Domů Téma Veganské menu

veganské menu

Horská čočka na smetaně

Lehce pikantí a přesto krémová, přesně taková je horská čočka na smetaně. Lze nakombinovat s různými obilovinami, ale také s plackami či těstovinou. Zahřejte...

Vypečená cizrnová bašta

Je to bašta! A vypečená, protože je v ní pečený batát a červená řepa. Pokud si jí připravíte podle receptu, pak uvidíte, jak ten...

Kuskus s křupavým tofu

Vyzkoušejte tuto lahodnou verzi s křupavým opečeným tofu v kombinaci s rozinkami a oříšky. Jídlo je jednoduché a rychlé na přípravu a zdravý oběd...

Květák Manchurian gobi

Opravdu pikantní indo-čínský recept, jehož pálivost si samozřejmě můžete doladit sami podle své chuti. Ideální zahřívací jídlo pro chladné dny.

Chalupářská bašta

Recept na rustikální, chalupářské, podzimní jídlo. Tento mix barev a chutí typických pro toto roční období si určitě zamilujete.

Tofu Katsu Curry

Křupavé tofu a krémové kari, skvělý lehký oběd nebo večeře. Na tomto jídle si jistě pochutnají i ti, kteří zatím nemají tofu příliš v...

Hlíva ústřičná na smetaně

Hlíva ústřičná patří mezi zdraví prospěšné houby, mimo jiné posiluje imunitu, což je zvlášť v dnešní době důvod, proč bychom ji měli zařadit do...

Zapékané batáty

Zapékané batáty patří mezi skutečné delikatesy. Tato v sobě zahrnuje i obilovinu a luštěninu a navíc skvěle voní po čerstvých bylinkách. Vy a vaši...

Pečený chřest s batátovým pyré, pepřovou omáčkou a tofu slaninou

Chřestová sezóna je v plném proudu, pojďme si ji užít. Vyzkoušejte třeba tuto pečenou verzi chřestu s pikantní pepřovou omáčkou. Se slaninou z tofu...

Pečený květák se špaldou a tofu smaženicí

Máte rádi obalovaný květák? Vyzkoušejte tuto jeho zdravou a lahodnou verzi. Příprava tohoto pokrmu zabere trochu času, ale výsledek stojí za to. Chuť tohoto...

Pomerančová omáčka s ječmenem a tofu

Toužíte po změně? Chcete na talíři novou chuť? Něco exotického? Pak určitě vyzkoušejte tento recept!

Kantonská veganská rýže

Pokud si také rádi občas připravíte recept připomínající živočišné jídlo, ne ze stesku po něm, ale prostě proto, že jste hračičky a baví vás...

Tempeh po Marocku

Recept inspirovaný marockou kuchyní. Lehce nasládlá chuť a vůně koření ras el hanout tvoří úchvatnou kombinaci, kterou stojí za to zkusit.

Tibetské momos jinak

Momos je tradiční jídlo z Tibetu a Nepálu. Momos, dim sum nebo wonton jsou různá jména pro plněné slané taštičky, které jsou populární v...

Tempehový crumble

Crumble je známý spíše jako sladký ovocný dezert s křupavou drobenkou na povrchu. Ale zkusili jste ho už někdy naslano? V tomto receptu najdete...

Celozrnné těstoviny s krémovou hlívou

Lahodné krémové a voňavé těstovinové jídlo, zcela bez sóji a při použití správných ingrediencí i bez lepku. Pokud si připravíte pesto a mléko předem,...

Ďábelské rýžové gnocchi

Tyto lahodné gnocchi si můžete dopřát i při bezlepkové dietě. Při zachování ingrediencí jsou opravdu velmi pálivé, což krásně kontrastuje s jednoduchou hrachovou omáčkou,...

Houbové congee

Kaše jsou jednoduché, dají se obměňovat do nekonečna, mohou být tedy pokaždé jiné a člověka nikdy nemůžou omrzet. Pokud patříte mezi milovníky hub, nenechte...

Celozrnné kornouty s paštikou

Tyto jakoby kremrole, určitě neurazí nikoho z vašich hostů. Výborně se hodí k pohoštění a k různým svátečním příležitostem. 

Slaný koláč – mini quiche

Tento slaný koláč nezklame opravdu nikoho. Je velmi vhodný jako občerstvení na slavnosti a party, protože skvěle chutná i za studena.

Dušený batát Katmandu

Je to chuťově velmi zajímavé jídlo, které si obzvlášť vychutnáte, pokud nevynecháte žádné koření.

Kroupy s mákem ála ukrajinská Kuťa na slano

Slaná verze oblíbeného sladkého pokrmu Ukrajinská Kuťa. Aby byla dodržena alespoň trocha sladkosti z původního receptu, použila jsem sladkou zeleninu. Oříšky přidejte podle chuti,...

