Domů > Zdravé recepty > Omáčky

Bezlepkové kuskusové gnocchi s krémem

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
bez vajec

Sametový jemný krém, který perfektně kontrastuje s křupavými gnocchi. Vše bez lepku, bez mléka či smetany, bez vajec a poměrně rychlé. Stačí vyzkoušet.

Ingredience
4 porce
Na noky:
  • 150 g rýžového a kukuřičného kuskusu
  • 300 g vody
  • čerstvá petrželka
  • olivový olej
  • sůl
Na krém:
  • 1 velký bílý patizon
  • cibule
  • neslazené mandlové mléko
  • sůl
  • citronová šťáva
  • česnek
  • olivový olej
  • gomasio
  • vločky nori
  • čerstvá petrželka
    Je to věčné ženské téma – bolestivá menstruace, premenstruační syndrom….
    Je to zkrátka náš ú...

    Jak připravit gnocchi bez lepku s patizonovým krémem

    1. Nakrájejte patizon na kousky, vložte do hrnce s cibulkou a česnekem. Zakryjte vodou a vařte, dokud nezměkne.
    2. Sceďte, vodu dejte stranou a vše rozmixujte.
    3. Přidejte mandlové mléko. Osolte a vařte, dokud sametový krém nezhoustne. Na závěr pokapejte citronovou šťávou.
    4. Do hrnce vložte kuskus a vodu a vařte 5 minut.Nechte odpočívat, dokud není možné těsto zpracovat rukama. Vytvářejte noky.
    5. Na pánev nalijte olej a opečte gnocchi, utvoří se křupavá kůrka. Posypte petrželkou. Až bude vše připraveno, dejte do talíře krém, posypejte vločkami z mořských řas, petrželkou a gomasiem. Přidejte gnocchi a olivovým olejem.

      Praktické

      • Krém i gnocchi můžete připravit i s časovým předstihem.
      • Gnocchi je možné uchovat v lednici i do druhého dne.

      Obměna

      • Olej můžete použít sezamový nebo slunečnicový, já používám olivový, protože žiju v Itálii.
      • Místo patizonu můžete použit větší přerostlé cukety.
      • I kuskus může být nahrazen tím klasickým, není zapotřebí bezlepkový, pokud nemáte potíže s lepkem.
      • Nepoužívejte jiné mléko než mandlové, právě ono vám vytvoří tu nádhernou krémovou konsistenci.

      Děti

      • Bez soli vhodné i pro menší děti.

      PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

      Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

      Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? Nic neriskujete, můžete jen získat..Moje desatero: 1. Jsem vegan, vařím vegansky. 2. V kuchyni se nechci nudit proto vařím pestře. 3. Stále se učím. Chci poznávat nové ingredience, nové potraviny a chutě. 4. Používám UFO ingredience. Kdo se bojí nesmí do lesa. 5. Dbám na kvalitu potravin. To nejlepší co si můžu dovolit v bio kvalitě pokud to je možné. Na jídle rozhodně nešetřím. 6. Vařím a jím sezonně. 7. Co můžu to si vypěstuji. Baví mě to a vím co jím. 8. Vařím pro mě a pro rodinu. Musí to chutnat nám a popřípadě mým blízkým. Je mi jedno co si o mém jídle myslí ostatní na Facebooku, Instagramu a jiných sociálních sítí. 9. Vařím pro radost, ne z povinnosti. Fantazie a zábava je ingrediencí číslo jedna. 10. Inspiruje mě ajurvéda, makrobiotika, asijské weby, ale hlavně moje hlava. Z mých receptů má někdo strach, zdají se složité a plné neznámého. Pokud patříš do této kategorie, stačí se poohlédnout po něčem jiném. Děkuji za pozornost Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

      7 lidí už poděkovalo za článek.

      Komentáře

      Mňam, výborné 😊 Ten kukuřičný kuskus lepí sám o sobě, tak netřeba nic přidávat, aby to drželo pohromadě 🙂 Ještě jsem přihodila vařenou cizrnu a velká dobrota 😊 Děkujeme 🙂

      Hezký den, tak jaké dnes zkusili tento recept. Nakonec s drobnými úpravami, ale pochutnali jsme si. Děkujeme a přejeme pěkné letní dny :)

      Ukázat další komentáře

      Vyzkoušejte také

      Ďábelské rýžové gnocchi

      Tyto lahodné gnocchi si můžete dopřát i při bezlepkové dietě. Při zachování ingrediencí jsou opravdu velmi pálivé, což krásně kontrastuje s jednoduchou hra...

      Osvěžující kuskus

      V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

      Středomořské pyramidy

      Jednoduché, rychle hotové a efektní jídlo vhodné pro horké letní dny. Netradiční dobrota, která potěší nejen rodinu, ale jistě s ní uděláte dojem i na vaše...

      Sushi dortík

      Máte rádi sushi? My milujeme naše veganské. S klasickými rolkami je hodně práce, tohle je elegantní italské letní řešení, které je jednodušší připravit a s...

      Dýňové kari

      Dýně je královnou tohoto ročního období a pokud si z ní připravíte tohle kari, určitě si ji zamilujete.

      Tofu s hatcho miso omáčkou

      Výborné pikantní, kořeněné jídlo s jednoduše upraveným tofu, které krásně doladí pokrm a jde skvěle dohromady s chuťově výraznou omáčkou.