Sametový jemný krém, který perfektně kontrastuje s křupavými gnocchi. Vše bez lepku, bez mléka či smetany, bez vajec a poměrně rychlé. Stačí vyzkoušet.

Ingredience
4 porce

Na noky

  • 150 g rýžového a kukuřičného kuskusu
  • 150 g vody
  • čerstvá petrželka
  • olivový olej
  • sůl

Na krém

  • 1 velký bílý patizon
  • cibule
  • neslazené mandlové mléko
  • sůl
  • citronová šťáva
  • česnek
  • olivový olej
  • gomasio
  • vločky nori
  • čerstvá petrželka

    Jak připravit gnocchi bez lepku s patizonovým krémem

    1. Nakrájejte patizon na kousky, vložte do hrnce s cibulkou a česnekem. Zakryjte vodou a vařte, dokud nezměkne.
    2. Sceďte, vodu dejte stranou a vše rozmixujte.
    3. Přidejte mandlové mléko. Osolte a vařte, dokud sametový krém nezhoustne. Na závěr pokapejte citronovou šťávou.
    4. Do hrnce vložte kuskus a vodu a vařte 5 minut.Nechte odpočívat, dokud není možné těsto zpracovat rukama. Vytvářejte noky.
    5. Na pánev nalijte olej a opečte gnocchi, utvoří se křupavá kůrka. Posypte petrželkou. Až bude vše připraveno, dejte do talíře krém, posypejte vločkami z mořských řas, petrželkou a gomasiem. Přidejte gnocchi a olivovým olejem.

      Praktické

      • Krém i gnocchi můžete připravit i s časovým předstihem.
      • Gnocchi je možné uchovat v lednici i do druhého dne.

      Obměna

      • Olej můžete použít sezamový nebo slunečnicový, já používám olivový, protože žiju v Itálii.
      • Místo patizonu můžete použit větší přerostlé cukety.
      • I kuskus může být nahrazen tím klasickým, není zapotřebí bezlepkový, pokud nemáte potíže s lepkem.
      • Nepoužívejte jiné mléko než mandlové, právě ono vám vytvoří tu nádhernou krémovou konsistenci.

      Děti

      • Bez soli vhodné i pro menší děti.

      Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

      Díky kurzu mám řád a disciplínu

      Iva: Zdravím všechny v tomto kurzu už potřetí? A...

      Moje hubnutí se znovu nastartovalo (Dana)

      Dana: Tak jedu 10. den a první kilo dole....

      Za výsledky krevních testů jsem dostala pochvalu (Vlasta)

      Vlasta: Ahoj všichni, moc děkuji za tento program. Moc...

      Na oslavě se po mých „JJ dobrotách“ jen zaprášilo (Adriana)

      Adriana: Dobré ráno dievčatá. Ako tak čítam, celkom dobre...

      Absolutně luxusní koprovka, po které mě nebolí břicho

      Pstoklask: Absolutně luxusní koprovka, po které mě (konečně!) nebolí...

      Zhubla jsem 5 kg za 6 týdnů (Andrea)

      Andrea: Milá Evi, podle Jíme Jinak se stravuji už...

      Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

      Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

      Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

      Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

      Ušetřili jste mi roky života. Je tu vše přehledně na jednom místě

      Anna: Web Jíme Jinak mně obohatil o spoustu různých...

      Bez masa je mi skvěle

      Petra: Nejdřív jsem to vůbec neplánovala, ale nakonec jsem maso...

      Děkuji za zorganizovaný celý jídelníček v kurzu

      Bezinj: Druhý týden zvládám dobře, jídlo chutná i mému...

      Za těch pár korun za kurz jsem dostala nálož informací

      Vlasztovka: Přesto, že podle stránek JJ jím už od...

      Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

      Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

      Chutná mně i vnoučkům a zhubla jsem přes 5 kg (Hana)

      Hana: Evi, tak jsem Výzvu do plavek protáhla na...

      Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

      Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

      Už vím, jak na to (Eva)

      Evacernosk: Evičko a Romane, mám vás oba ve své...
      1. Vypadá to výborně, ale není náhodou chyba v tom množství vody vůči kuskusu? Umím si to představit, že je dobře, když se jen zalijte horkou vodou, ale pokud se má 5 minut vařit, je to podle mě málo…

        • Chyba to není, možná záleží i na typu a značce. Pokud by se vám to zdálo málo, klidně přidejte vodu.

        • Markéto tak se moc a moc omlouvám, teď jsem na to koukala a máš pravdu. Te vody tam má být 300 g. Doufejme, že to admini opraví.

      2. Patizonovy krem je vyborny,delala jsem ho jako preliv ke grilovanemu tofu a velka mnamka.Mandlove mleko jsem nemela tak jsem zkusila ovesnou smetanu a byl take uzasne kremovy.

      3. Bezlepkové gnocchi fakt famózní, díky za tip.Dělala jsem jen z kukuřičného kuskusu a ještě do něj dala paprikové vločky pro barvu.

      4. Paráda….holky dneska se mi zdálo o Evičce a Hele
        tímto je moc zdravím……a tak jdu po dlouhé době opět na stránky….holky děkuji za ty Vaše super stránky…s láskou Moni

        • To je telepatie, Moni! Já na tebe posledních pár dní několikrát mysella, jak se asi máš a co děláš!!!! 😍

        • A až to uvaříte, Naďo, tak už můžete vložit i fotku výsledné dobrůtky do komentáře 😉

      5. Zobrazit všech 11 komentářů

      Komentujte
      Vaše jméno

      Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

      Předchozí článekNeleze vám Jíme Jinak už krkem?
      Další článekCo jíme u kamarádů, na návštěvách a u babičky