Rýže Nerone se zimní zeleninou

Zkoušeli jste už italskou černou rýži Nerone? Je velmi aromatická, její chuť je perfektní, už při vaření voní z hrnce. Zkuste třeba tuto verzi...

Plněné pečené batáty zapečené s tofu

Luxusní jídlo, které v v chladných dnech zahřeje a potěší chuťové buňky. Zkuste tento recept na zdravý a lahodný zapečený pokrm a udělejte tak...

Dýňové ravioli s lískovými oříšky

Ravioli plněné dýní jsou italskou klasikou. Jde o zdravé, lehké a přitom chuťově i na pohled atraktivní jídlo, se kterým jistě zabodujete u celé...

Dýňový indický Thoran

Dýňový indický Thoran je jako správné indické jídlo kořeněný, sladký i pikantní zároveň. Je to rychlé bezlepkové jídlo, ideální volba pokud potřebujete mít rychle...

Pikantní zimní tempeh s černými nudlemi

Co myslíte, může se člověk zamilovat do tempehu, sečuánského pepře či shiitake? Za nás rozhodně ano. Ochutnejte toto lahodné asijské jídlo, které je za...

Černé fazole s ovsem

Ovesné vločky zná každý, ale už jste si uvařili něco přímo z ovsa? Jestli ne, tak vyzkoušejte toto lahodné sladkokyselé jídlo, které na talíři...

Bezlepkový pečený jáhlový burger

Máte rádi burgery nebo karbanátky? Zkuste tuhle zdravou bezlepkovou variantu. Jsou rychlé a krásně variabilní podle sezóny.

Ďábelské fazole s červenou rýží

Barva ohně, tepla ... červená barva tohoto jídla nelže. Tyto fazole jsou opravdu ďábelské. V chladných dnech vás toto intenzivní, kořeněné a pikantní jídlo...

Vánoční gratinovaný celer se žlutou hlívou na polentě

Tento recept by mohl být inspirací, jak si ozvláštnit vánoční menu dalším netradičním, ale zároveň chutným a zdravým pokrmem.
Téma: pikantní pokrmy, hoby, gratinovaný celer, karbanátek, rýžové nudle, sušený tymián, čerstvý estragon, tofu natural, semola rimacinata, dýně, bezlepková dieta, šalvěj, veganská paštika, domácí mlého, Kantonská veganská rýže, mezinárodní kuchyně, pepřovou omáčkou a tofu slaninou, zima, přírodní tofu, zelený chřest, noodles, cizrnové kari, červený batát, citrónová kůra, res al hanut, garam masala, strava při celiakii, Rýže Nerone se zimní zeleninou, fitness strava, Pečený květák se špaldou a tofu, pečený chřest s pepřovou omáčkou, čerstvá cibulka, tibetská kuchyně, Jalapeno, asijské nudle, bez smetany, Vydatné jídlo, domácí kešu smetana, bílé fazole, zapečené pokrmy, fenyklové listy, cuketa, vegetariánský burger, k plackám, jídla z hub, celozrnné těstovin, pažitka, červené fazole, zeleninové kari s cizrnou, kapusta, krémové těstoviny, jalapenos, bezlepková jídla, ravioli, kořeněná jídla, plněné batáty, zimní recepty, burger, koriandre, sezóna zima, čínské congee, ostré jídlo, sójové mléko, Zapékané batáty, čerstvé houby, lískové oříšky, svačina s sebou, chuťovka, svačina, Houbové congee, tahina, omáčky na těstoviny, zeleninové jídlo, meduňka, jídlo z cizrny, mizuna, slanina z tofu, veganská omáčka, čočka, hrách, fazole azuki, jídlo na cestu, kysané zelí, těstoviny, kremrole, zeleninové kari, bez masa, curry, limetka, italská rýže, fitness recepty, Kořeněná červená řepa s čočkou a kuskusem, ovesné mléko, kyselé zelí, smetanová omáčka, rýžová kaše, zdravá kuchyně, bez laktózy, černé sezamové semínko, špalda, vegan quiche, kari pasta, rýže, bezlepková kaše, asijská kuchyně, kurkuma, hlíva ústřičná, menu na party, jídlo do krabičky, čínské jídlo, slavnosti, sezóna podzim, pečený květák, pečený chřest, celer, bezvaječné těstoviny, čerstvá paprika, pro hosty, tofu v kuchyni, pepř, ajurvéda, uzené tofu, strouhanka, mletý kmín, Tamari, datlový sirup, dijonská hořčice, chřest recepty, jídlo na cesty, indické kari, bez sýru, japonská kuchyně, celozrnná špalda, dýňová semínka, štědrovečerní večeře, nepál, oves bezpluchý, kulatá rýže, večeře, omáčka, smažený květák, vegan burger, luštěninové recepty, obiloviny, květák v těstíčku, ovesné vločky, jak použít kešu smetanu, ječný slad, obalovaný květák, úprava chřestu

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?