Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Quinoa s pečenou bylinkovou řepou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Pokud máte rádi červenou řepu, zkuste jí v této kombinaci. Jednoduchý talíř, s čerstvými bylinkami a quinoou.

Ingredience
1 porce
  • 60 g quinoy
  • 1 střední červená řepa
  • 2 plátky bio citrónu
  • trochu bobu nebo hrášku
  • čerstvá cibulka
  • čerstvý česnek
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvý tymián
  • čerstvá majoránka
  • olej
  • sůl

Na podzim jsem prošla vaším kurzem Vánoce jinak a od té doby se mi změnily jak moje stravovací návyky, tak moje jídlo...

Jak připravit pečenou řepu s bylinkami a quinoou

  1. Na plech dáme na kousky nakrájenou řepu. Čím menší kousky, tím dříve se řepa propeče. Nakrájíme i citrón, nasekáme bylinky, pokapeme olejem, smícháme a dáme péct do trouby.
  2. Na pánev dáme olej, vyloupané mladé boby, česnek a cibulku. Lehce orestujeme a podlijeme trochou vody. Dusíme pár minut.
  3. Uvaříme quinou.
  4. Když máme vše připraveno, naservírujeme na talíř a posypeme čerstvou jarní cibulkou.

Praktické

  • Po upečení řepy odstraňte přepálené bylinky. Pokud chcete, odstraňte i citrón. Já ho nechala.
  • Pokud použijete čerstvé boby, ale už velké a hodně zralé, před použitím je oloupejte.

Obměna

  • Bob můžete nahradit hráškem.
  • Můžete použít i jinou obilovinu.

Děti

  • S menším množstvím soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

32 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Pečená velikonoční nádivka z jáhel s uzeným (vegan)

Pečená velikonoční nádivka je sama o sobě kompletním jídlem. Je poměrně rychle hotová a chutná i těm, kdo rádi klasickou nádivku s vejcem a masem. Uzený te...

Bezlepková fazolová pizza: recept jinak

Z obyčejného fazolového nákypu se dá udělat slavnostní jídlo, když se mu dá trochu forma. Děti našich kamarádů tomu říkají čokodort, naše fazolová pizza. J...

Nádivka v županu

Delikatesa, která je rychle hotová, když máte zbytek jáhlové nádivky. Do chladných dnů jako dělaná.

Pečená dýně Butternut

Podzim je tu a s ním i období zapečených pokrmů. Pokud patříte mezi milovníky dýní, vyzkoušejte tuto zapečenou máslovou dýni s nádivkou ze zeleniny a čočky...

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Zapékané batáty

Zapékané batáty patří mezi skutečné delikatesy. Tato v sobě zahrnuje i obilovinu a luštěninu a navíc skvěle voní po čerstvých bylinkách. Vy a vaši blízcí s...