchto tipů a zpracujte brokolici i květák tzv....

Luxusní kedlubnová omáčka s koprem

Inspirovala jsem se našimi čtenáři a vytvořila tuto lahodnou kedlubnovou omáčku. Díky nahrubo strouhané uvařené kedlubně má zase jinou konzistenci i chuť. Budete vylizovat...

Tempeh v arašídové omáčce

Natural tempeh je skvělý v tom, že krásně "nasaje" chuť marinády. Takto připravený tempeh s arašídovou omáčkou je opravdu lahůdka! Doporučujeme podávat s basmati...

„Boloňské“ špagety s čočkou

Rychlá, dobrá a sytá alternativa boloňských špaget. Doporučujeme jako rychlovku na večeři, když nevíte, co vařit a potřebujete nasytit celou rodinu.

Využití miso pasty v kuchyni: 8 tipů, kde udělá skvělou chuť

Miluji miso pastu a našla jsem pro ni uplatnění nejen v miso polévce, ale v mnoha různých jiných jídlech a receptech, kterým dodá ještě...

19 TOP tipů, jak využít sezamovou pastou tahini

Tahini nebo-li sezamové máslo se hodí téměř do každého receptu! Dodá krémovitost a pozvedne chuť každého pokrmu. Sdílíme s vámi 19 tipů, kam nejčastěji...

Bylinková omáčka se zázvorem

Omáčka, která zahřeje. Barvou  a složením zeleniny připomíná svíčkovou, voní však po bylinkách a má říz od zázvorové šťávy. Skvělá do chladných dnů.

Univerzální bílá Alfredo omáčka

Univerzální bílá zeleninová omáčka bez lepku i laktózy, kterou si můžete pokaždé obměnit přidáním různého koření nebo dochucovadla. Zkuste ji třeba s těstovinami nebo...

Hrachové kari na indický způsob

Hrách většinou připravujeme s česnekem a majoránkou. Tentokrát jsem ho ale připravila na indický způsob, s kari a kokosovým mlékem. Nesmírně jsme si pochutnali.

Vegety obsahují 3x více soli než zeleniny

Vegety jsou v mnoha domácnostech a restauracích stále ještě běžnou součástí jídel. Na to, že se jedná o zeleninový kořenící přípravek, obsahují v průměru...

Cizrnové kari s kokosovým mlékem

Kari s cizrnou je rychle hotové a vždycky sklidí úspěch. Podle chuti můžete udělat ostřejší nebo zcela jemné.

Bobkový list je pokladem kuchyně a symbolem vítězství

Bobkový list je součástí tradiční přírodní medicíny již stovky let. V našich kuchyních se používá především pro vůni do polévek a omáček, ale málokdo...

Dýňový kari guláš s quinoou a tempehem

Kombinace sladké zeleniny a kari (případně ještě s kokosovým mlékem) je - jak se říká - nebe v hubě. Hodí se podávat s plackami,...

Jemný křenový krém

Křenový krém býval v našich končinách oblíbenou pochoutkou. Tato luxusní jemná křenová pěna se hodí jako dip např. k uzenému tempehu či tofu nebo jako...

Sladké zeleninové pyré á la svíčková

Někdy se stane, že chcete udělat svíčkovou, ale zjistíte, že vám na ni chybí zelenina, která do ní patří. A tak použijete jinou a...

Hlíva na smetaně

Češi, hřiby a omáčky prostě patří k sobě. Tento recept je na ryze českou smetanová hřibovou omáčku, kterou ani normálně se stravující muži rozhodně...

Guláš z černých fazolí

Jak se nám tu drží sníh, mám chuť na zimní jídla. Dnes byl proto k obědu fazolový guláš, pěkně s česnekem. A protože kamarádka...

Gulášová omáčka z černých fazolí

Perfektní omáčka, něco mezi svíčkovou a gulášem. Byla za pár minut hotová, ale hodna podávání v nejlepších restauracích. Dá se podávat i jako krémová...

Sladká zelenina v miso omáčce s quoinoou

Rychlé a flexibilní jídlo, které se skvěle hodí jako snídaně, oběd nebo večeře. Stačí vše dát do hrnce, přivést k varu a ztlumit a...

Cizrna v „rajčatové“ omáčce

Cizrna ve zdravé rajčatové omáčce je zase další varianta, jak uvařit Jinak tuto velmi chutnou luštěninu.

Kyselo z bílých fazolí s koprem

Jak se někde mihne kopr, jdu po něm a vymýšlím nové a nové varianty, jak ho zapracovat do jídla. Na tomhle kyselu z bílých...

