Fazole adzuki jsou v zimě nejvhodnější luštěninou, jelikož posilují ledviny. Protože je vařím minimálně 2x týdně, přináším další recept, který nám moc chutnal.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší cibule na tenké proužky
  • 1 větší mrkev nakrájená na proužky (sirčičky)
  • hrnek syrového zelí nakrájeného na jemno
  • 2 – 3 hrnky uvařených fazolí adzuki (nebo jiných)
  • asi 3/4 hrnku vody z fazolí nebo zeleninového vývaru
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl
  • umeocet
  • trocha rostlinné smetany na zjemnění – není nutná

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli, mrkev na sirčičky a zelí na tenké proužky a trochu osolíme.
  2. Restujeme asi 6-10 minut, dokud zelenina nezměkne, pak přidáme uvařené fazole adzuki i s trochou vody (z fazolí) a zapražíme paprikou a kmínem.
  3. Směs povaříme asi ještě 5 minut.
  4. Dochutíme umeoctem a na závěr můžeme přidat trochu rostlinné smetany na zjemnění chuti, ale není to nutné, je to výtečné i bez ní.

Kombinujeme

  • Tuto směs podáváme s jakoukoliv obilovinou, na fotce je pohanka vařená se slunečnicovým semínkem a zeleninovým salátem s červené řepy.

Obměna

  • Kombinace zeleniny může být naprosto libovolná, stejně tak druh fazolí či jiné luštěniny.

Děti

  • Tento pokrm můžete dát dítěti až tak kolem 2 let. Pokud bych vařila pro mladší, šetřila bych s kořením a s dochucením.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

Moje hubnutí se znovu nastartovalo (Dana)

Dana: Tak jedu 10. den a první kilo dole....

Martina: Výborné! A muž pochválil: „Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

Zase si tančím a zpívám (Monika)

Monika: Krásná ženo Evo 🌺 Velmi Ti děkuji za...

I okolí si všimlo (Sylva)

Sylva: Přeji krásný den všem, protože já krásný den...

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Ekzém je nenávratne preč (Jana)

Jana: Jarná očista pomaly končí a ja mám radosť,...

Musím se u jídla brzdit, jak je to dobré (Jaroslav)

Jaroslav: Černá čočka s batáty je zajímavá kombinace, opět...

Centimetry jsou pryč, zdraví lepší (Zuzana)

Zuzana: Evičko, opět to byl přínosný kurz. Kila, spíš...

Díky změně manželovi výrazně klesl cukr v krvi (Veronika)

Veronika: Ahoj, ráda bych reagovala na jarní očistu, kterou...

S manželem jsme zhubli, máme více energie a přidaly se i dospvívající dcery (Eliška)

Eliška: Připojuji se k děkovným reakcím. Kurz je krásně...

Dostala jsem pochvalu za skvělý krevní obraz (díky JJ stravě)

Hankaj: Včera jsem byla darovat krev a dostala jsem...

S JJ mám zaručenou jak pestrost, tak i že si pochutnáme

Martina: Tak když už je ta neděle, dopřála jsem...

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

Už nevyžírám v noci ledničku a ustupují mi bolesti kloubů (Monika)

Pani Eva velmi pekne vam ďakujem! Zmenila som stravu...

Shodila jsem 6 kg a 12 cm v pase (Lenka)

Lenka: Ahoj všem. Jsem absolventkou programu Hubneme do plavek....
  1. Tak dnes přijely poslední dárky, vše už je zabaleno. Oběd je uvařen a další druh cukroví upečen. Teď už mi zbývá pokusit se po obědě o polevu na cukroví, snad to nějak vyjde. Pak na procházku s Rockym. Večer mě čeká letošní poslední skupinová meditace, když už je ten Slunovrat, moc se těším. Ač jsem do večera každý den sám, tak se nějak ani nemám čas nudit 😀

    Adzuki na paprice, bezpluchý ječmen, napařený květák, petrželka, crispy salát, posypka naklíčené mungo fazolky a gomasio.

  2. Děvčata,kde kupujete velká balení luštěnin a obilnin, Chtěla bych pít vývar z adzuki na posílení ledvin,ale asi bych se nedoplatila při koupi v obchodu

  3. Včera jsem uvařila, dnes jsem měla na oběd a moc jsem si pochutnala. K fazolím jsem přidala i vařenou čočku, lehce jsem zahustila hraškou a sójovým nápojem Zajíc, jako přílohu jsem zvolila kroupy. Super.

  4. Mám ráda takovéto recepty, rychlé a zároveň lahodné. Málo ingrediencí, rozpoznatelné chutě surovin, navíc po uvaření mám krásně provoněnou kuchyni. Měla jsem uvařené fazole, takže ideální blesková večeře. Díky.

  5. Zobrazit všech 14 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekOvocná čokoládová poleva nebo pudink
Další článekRychlé krémové rizoto s žampióny