Domů > Zdravé recepty > Omáčky

Bezlepkové kuskusové gnocchi s krémem

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
bez vajec

Sametový jemný krém, který perfektně kontrastuje s křupavými gnocchi. Vše bez lepku, bez mléka či smetany, bez vajec a poměrně rychlé. Stačí vyzkoušet.

Ingredience
4 porce
Na noky:
  • 150 g rýžového a kukuřičného kuskusu
  • 300 g vody
  • čerstvá petrželka
  • olivový olej
  • sůl
Na krém:
  • 1 velký bílý patizon
  • cibule
  • neslazené mandlové mléko
  • sůl
  • citronová šťáva
  • česnek
  • olivový olej
  • gomasio
  • vločky nori
  • čerstvá petrželka

    Často se ptáte, jestli ještě v padesáti, šedesáti nebo sedmdesáti má cenu měnit jídelníček. Mnohdy se taky ptáte, jes...

    Jak připravit gnocchi bez lepku s patizonovým krémem

    1. Nakrájejte patizon na kousky, vložte do hrnce s cibulkou a česnekem. Zakryjte vodou a vařte, dokud nezměkne.
    2. Sceďte, vodu dejte stranou a vše rozmixujte.
    3. Přidejte mandlové mléko. Osolte a vařte, dokud sametový krém nezhoustne. Na závěr pokapejte citronovou šťávou.
    4. Do hrnce vložte kuskus a vodu a vařte 5 minut.Nechte odpočívat, dokud není možné těsto zpracovat rukama. Vytvářejte noky.
    5. Na pánev nalijte olej a opečte gnocchi, utvoří se křupavá kůrka. Posypte petrželkou. Až bude vše připraveno, dejte do talíře krém, posypejte vločkami z mořských řas, petrželkou a gomasiem. Přidejte gnocchi a olivovým olejem.

      Praktické

      • Krém i gnocchi můžete připravit i s časovým předstihem.
      • Gnocchi je možné uchovat v lednici i do druhého dne.

      Obměna

      • Olej můžete použít sezamový nebo slunečnicový, já používám olivový, protože žiju v Itálii.
      • Místo patizonu můžete použit větší přerostlé cukety.
      • I kuskus může být nahrazen tím klasickým, není zapotřebí bezlepkový, pokud nemáte potíže s lepkem.
      • Nepoužívejte jiné mléko než mandlové, právě ono vám vytvoří tu nádhernou krémovou konsistenci.

      Děti

      • Bez soli vhodné i pro menší děti.

      Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

      1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

      Komentáře

      Klub

      Hezký den, tak jaké dnes zkusili tento recept. Nakonec s drobnými úpravami, ale pochutnali jsme si. Děkujeme a přejeme pěkné letní dny :)

      Klub

      A je nutné tam dát ten kukuřičný kuskus? Kuku netoleruji

      Ukázat další komentáře

      Čtěte více na toho téma

      Vyzkoušejte také

      Rýžová kaše s olejnatými semínky

      Kaše plná zdravých tuků a minerálů z mořské řasy je lahodná a voňavá díky citrónu. Určitě ji vyzkoušejte, pokud máte strach, že by vám kaše naslano nechutn...

      Kari smažená rýže s hráškem

      Milujete asijskou kuchyni? Pak si zamilujete i tuto mírně pikantní voňavou kari smaženou rýži. Když máte uvařenou rýži, je to rychlovka!

      Zeleninové Ikea kuličky (bez masa)

      Máte rádi kuličky z Ikei? Tady je recept, jak si je udělat doma!

      Kořeněné cukety s fazolemi a červenou rýží

      Cukety jsou úžasné v tom, že si je můžeme dochutit podle svých preferencí. Třeba tyhle jsou pikantní a spolu s fazolemi a černou rýží naprosto delikatesní....

      Dhingri matar

      Dhingri matar je velmi rychlé kari k přípravě, chutné, kořeněné, sametové a bezlepkové. Samozřejmě, jako vždy v indické kuchyni, existuje mnoho verzí tohot...