Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Sladkokyselá červená řepa se špaldou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Vyzkoušejte tuto sladkokyselou variantu řepy a připravte si atraktivní, krásně barevné a chutné jídlo, které budete mít během pár minut na stole.

Ingredience
  • červená řepa
  • olej
  • semínka kmínu
  • semínka černého kmínu - černuchy
  • kajenský pepř
  • sušené kari listy
  • umeocet
  • rýžový sirup
  • klíčky ředkvičky
  • listy červené čekanky
  • červená cibule
  • česnek
  • celozrnná špalda
  • sůl

Dáša si vyzkoušela, jak funguje jídelníček Jíme Jinak. Ve svém příběhu o své zdravotní úspěchy i o velmi praktické zk...

Jak připravit špaldu s červenou řepou na sladkokyselo

  1. Dejte do pánve olej, přidejte černuchu, kmín, prolisovaný česnek a orestujte.
  2. Přidejte nakrájenou červenou řepu, listy kari, přimíchejte umeocet, rýžový sirup a podlijte trochou vody. Přikryjte a vařte, dokud řepa nezměkne.
  3. Cibuli nakrájejte na plátky a omyjte listy čekanky.
  4. Uvařenou špaldu přidejte do pánve k řepě, promíchejte, případně osolte a pár minut povařte.
  5. Naservírujte na talíř a posypte listy čekanky, klíčky a červenou cibulí.

Praktické

  • Dejte pozor, abyste řepu nerozvařili. Pokud chcete zkrátit čas vaření, krájejte řepu na malé kostičky.
  • Množství surovin přizpůsobte počtu strávníků.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkovou obilovinu místo špaldy (hodí se čirok a rýže, ale můžete využít jakoukoli jinou).

Obměna

  • Můžete přidat jakékoliv klíčky.
  • Namísto špaldy můžete použít jakoukoliv jinou obilovinu podle chuti.
  • Místo čekanky můžete posypat jakoukoliv jinou posypkou.

Děti

  • Pikantní kořeněné jídlo nevhodné pro malé děti.

PS: Začínáme Jarní očistu!

Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Mohlo by se vám líbit

144
70

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Farfalle s červenou řepou

Těstoviny ve formátu motýlů vypadají vždy na talíři moc hezky a hodí se k nim prakticky všechno. Bude vám chutnat tato kombinace?

Pikantní červený talíř

Vyzkoušejte tento voňavý červený talíř plný různých chutí. Hořké, sladké, kyselé, pálivé, křupavé, měkké, to vše na talíři najdete.

Řepa na fenyklu

V tomto krásně červeném receptu najdete spoustu chutí nejen díky použitému koření, ale i díky omáčce Teryiaki, která v žádném případě nesmí chybět.

Ďábelské fazole s červenou rýží

Barva ohně, tepla … červená barva tohoto jídla nelže. Tyto fazole jsou opravdu ďábelské. V chladných dnech vás toto intenzivní, kořeněné a pikantní j...

Smažený květák s domácí Teryiaki omáčkou

Máta rádi smažený květák a přitom chcete jíst zdravě? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a pochutnáte si víc, než na klasice. Teriyaki omáčka si s křupavý...

Dušený batát Katmandu

Je to chuťově velmi zajímavé jídlo, které si obzvlášť vychutnáte, pokud nevynecháte žádné koření.