Snadno obměnitelný recept, jednoduchý a rychlý na přípravu, výborný k například k salátům nebo k červenému zelí.

Ingredience
pro 2-3 osoby
  • 250 g vařené cizrny
  • 125 g tofu
  • 50 g jemně nastrouhané syrové dýně
  • hrst hrášku
  • trocha čerstvé jarní cibulky
  • trocha čerstvého česneku – zelená část
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • tamari
  • pepř
  • 1 lžíce oleje do nářezu
  • olivový olej na pomazání nářezu před pečením
  • rozmarýn
  • sušený tymián
  • 1 lžíce strouhanky

Jak připravit sekanou z cizrny

    1. Uvařenou cizrnu nahrubo rozmixujte a přendejte do misky.
    2. Rozmixujte tofu s tamari, přidejte do misky k cizrně a smíchejte.
    3. Přimíchejte hrášek, strouhanku, muškátový oříšek, sůl, tymián, olej, nastrouhanou dýni, čerstvou cibulku a nasekaný čerstvý česnek. Vše dobře promíchejte.
    4. Vytvořte sekanou, navrch dejte rozmarýn, polijte olivovým olejem a pečte asi 30 minut při 220°C. Sekaná je hotová, když se a povrchu udělá zlatá kůrka. Nechte zchladnout a podávejte.

Praktické

  • Nekrájejte sekanou horkou, lépe drží po vychladnutí.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari
  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou (např. kukuřičnou) strouhanku nebo cizrnovou mouku.
  • Sekanáje vhodná i jako jídlo s sebou na výlet nebo do práce, jako přílohu můžete zvolit třeba obilné placky.

Obměna

  • Můžete použít i jiné koření či bylinky.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

 

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Čtěte na toto téma dále

Podle tak nádherně popsaných postupů – to se to vaří!

ivlik: Vaření jde suprově, vzhledem k tomu že jsem...

Aj okolie si všimlo (Eva)

Eva: Srdečne ďakujem, že som mohla absolvovať tento kurz....

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

Vaření dle JJ je jednoduché a nejsem unavená, takže to jde samo

Jana: Těch informací je hodně, ale strašně mě to...

Netušila jsem, že se dají uvařit takové mňamky, jaké jsou tady na JJ

Spenito: Ahojky Eví a holky, jsem tady taky poprvé...

Manžel ochutnal a jaksi nezbylo (Marie)

Marie: Dobrý den, Evo. Děkuji, že jsem díky Jíme...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Jíme Jinak mě baví (Olga, 76 let)

Olga: Ahoj Evičko, chci tímto moc poděkovat a popřát...

Tohle není dieta, jakou jsem zažívala dříve (Radka)

Radka: Jsem naprosto nadšená 🤩 Tohle není dieta, jakou...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Nejde jen o kila, i nálada je o hodně lepší (Veve)

Veve: Zdravím všechny a hlavně Naši Evičku :-) Dnes byl...

Nepotřebuji už kávu ani sladké a kila jdou krásně dolů (Janka)

Janka: Děkuji za kurz Podzimní detox-Vánoce jinak! Na jaře...

Konec nudným salátům (Jaroslav)

Jaroslav: Můj první salát z tohoto kurzu. Jednou větou:...

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...

Úklid podle vás je super: kuchyň takový vítr dlouho nezažila

Radka: Jsem nadšená ze spousty skvělých receptů a rad....

Je úžasné, jak jde váha sama dolů!

Jajabre: Zdravím všechny. Zítra to bude 14 dní. Koupila...
  1. Viero díky za neutuchající příval nádherných receptů, Už se těším…asi příští víkend zkusím. Co recept to parádní mňamka, obrázky nádherné a co jsem zkusila, vše bylo dobré. Díky ještě jednou.

  2. Zobrazit všech 10 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekNízký a vysoký tlak – co s ním?
Další článekJe potřeba hejbnout zadkem (Šárka, 50 let)