- tymián
- bio citrónová kůra
- listy z pórku
- mrkvová nať
- libeček
- majoránka
Jak připravit zdravé domácí dochucovadlo
- Očistěte bylinky, omyjte je a nechte okapat.
- Do sušičky naskládejte bylinky tak, abyste je popřípadě mohli ze sušičky odstranit, protože některé budou usušené dříve než druhé.
- Po usušení skladujte v suchu a temnu.
Stáhni si ZDARMA
Praktické
- Bylinky můžete uchovávat každou zvlášť a nebo si připravit různé směsi.
- Sušené bylinky a směsi jsou velmi vhodné jako jedlý dárek. Stačí pak nějaká hezká dóza a dekorace a dárek je na světě.
- Na sušení používejte pouze kvalitní bylinky a listy. Nic nesmí být chemicky ošetřeno.
Obměna
- Obměn je mnoho. Záleží na tom, co máte k dispozici.
- Směs můžete nechat vcelku nebo namlít na prášek.
Kde použít směs
- Jedlé dárky.
- Polévky, nákypy, placky, karbanátky, dochucení pečiva nebo zelenina.
- Podle barvy sušené zeleniny, třeba jako jednoduchá dekorace jídel a talíře.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Buďte první, kdo napíše komentář