Tapiokové perličky dáme do misky s 1 hrnkem vody a necháme nabobtnat cca na 2 hodiny.
Pak je přendáme do hrnce a dáme vařit do 1 hrnku mandlového mléka se špetkou soli na mírný plamen.
Průběžně mícháme, aby se nepálily.
Přidáme slad/sirup podle chuti.
Vaříme 10 až 15 minut, až perličky zprůhlední a pudink začne houstnout.
Hotový pudink vypneme a nalijeme do připravených pohárků, kam jsme na dno dali marmeládu.
Necháme vychladnout a ztuhnout.
Před podáváním zdobíme vrstvou čerstvého ovoce
Praktické
Poměr tapioka perel a tekutiny je 1:9 až 1:10. Perličky totiž několikanásobně zvětší svůj objem. Na 50 g perel dávám 0,5 litru vody, rostlinného mléka nebo džusu.
Perličky nabobtnají a zhoustnou i bez namáčení, ale musejí se o to déle vařit.
Můžete si je namočit předem už večer a uvařit ráno. Namočit je můžete do vody, rostlinného mléka nebo ovocné šťávy. V horkých dnech však raději dejte na noc do lednice.
Potřeba tekutiny může být různá, prodávají se různě velké perličky.
Tapioka pudinky jsou dobré na cesty – nerozlijí se.
Na oslazení můžete použít jakýkoliv sirup, slad nebo ovocnou šťávu, kterou máte rádi.
Pro bezlepkovou verzi slaďte obilným sirupem, ne sladem.
Obměna
Místo marmelády můžete dát na dno čerstvé rozmixované ovoce nebo ovocný rozvar.
Ovoce můžete dát navrch nebo zamíchat do pudinku.
Můžete také vytvářet různé vrstvy ovoce, pudinku, krémů, jogurtů apod.
Mandlové mléko můžete nahradit mlékem kokosovým, makovým či jiným mlékem.
Pokud si připravujete mléko domácí, dejte do pudinku i hmotu, která vám po přecezení mléka zbyla.
Odporúčam perličky naozaj namáčať,kedysi som varila z kokos.mlieka bez a nemohla som sa dovariť🙂teraz som skúsila postup jj a výsledok?3dni po sebe som varila,studený osvieži,ale ešte viac mi chutí vlažný,vďaka
Dnes jsem poprvé dělala pudink. Musím to ještě vychytat. Dělala jsem menší dávku, ale špetku soli jsem dala moc velkou :-) Dala jsem višňovou marmeládu a čerstvý rybíz a jahody, tak se krásně propojilo a bylo to dobré :-) Příště opět a lépe. Moc mi chutnalo :-)
Byla jsem zvyklá si dělat domácí bezlaktózový jogurt, což mi teď trochu chybělo. S tapiokovým pudinkem jsem kamarádka, dosud jsem si ho kupovala hotový, ale drahý. Zakoupila jsem perličky a marmeládu bez cukru….. No, už mi ty jogurty nechybí. Tak ještě zvládnout tu marmeládu bez cukru a budu velká holka…. Zatím umím jen s cukrem, grepová vždy slavila úspěch. A letos jsem poprvé dělala šípkovou. No práce šílená, ale výsledek stál za ty krvavé puchýře z pasírování…
To jsi asi měla slad, který nebyl tepelně zpracovaný, ten to všechno takhle zředí, jak začnou pracovat enznymy. Buď ho musíš převařit nebo používat pasterovaný, která už nepracuje. Ale vyřešila jsi to pěkně :-)
Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?
I my se vás musíme zeptat na cookies
Naše stránky používají k ukládání drobných údajů cookies. Váš souhlas s jejich použitím nám pomáhá tvořit lepší obsah, přehlednější stránky a více vám porozumět. Nesouhlas může způsobit, že stránky nepoběží správně a nebudete z nich mít takovou radost :-)
Funkční nastavení potřebujeme
Vždy aktivní
Díky nim stránky správně fungují a vy z nich máte radost.
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky pro lepší obsah
Protože souhrnně víme, kolik lidí k nám chodí, co u nás čtou a kde máme stránky vylepšit.Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing a Videa
Snažíme se vám nabízet upoutávky na programy a témata, které vás zajímají. Bez zaškrtnutí budeme věštit z křišťálové koule :-) Pokud nesouhlasíte, nemohou se zobrazit ani video přehrávače.
1x dávka pro celou rodinu 🙂
Testování nového receptu bylo moc fajn, doma to chutnalo 🙂
Odporúčam perličky naozaj namáčať,kedysi som varila z kokos.mlieka bez a nemohla som sa dovariť🙂teraz som skúsila postup jj a výsledok?3dni po sebe som varila,studený osvieži,ale ešte viac mi chutí vlažný,vďaka
Už mám perličky objednané, tak to se tedy těším…
Děkujeme za zkušenost a za pochvalu 😉👍
Evi, dá se udělat tento pudink i z tapiokové mouky, nějak podobně, jako z kukuřičného škrobu?
Tenhle ne, protože tady jsou ty „kousavé“ kuličky a když to uděláš ze škrobu, bude to prostě pudink jak ho znáš – ztuhlý krém homogenní konzistence.
Dobře, díky, zkusím sehnat ty perličky..:) vypadá to lákavě …
Perličky jsou příjemná změna. Doporučuju však koupit ty maličké, velikost jako kdysi antiperle, pokud pamatuješ ;-)
Mám vyhlídlé tyto? https://www.countrylife.cz/perly-tapiokove-250-g-country-life jsou ok?
Dnes jsem sklidila veliky uspech s timto pudinkem 👍☺️❤️ Dekuji 😉
Jitko, to se nedivím, u mně by měl taky úspěch 😋👍😉
Dnes jsem poprvé dělala pudink. Musím to ještě vychytat. Dělala jsem menší dávku, ale špetku soli jsem dala moc velkou :-) Dala jsem višňovou marmeládu a čerstvý rybíz a jahody, tak se krásně propojilo a bylo to dobré :-) Příště opět a lépe. Moc mi chutnalo :-)
Do dezertů se musí se solí opravdu něžně 😃 Tak jsem ráda, že nakonec chutnalo i s tou větší špetkou 😉
Byla jsem zvyklá si dělat domácí bezlaktózový jogurt, což mi teď trochu chybělo. S tapiokovým pudinkem jsem kamarádka, dosud jsem si ho kupovala hotový, ale drahý. Zakoupila jsem perličky a marmeládu bez cukru….. No, už mi ty jogurty nechybí. Tak ještě zvládnout tu marmeládu bez cukru a budu velká holka…. Zatím umím jen s cukrem, grepová vždy slavila úspěch. A letos jsem poprvé dělala šípkovou. No práce šílená, ale výsledek stál za ty krvavé puchýře z pasírování…
No velká holka už rozhodně jsi- šípková marmeláda to už je vyšší dívčí! :-) Ovšem tu grepovou budeš muset nějak dosladit :-)))
Dala jsem slad a úplně mi to zřídlo… Tak jsem si toho musela zamíchat 1 pudinkový prášek. Jinak moc dobré.
To jsi asi měla slad, který nebyl tepelně zpracovaný, ten to všechno takhle zředí, jak začnou pracovat enznymy. Buď ho musíš převařit nebo používat pasterovaný, která už nepracuje. Ale vyřešila jsi to pěkně :-)