Fazole adzuki jsou v zimě nejvhodnější luštěninou, jelikož posilují ledviny. Protože je vařím minimálně 2x týdně, přináším další recept, který nám moc chutnal.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší cibule na tenké proužky
  • 1 větší mrkev nakrájená na proužky (sirčičky)
  • hrnek syrového zelí nakrájeného na jemno
  • 2 – 3 hrnky uvařených fazolí adzuki (nebo jiných)
  • asi 3/4 hrnku vody z fazolí nebo zeleninového vývaru
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl
  • umeocet
  • trocha rostlinné smetany na zjemnění – není nutná

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli, mrkev na sirčičky a zelí na tenké proužky a trochu osolíme.
  2. Restujeme asi 6-10 minut, dokud zelenina nezměkne, pak přidáme uvařené fazole adzuki i s trochou vody (z fazolí) a zapražíme paprikou a kmínem.
  3. Směs povaříme asi ještě 5 minut.
  4. Dochutíme umeoctem a na závěr můžeme přidat trochu rostlinné smetany na zjemnění chuti, ale není to nutné, je to výtečné i bez ní.

Kombinujeme

  • Tuto směs podáváme s jakoukoliv obilovinou, na fotce je pohanka vařená se slunečnicovým semínkem a zeleninovým salátem s červené řepy.

Obměna

  • Kombinace zeleniny může být naprosto libovolná, stejně tak druh fazolí či jiné luštěniny.

Děti

  • Tento pokrm můžete dát dítěti až tak kolem 2 let. Pokud bych vařila pro mladší, šetřila bych s kořením a s dochucením.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

9 kilo dole, odběr krve super, bez pilulek

Mirka: Vaše stránky jsem okukovala delší dobu,ale až v únoru...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

S vámi jsem získala pestrý, jednoduchý a lahodný jídelníček

Fpc: Jsem ráda, že jsem tyto stránky objevila těsně...

Z maroda jsem zase činorodá!

Jarka: Ahoj Evi a Heli a všichni klubáci ♥...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Moje hmotnost je konečně stabilní

Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

Je to fakt supééér! Tři týdny, tři kila. (Hana, 50 let)

Milá Evi, jsem ve Vašem klubu JJ a v kurzu...

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...

Začala jsem milovat vaření díky JJ

Alena M. K.: Evi, moooc děkuji za kurz, týden...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Jste pro mě životní inspirací

Alena: moc děkuji za super stránky a za to,...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Celý kurz shrnu jedním slovem: DĚKUJI

Alenka: Milá Evi, celý kurz bych shrnula jedním slovem,...
  1. Děvčata,kde kupujete velká balení luštěnin a obilnin, Chtěla bych pít vývar z adzuki na posílení ledvin,ale asi bych se nedoplatila při koupi v obchodu

  2. Včera jsem uvařila, dnes jsem měla na oběd a moc jsem si pochutnala. K fazolím jsem přidala i vařenou čočku, lehce jsem zahustila hraškou a sójovým nápojem Zajíc, jako přílohu jsem zvolila kroupy. Super.

  3. Mám ráda takovéto recepty, rychlé a zároveň lahodné. Málo ingrediencí, rozpoznatelné chutě surovin, navíc po uvaření mám krásně provoněnou kuchyni. Měla jsem uvařené fazole, takže ideální blesková večeře. Díky.

  4. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekOvocná čokoládová poleva nebo pudink
Další článekRychlé krémové rizoto s žampióny