Máte rádi burgery nebo karbanátky? Zkuste tuhle zdravou bezlepkovou variantu. Jsou rychlé a krásně variabilní podle sezóny.

Ingredience
12 kusů
  • 150 g jáhel
  • 1 hrst loupaných adzuki fazolí (nebo vařených celých)
  • 1 hrst nakrájené dýně
  • 2 lžíce hrášku 
  • 70 g mandlí
  • česnek
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • olej
  • 500 ml vody
  • 1 lžíci lupinové mouky
  • sušený tymián

Jak připravit bezlepkové jáhlové burgery se zeleninou pečené v troubě

  1. Do hrnce dejte jáhly propláchnuté v sítku studenou vodou, hrášek, adzuki, nakrájenou dýni a vodu. Zakryjte víkem a vařte 20 minut, poté přidejte lupinovou mouku. Promíchejte a dovařte, dokud se voda nevstřebá, což trvá asi dalších 10 minut.
  2. Vařené jáhly se zeleninou dejte do misky, osolte, přidejte jemně nasekané mandle, muškátový oříšek, dle chuti prolisovaný česnek, promíchejte a nechte vychladnout.
  3. Ze směsi odebírejte kousky po cca 60 g a tvořte burgery. Burgery rozložte na plech vyložený pečícím papírem potřeným olejem.
  4. Pečte při 220°C asi 30 minut.

Praktické

  • Směs můžete připravit předem, nechat v lednici a zpracovat později.
  • Na tvoření burgerů můžete použít formičky, aby měly stejný tvar nebo je tvořit rukama.
  • Pokud použijete celé fazole adzuki, uvařte je předem a přidejte je do směsi v chvíli, kdy se dovaří ostatní ingredience (na konci bodu 1.).
  • Tyto burgery se skvěle hodí jako svačina, můžete si je vzít s sebou do krabičky na cesty nebo do práce

Obměna

  • Lupinovou mouku můžete vynechat nebo nahradit jinou bezlepkovou mouku.
  • Do těchto burgerů je vhodná prakticky každá sezónní zelenina, můžete je tak mít pokaždé trochu jiné.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

Zánět močového měchýře je pryč bez ATB

Mona: Abych se taky pochlubila úspěchy, tak musím říct,...

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

Můj jídelníček se díky vám úplně změnil

Petr C.: Nováček již nejsem, čerpám z Vašich volně dostupných...

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a...

Óda na jara a jarní očistu (Marek)

Postit se dá i s radostí a humorem, jak...

Velké díky za filmový festival

Ivana: Holky, nechtělo se mi přihlašovat na festivalové stránky,...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

Tohle není dieta, jakou jsem zažívala dříve (Radka)

Radka: Jsem naprosto nadšená 🤩 Tohle není dieta, jakou...

Díky vám jsem se odnaučila pít kávu a vůbec mi nechybí

Pzajickova: Dobrý den, já jsem se s vámi holky...

Díky kurzu mám najednou více času na důležité věci

Monimar: Milá Evičko, utíká to a ve vánočním programu...

Mám takovou radost a takový příval energie, že si to nemohu nechat pro sebe (Jana)

Jana: Ahoj Evi, mám takovou radost a takový příval...

Vstávám teď tak, že vyskakuju z postele

KatkaM.: Cítím se báječně a nejsem unavená a opuchlá....

Zachránili jste mi zdraví

Veronika: Adventní půst nevyšel aneb jak se to nemá...
  1. Nečekala jsem, že to bude tak jednoduché a tak výtečné ! Manželovi na oběd jsem je zabalila do tortily s tofunézou, kvašeným zelím a blanšírovanou zeleninou, olizoval se až za ušima. Budu dělat častěji, mňam :-)

  2. Lehčí oběd od oblíbené autorky Viera Vodrazkova 🙏 Na lůžku z mixu salátů, v pozadí veganský „rybí“ salát, napařená brokolice. Výborná chuť, snadná příprava a kombinace obilovin a luštěnin v jednom burgeru, je prostě výzvou tento recept minimálně vyzkoušet. Děkuji za skvělý recept, který mě opět potěšil 😀

  3. No jinak , místo adzuki byla cizrna a jáhly jsem měla uvařené předem, a pak jen dovařila dýni a na konec vaření dýně jsem dala pohankovou mouku a takto to vyšlo taky skvěle..:)

  4. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVstupenka do nového života (Martin, 45 let)
Další článekMiluju zimu! Už nejsem zimní troska.