- 1 větší cibule na tenké proužky
- 1 větší mrkev nakrájená na proužky (sirčičky)
- hrnek syrového zelí nakrájeného na jemno
- 2 – 3 hrnky uvařených fazolí adzuki (nebo jiných)
- asi 3/4 hrnku vody z fazolí nebo zeleninového vývaru
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl
- umeocet
- trocha rostlinné smetany na zjemnění – není nutná
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli, mrkev na sirčičky a zelí na tenké proužky a trochu osolíme.
- Restujeme asi 6-10 minut, dokud zelenina nezměkne, pak přidáme uvařené fazole adzuki i s trochou vody (z fazolí) a zapražíme paprikou a kmínem.
- Směs povaříme asi ještě 5 minut.
- Dochutíme umeoctem a na závěr můžeme přidat trochu rostlinné smetany na zjemnění chuti, ale není to nutné, je to výtečné i bez ní.
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Kombinujeme
- Tuto směs podáváme s jakoukoliv obilovinou, na fotce je pohanka vařená se slunečnicovým semínkem a zeleninovým salátem s červené řepy.
Obměna
- Kombinace zeleniny může být naprosto libovolná, stejně tak druh fazolí či jiné luštěniny.
Děti
- Tento pokrm můžete dát dítěti až tak kolem 2 let. Pokud bych vařila pro mladší, šetřila bych s kořením a s dochucením.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Oblíbené adzuki, tentokrát s čirokem 🙂
Adzuki, rýže s jáhly, napařená zelenina, nakládaná řepa, petržilka