Sametový jemný krém, který perfektně kontrastuje s křupavými gnocchi. Vše bez lepku, bez mléka či smetany, bez vajec a poměrně rychlé. Stačí vyzkoušet.

Ingredience
4 porce

Na noky

  • 150 g rýžového a kukuřičného kuskusu
  • 150 g vody
  • čerstvá petrželka
  • olivový olej
  • sůl

Na krém

  • 1 velký bílý patizon
  • cibule
  • neslazené mandlové mléko
  • sůl
  • citronová šťáva
  • česnek
  • olivový olej
  • gomasio
  • vločky nori
  • čerstvá petrželka

    Jak připravit gnocchi bez lepku s patizonovým krémem

    1. Nakrájejte patizon na kousky, vložte do hrnce s cibulkou a česnekem. Zakryjte vodou a vařte, dokud nezměkne.
    2. Sceďte, vodu dejte stranou a vše rozmixujte.
    3. Přidejte mandlové mléko. Osolte a vařte, dokud sametový krém nezhoustne. Na závěr pokapejte citronovou šťávou.
    4. Do hrnce vložte kuskus a vodu a vařte 5 minut.Nechte odpočívat, dokud není možné těsto zpracovat rukama. Vytvářejte noky.
    5. Na pánev nalijte olej a opečte gnocchi, utvoří se křupavá kůrka. Posypte petrželkou. Až bude vše připraveno, dejte do talíře krém, posypejte vločkami z mořských řas, petrželkou a gomasiem. Přidejte gnocchi a olivovým olejem.

      Praktické

      • Krém i gnocchi můžete připravit i s časovým předstihem.
      • Gnocchi je možné uchovat v lednici i do druhého dne.

      Obměna

      • Olej můžete použít sezamový nebo slunečnicový, já používám olivový, protože žiju v Itálii.
      • Místo patizonu můžete použit větší přerostlé cukety.
      • I kuskus může být nahrazen tím klasickým, není zapotřebí bezlepkový, pokud nemáte potíže s lepkem.
      • Nepoužívejte jiné mléko než mandlové, právě ono vám vytvoří tu nádhernou krémovou konsistenci.

      Děti

      • Bez soli vhodné i pro menší děti.

      Po 12 letech mám konečně v pořádku ranní glykémii (Katerina)

      Katerina: Dobrý den Evi - byť pomalu, ale přece...

      Jsem nadšená fantazií a pestrostí receptů (Marie)

      Marie: Vařím podle Evičky a všechna jídla jsou skvělá....

      Moc nám chutná. I můj masožravec je nadšený (Lebell)

      Lebell: Vaše recepty jsou Super! Super! Super! Nečekala jsem,...

      Díky JJ mám více energie a 5 kg dole

      Libenk: Hlavně chci moc poděkovat za Váš přístup, pořád...

      Nejsem už nafouklá, nemám ani pálení žáhy a śhodila jsem 6 kg v 62 letech

      Dana P.: vaše stránky jsem začala sledovat již koncem...

      Mám o 9 kg méně, přestaly zdravotní potíže (Milu)

      Milu: Chtěla bych moc poděkovat za výborný kurz a...

      Díky vám jsem objevila jiný styl přípravy a stravování

      Štěpánka: Postupně se pročítám a sepisuji nákupní seznam. Zkouším a...

      Splaskla jsem v obličeji a mám lepší náladu

      Stipl2: Po týdnu mám 2,5 kg dole a vidím,...

      Já sladkoholik potvrzuji: Když má člověk všechny živiny, nepotřebuje sladkosti

      Jana: Přesně tak jak tu píšou holky! Když člověk...

      Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

      Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

      Jsem v klubu již 3. rokem a je k nezaplacení!

      Marie J: děkuji za Váš úžasný web. V klubu...

      Cítím se mnohem líp a lehčeji (Michala)

      Michala: Ahoj Evi, jsem dnes v 9. dnu kurzu...

      Bez ranní polévky to u mě už nejde

      Zdlang: Devcata, jsem spokojena, jak to valim a zvladam,...

      Úspěch: manžel vylízal i talíř

      Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na...

      Zhubla jsem a nejspíš se zbavím i cukrovky (Milena, 70 let)

      Milena: Ahoj Evi, když tady čtu ostatní, připadám si tady...
      1. Vypadá to výborně, ale není náhodou chyba v tom množství vody vůči kuskusu? Umím si to představit, že je dobře, když se jen zalijte horkou vodou, ale pokud se má 5 minut vařit, je to podle mě málo…

        • Chyba to není, možná záleží i na typu a značce. Pokud by se vám to zdálo málo, klidně přidejte vodu.

      2. Patizonovy krem je vyborny,delala jsem ho jako preliv ke grilovanemu tofu a velka mnamka.Mandlove mleko jsem nemela tak jsem zkusila ovesnou smetanu a byl take uzasne kremovy.

      3. Bezlepkové gnocchi fakt famózní, díky za tip.Dělala jsem jen z kukuřičného kuskusu a ještě do něj dala paprikové vločky pro barvu.

      4. Paráda….holky dneska se mi zdálo o Evičce a Hele
        tímto je moc zdravím……a tak jdu po dlouhé době opět na stránky….holky děkuji za ty Vaše super stránky…s láskou Moni

        • To je telepatie, Moni! Já na tebe posledních pár dní několikrát mysella, jak se asi máš a co děláš!!!! 😍

        • A až to uvaříte, Naďo, tak už můžete vložit i fotku výsledné dobrůtky do komentáře 😉

      5. Zobrazit všech 8 komentářů

      Komentujte
      Vaše jméno

      Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

      Předchozí článekTřezalka tečkovaná – zázračná bylina
      Další článekZpůsobuje čokoláda akné? Odpověď vědců po mnoha studiích je …