Fazole adzuki jsou v zimě nejvhodnější luštěninou, jelikož posilují ledviny. Protože je vařím minimálně 2x týdně, přináším další recept, který nám moc chutnal.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší cibule na tenké proužky
  • 1 větší mrkev nakrájená na proužky (sirčičky)
  • hrnek syrového zelí nakrájeného na jemno
  • 2 – 3 hrnky uvařených fazolí adzuki (nebo jiných)
  • asi 3/4 hrnku vody z fazolí nebo zeleninového vývaru
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl
  • umeocet
  • trocha rostlinné smetany na zjemnění – není nutná

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli, mrkev na sirčičky a zelí na tenké proužky a trochu osolíme.
  2. Restujeme asi 6-10 minut, dokud zelenina nezměkne, pak přidáme uvařené fazole adzuki i s trochou vody (z fazolí) a zapražíme paprikou a kmínem.
  3. Směs povaříme asi ještě 5 minut.
  4. Dochutíme umeoctem a na závěr můžeme přidat trochu rostlinné smetany na zjemnění chuti, ale není to nutné, je to výtečné i bez ní.

Kombinujeme

  • Tuto směs podáváme s jakoukoliv obilovinou, na fotce je pohanka vařená se slunečnicovým semínkem a zeleninovým salátem s červené řepy.

Obměna

  • Kombinace zeleniny může být naprosto libovolná, stejně tak druh fazolí či jiné luštěniny.

Děti

  • Tento pokrm můžete dát dítěti až tak kolem 2 let. Pokud bych vařila pro mladší, šetřila bych s kořením a s dochucením.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Díky Vám jsem našla správnou cestu (Monika)

Monika: Je mi 51 let :-)...Díky Vám jsem našla...

Nákupní seznamy u receptů jsou velká pomoc

Jorebka: Mám dolů 2.5 kg. Super pocit. Děkuji za...

Nezmizela mi jen přebytečná kila, ale i návaly, chuť na sladké a zlepšila se má paměť

kamlibe: Po dvou týdnech vaření z vašeho jídelníčku se dostavila...

Manžel si všiml, že mám menší zadek a chce, abych mu také vařila

Kamlibe: Musím vám napsat, že podle vašeho jídelníčku je...

Už rok každý den nová skvělá jídla (Marta)

Marta: Nuda??? Ani omylem! Vařím podle Jíme Jinak rok......

Mám takovou radost a takový příval energie, že si to nemohu nechat pro sebe (Jana)

Jana: Ahoj Evi, mám takovou radost a takový příval...

Už nevyžírám v noci ledničku a ustupují mi bolesti kloubů (Monika)

Pani Eva velmi pekne vam ďakujem! Zmenila som stravu...

Zbavila jsem se zánětu v rameni

Jitka M.: srdečně Vás zdravím a děkuji Vám za spoustu...

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...

Díky JJ jsem ušetřila, cítím se lépe, hubnu a lépe i vypadám!

Kateřina: Na JJ stravě jsem oproti normálnímu stravování ušetřila...

S Vámi mám pocit, že na to nejsem sama (Daniela)

Daniela: Jsem učitelka a celý svůj profesní život se...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Díky JJ mám více energie a 5 kg dole

Libenk: Hlavně chci moc poděkovat za Váš přístup, pořád...

Bez Jíme Jinak si to už s partnerem neumíme představit (Jitka)

Jitka: Dnes se mě partner po opět skvělé večeři...

Po letech mi nebylo na Vánoce zle (Jaroslav)

Jaroslav: V rádiu hrají Everybody hurts od R.E.M. a...

Za 7 týdnů 10 kg dole a zmizely i chutě na sladké (Zdenka)

Zdenka: Dobrý den, musím se s vámi podělit o...
  1. Tak dnes přijely poslední dárky, vše už je zabaleno. Oběd je uvařen a další druh cukroví upečen. Teď už mi zbývá pokusit se po obědě o polevu na cukroví, snad to nějak vyjde. Pak na procházku s Rockym. Večer mě čeká letošní poslední skupinová meditace, když už je ten Slunovrat, moc se těším. Ač jsem do večera každý den sám, tak se nějak ani nemám čas nudit 😀

    Adzuki na paprice, bezpluchý ječmen, napařený květák, petrželka, crispy salát, posypka naklíčené mungo fazolky a gomasio.

  2. Děvčata,kde kupujete velká balení luštěnin a obilnin, Chtěla bych pít vývar z adzuki na posílení ledvin,ale asi bych se nedoplatila při koupi v obchodu

  3. Včera jsem uvařila, dnes jsem měla na oběd a moc jsem si pochutnala. K fazolím jsem přidala i vařenou čočku, lehce jsem zahustila hraškou a sójovým nápojem Zajíc, jako přílohu jsem zvolila kroupy. Super.

  4. Mám ráda takovéto recepty, rychlé a zároveň lahodné. Málo ingrediencí, rozpoznatelné chutě surovin, navíc po uvaření mám krásně provoněnou kuchyni. Měla jsem uvařené fazole, takže ideální blesková večeře. Díky.

  5. Zobrazit všech 14 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekOvocná čokoládová poleva nebo pudink
Další článekRychlé krémové rizoto s žampióny