Fazole na červeno

Fazole, obzvlášť ty obří, uvařené do máslova, jsou veliká pochoutka. A co teprve, když je spojíte s červenou řepou a tymiánem.

Voňavá omáčka z červené čočky s římským kmínem a kurkumou

Máte rádi voňavý římský kmín? Tato omáčka má nádech římského kmínu, je jemná a lahodná. Skvěle se hodí k pečené nebo napařené zelenině. Pokud...

Zimní krémová omáčka s fazolemi a křenem

Harmonické výživné jídlo pro chladné zimní dny. Prohřeje, dodá spoustu energie a zasytí. Navíc je rychle připravené a můžete si ho, stejně jako já,...

Těstoviny s pikantní fazolovou omáčkou

Rychlá pikantní a velmi jedlá večeře. Určitě tím potěšíte i mužské osazenstvo.

Krémová cizrna na paprice

Lahodně jemná a krémová omáčka, které jistě neodoláte a potěšíte s ní i ty, kteří jinak cizrnu nejí.

Znojemská omáčka a sladko-pikantní tempeh

Vynikající oběd, který si zamilují i mlsní členové rodiny :-) Tempeh v této úpravě je prostě vynikající a je hotový raz dva.

Mrkvová omáčka s tempehem

Mrkvová omáčkaMrkev nakrájet jako když se strouhá tužka a spolu s na plátky nakrájeným česnekem ji orestovat na oleji, osolit, podlít troškou vody a...

Jemná zelná omáčka s červenou čočkou a koprem

Další možnost, jak si dopřát chuť luštěnin aniž bychom se jimi přecpali. Stačí z nich udělat omáčku, "naředit" je zeleninou a hned jich máme...

Labužnická čočková omáčka

Milujeme omáčky a ještě více je milují malé děti, které by je měly mít na talíři co nejčastěji. Omáčka z červené čočky byla vždy...

Fazole v dýňové omáčce

To že milujeme dýně je jasné z našich receptů. Ale zkusili jste někdy nakombinovat dýni s fazolemi?
Téma: zelí hlávkové, mexická kuchyně, low carb, rajče, hrachové kari, citrónová kůra, omáčka se zeleninou, rýže, recepty s fazolemi, panechetta, navy fazole, ředkev, citrónový krém, nishime, kokosové mléko, maizena, noky z batátů, pocit studených rukou a nohou, bramboráky, jak použít tahini, z jednoho hrnce, Sezónní tip, pepřová omáčka, hřibová omáčka, bez lakózy, obilný krém, vhodné na cesty, odkrojky ze zeleniny, semínkové máslo, růžičková kapusta, rýže basmati, karbanátky, sezóna zima, jídlo na podzim, kešu omáčka, dýně hokkaido, máslo ze sezamu, uklidnění, rajčatový protlak, dýně hokaido, červené čočka, pomazánky, košťály, studené nohy, kešu ořechy, marináda na tempeh, kvásek, natural tempeh, kurkuma, fazolová omáčka, glutaman sodný, bílé miso, miso, omáčka, oběd s sebou, bylinky, cookies, kmín, celiakie, celozrnná mouka, paleo, rizoto, omáčka z hub, navi fazole, batátové gnocchi, ranní kaše, dýňová omáčka, dressing, bob koňský, kari pasta, placky, kvašení, fazole navi, boloňská omáčka, veganství, děti od roka a půl, fazolky, kakao, červená čočka, guláš z fazolí, pickles, zima, jak se stravovat na cestách, hlívová omáčka, tortilla, hlávka zelí, kokosová smetana, sezamová pasta, co vzít na cesty, omáčka z rajčat, trávení, rajská, sojové miso, bílý tempeh, kedlubna, jídla na podzim, hrách, pomazánka, kešu mléko, kvašené zelí, saláty, guláš, bořšč, bez vejce, cibule, barviva, bobkový list, kari koření, květák, omáčka s fazolemi, studené ruce, noky ze sladkých brambor, bílé fazole, spaghetti carbonara, nespavost, zbytky ze zeleniny, kompletní talíř, restovaná zelenina, česká klasika, polévky, brokolice, rajský protlak, vegeta, jáhly, rýžové miso, rýžový ocet, uzená paprika, nové koření, oběd, kari z cizrny, omáčky, Klub Jíme Jinak, kuchyňská sůl, stew, co s sebou na cesty, plynatost, wrap, máslo z buráků, červená paprika, sezóna podzim, kari z hrachu, pyré, bez laktózy, večeře, jak udělat celozrnné noky, sezam, silken tofu, strava na cestách, sedmikrásky, děti od 2 let

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?