- červená řepa
- olej
- semena fenyklu
- celý kmín
- semínka černého kmínu
- kousek čerstvého strouhaného zázvoru
- kurkuma
- sladké indické kari
- chilli paprička
- asafoetida
- červená cibule
- česnek
- sůl
- umeocet
- dýňové semínko
- kešu
- slunečnicové semínko
- petrželka
- zelené lístečky na ozdobu
Jak připravit pikantní řepu s indickým kořením
- Na pánev nalijte trochu oleje, rozehřejte ho a přidejte kmín, černý kmín, fenykl, chili papričku, strouhaný zázvor, asafoetidu, na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky česnek. Jemně orestujte, míchejte, aby se koření a cibule nespálila.
- Když cibule zesklovatí, přidejte na kostičky nakrájenou řepu, pokapejte umeoctem, přidejte kurkumu a kari. Promíchejte, podlijte trochou vody a duste 10-15 minut.
- Na talíři posypejte petrželkou a na sucho upraženými semínky slunečnice, kešu a dýně. Ozdobte zelenými lístečky čehokoliv, co máte k dispozici.
Praktické
- Umeocet nejen dochutí, ale dodá řepě její krásnou červenou barvu.
- K řepě jsem si připravila quinou s loupanou červenou čočkou. Jsou vařeny společně a jen malinko solené a pokapané olivovým olejem. To proto, že řepa je pikantní a kořeněná.
- Recept na gratinované tofu najdete zde.
- Dále jsou na talíři fazolky s česnekem.
Obměna
- Přílohu a další zeleninu můžete obměnit dle své chuti a sezóny.
- Jídlo je výrazné, pikantní, kořeněné, proto volte ostatní zeleninu a přílohy spíše neutrální chuti.
Děti
- Kořeněné, pikantní jídlo nevhodné pro malé děti.
Komentáře
Diano, hlavně, že to inspirovalo k dalším výtvorům, tak to má být. Bude to i tak určitě dobrota.
No vida. Dnes jsem si přinesla po nějaké době zas z trhu čtyři pěkné malé řepy a začala dumat, jak si je připravíme. A tady hned recept, co navnadí. Sice nemám všechno to uváděné koření, ale nějak si poradím a zítra to spáchám ;-). Bude to trochu jiné, ale určitě skvělé. Děkuji za inspiraci a všem krásný den!