Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Kořeněná červená řepa

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Červená řepa je výborná a zdravím nabitá zelenina. Vyzkoušejte ji v této verzi, která uspokojí mlsné jazýčky všech milovníků pikantních chutí a pokrmů vonících indickým kořením.

Ingredience
  • červená řepa
  • olej
  • semena fenyklu
  • celý kmín
  • semínka černého kmínu
  • kousek čerstvého strouhaného zázvoru
  • kurkuma
  • sladké indické kari
  • chilli paprička
  • asafoetida
  • červená cibule
  • česnek
  • sůl
  • umeocet
  • dýňové semínko
  • kešu
  • slunečnicové semínko
  • petrželka
  • zelené lístečky na ozdobu

Synovi Evánkovi jsem dávala na doporučení dětské lékařky Nutrilon. Dostal ho již třetí den v porodnici, takže jsem ži...

Jak připravit pikantní řepu s indickým kořením

  1. Na pánev nalijte trochu oleje, rozehřejte ho a přidejte kmín, černý kmín, fenykl, chili papričku, strouhaný zázvor, asafoetidu, na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky česnek. Jemně orestujte, míchejte, aby se koření a cibule nespálila.
  2. Když cibule zesklovatí, přidejte na kostičky nakrájenou řepu, pokapejte umeoctem, přidejte kurkumu a kari. Promíchejte, podlijte trochou vody a duste 10-15 minut.
  3. Na talíři posypejte petrželkou a na sucho upraženými semínky slunečnice, kešu a dýně. Ozdobte zelenými lístečky čehokoliv, co máte k dispozici.

Praktické

  • Umeocet nejen dochutí, ale dodá řepě její krásnou červenou barvu.
  • K řepě jsem si připravila quinou s loupanou červenou čočkou. Jsou vařeny společně a jen malinko solené a pokapané olivovým olejem. To proto, že řepa je pikantní a kořeněná.
  • Recept na gratinované tofu najdete zde.
  • Dále jsou na talíři fazolky s česnekem.

Obměna

  • Přílohu a další zeleninu můžete obměnit dle své chuti a sezóny.
  • Jídlo je výrazné, pikantní, kořeněné, proto volte ostatní zeleninu a přílohy spíše neutrální chuti.

Děti

  • Kořeněné, pikantní jídlo nevhodné pro malé děti.

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Výborný recept, řepa díky pestrému kořenění má fantastickou chuť, každé sousto jiné. Děkuji za recept, z domácí řípky bezva jídlo.

Diano, hlavně, že to inspirovalo k dalším výtvorům, tak to má být. Bude to i tak určitě dobrota.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Černý talíř

Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a lahodný recept obsahující černou rýži a fazole. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro posílení vašich ledvin.

Červené podzimní galetky

Vyzkoušejte tyto jednoduché podzimní galetky, ozvláštněné chutí černého kmínu. Hodí se třeba jako svačina, kterou si snadno sbalíte i s sebou na cesty, ale...

Sladkokyselá červená řepa se špaldou

Vyzkoušejte tuto sladkokyselou variantu řepy a připravte si atraktivní, krásně barevné a chutné jídlo, které budete mít během pár minut na stole.

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Kořeněný květák na zahřátí

Krásný zahřívající pokrm s jednou nečekanou ale velmi chutnou ingrediencí, která z obyčejného květáku dělá luxusní. Jídlo je velice jednoduché na přípravu ...

Pikantní indická mrkev

Provoňte si vaší kuchyň tímto jednoduchým a lahodným pokrmem. Asafoetida v něm určitě nesmí chybět, je to právě ona, která celému pokrmu dodá tu správnou i...