- 1 mrkev
- 1-2 stroužky česneku
- 1/2 hrnku batátů na kostičky
- 1/2 hrnku máslové dýně na kostičky
- 1 malá červená cibule
- troška oleje
- špetka chilli
- 1 lžička kurkumy
- sůl
- několik snítek tymiánu
- 700 ml zeleninového vývaru/vody
- 1 hrnek uvařených fazolek adzuki
- 2 lžíce arašídového másla
- 3 lžíce kokosového mléka
- 1 lžička umeocta
Jak připravit stew s chutí arašídů
- Všechnu pokrájenou zeleninu orestujeme na trošce oleje, osolíme, přidáme kurkumu, chilli a ještě krátce zarestujeme. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme tymián a vaříme, dokud zelenina nezměkne.
- Jakmile je zelenina měkká, vmícháme kokosové mléko, arašídové máslo a adzuki fazolky. Pokud má omáčka řidší konzistenci, odebereme trochu zeleniny a fazolek do vyšší nádoby, rozmixujeme tyčovým mixérem a vrátíme zpět do hrnce. Tak omáčku zahustíme.
Praktické
- Pokud máte fazolky uvařené předem, je to opravdu rychle připravené.
- Podáváme s oblíbenou obilovinou, skvěle se hodí třeba rýže nebo špalda, při bezlepkové dietě volte obilovinu bez lepku.
- Chilli i česneku dejte dle své chuti.
Obměna
- Místo fazolek adzuki můžete dát jiné menší fazole (mungo, černé, pinto..).
- Pokud nemáte čerstvý tymián použijte sušený.
Děti
Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Buďte první, kdo napíše komentář