Lehké ovocné dezerty jsou v horkých dnech skvělou svačinou. Pudinky s ovocem jsou dobré a krásné, proto se dají připravit i jako pohár na oslavy.

Ingredience
pro 4 porce

  • 7 lžic tapiokových perliček
  • 1 hrnek vody
  • 1 hrnek mandlového mléka
  • 2 lžíce sladu/sirupu
  • špetka soli
  • domácí marmeláda bez cukru
  • čerstvé ovoce na ozdobu

Jak připravit pudink z tapioka perel

  1. Tapiokové perličky dáme do misky s 1 hrnkem vody a necháme nabobtnat cca na 2 hodiny.
  2. Pak je přendáme do hrnce a dáme vařit do 1 hrnku mandlového mléka se špetkou soli na mírný plamen.
  3. Průběžně mícháme, aby se nepálily.
  4. Přidáme slad/sirup podle chuti.
  5. Vaříme 10 až 15 minut, až perličky zprůhlední a pudink začne houstnout.
  6. Hotový pudink vypneme a nalijeme do připravených pohárků, kam jsme na dno dali marmeládu.

  7. Necháme vychladnout a ztuhnout.
  8. Před podáváním zdobíme vrstvou čerstvého ovoce

Praktické

  • Poměr tapioka perel a tekutiny je 1:9 až 1:10. Perličky totiž několikanásobně zvětší svůj objem. Na 50 g perel dávám 0,5 litru vody, rostlinného mléka nebo džusu.
  • Perličky nabobtnají a zhoustnou i bez namáčení, ale musejí se o to déle vařit.
  • Můžete si je namočit předem už večer a uvařit ráno. Namočit je můžete do vody, rostlinného mléka nebo ovocné šťávy. V horkých dnech však raději dejte na noc do lednice.
  • Potřeba tekutiny může být různá, prodávají se různě velké perličky.
  • Tapioka pudinky jsou dobré na cesty – nerozlijí se.
  • Na oslazení můžete použít jakýkoliv sirup, slad nebo ovocnou šťávu, kterou máte rádi.
  • Pro bezlepkovou verzi slaďte obilným sirupem, ne sladem.

Obměna

  • Místo marmelády můžete dát na dno čerstvé rozmixované ovoce nebo ovocný rozvar.
  • Ovoce můžete dát navrch nebo zamíchat do pudinku.
  • Můžete také vytvářet různé vrstvy ovoce, pudinku, krémů, jogurtů apod.
  • Mandlové mléko můžete nahradit mlékem kokosovým, makovým či jiným mlékem.
  • Pokud si připravujete mléko domácí, dejte do pudinku i hmotu, která vám po přecezení mléka zbyla.

Děti

Dezert můžeme dávat dětem cca od jednoho roku.

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Jsem vaší velkou fanynkou a na JJ stránkách jsem už závislá

Miluše V.: Evi, moc děkuji za milé setkání v...

Zamilovala jsem se do česnekové pomazánky

Vendtechman: Prave jsem se zamilovala do dnesni cesnekove pomazánky...

Zhubla jsem 5 kg za 3 týdny a 9 cm v pase

Lenka: vaše recepty okukuju již dlouho, až letos jsem vyzkoušela...

Neuvěřitelných 13 cm v pase dole!

Iveta: Od začátku ledna mám 5 kg dole, díky...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

Máme několik kilo dole a cítíme se skvěle

Zdefal: Dobrý den, přeji všem a hlavně Vám Evi....

Velké díky za filmový festival

Ivana: Holky, nechtělo se mi přihlašovat na festivalové stránky,...

Děkuji za to, co děláte a šíříte

Inka: Pěkný předvánoční čas. Dnes jsem narazila Evi na...

Ještě, že tento web existuje!

Lenka: Děkuji Vám. Za rady i za celý tento...

Z jídelníčku je nadšená celá rodina

Beagil: Varím podla Vaších receptov a celá rodinka je...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Konečně zdravý jídelníček

Ilona71: 2,5 kg dole. Jsem moc rada za tento...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

  1. Byla jsem zvyklá si dělat domácí bezlaktózový jogurt, což mi teď trochu chybělo. S tapiokovým pudinkem jsem kamarádka, dosud jsem si ho kupovala hotový, ale drahý. Zakoupila jsem perličky a marmeládu bez cukru….. No, už mi ty jogurty nechybí. Tak ještě zvládnout tu marmeládu bez cukru a budu velká holka…. Zatím umím jen s cukrem, grepová vždy slavila úspěch. A letos jsem poprvé dělala šípkovou. No práce šílená, ale výsledek stál za ty krvavé puchýře z pasírování…

    • No velká holka už rozhodně jsi- šípková marmeláda to už je vyšší dívčí! 🙂 Ovšem tu grepovou budeš muset nějak dosladit :-)))

  2. Dala jsem slad a úplně mi to zřídlo… Tak jsem si toho musela zamíchat 1 pudinkový prášek. Jinak moc dobré.

    • To jsi asi měla slad, který nebyl tepelně zpracovaný, ten to všechno takhle zředí, jak začnou pracovat enznymy. Buď ho musíš převařit nebo používat pasterovaný, která už nepracuje. Ale vyřešila jsi to pěkně 🙂

  3. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKukuřičné těstoviny s fazolemi černé oko
Další článekCizrnové kari s kokosovým mlékem