Sametový jemný krém, který perfektně kontrastuje s křupavými gnocchi. Vše bez lepku, bez mléka či smetany, bez vajec a poměrně rychlé. Stačí vyzkoušet.
Ingredience
4 porce
Na noky
- 150 g rýžového a kukuřičného kuskusu
- 150 g vody
- čerstvá petrželka
- olivový olej
- sůl
Na krém
- 1 velký bílý patizon
- cibule
- neslazené mandlové mléko
- sůl
- citronová šťáva
- česnek
- olivový olej
- gomasio
- vločky nori
- čerstvá petrželka
Jak připravit gnocchi bez lepku s patizonovým krémem
- Nakrájejte patizon na kousky, vložte do hrnce s cibulkou a česnekem. Zakryjte vodou a vařte, dokud nezměkne.
- Sceďte, vodu dejte stranou a vše rozmixujte.
- Přidejte mandlové mléko. Osolte a vařte, dokud sametový krém nezhoustne. Na závěr pokapejte citronovou šťávou.
- Do hrnce vložte kuskus a vodu a vařte 5 minut.Nechte odpočívat, dokud není možné těsto zpracovat rukama. Vytvářejte noky.
- Na pánev nalijte olej a opečte gnocchi, utvoří se křupavá kůrka. Posypte petrželkou. Až bude vše připraveno, dejte do talíře krém, posypejte vločkami z mořských řas, petrželkou a gomasiem. Přidejte gnocchi a olivovým olejem.
Praktické
- Krém i gnocchi můžete připravit i s časovým předstihem.
- Gnocchi je možné uchovat v lednici i do druhého dne.
Obměna
- Olej můžete použít sezamový nebo slunečnicový, já používám olivový, protože žiju v Itálii.
- Místo patizonu můžete použit větší přerostlé cukety.
- I kuskus může být nahrazen tím klasickým, není zapotřebí bezlepkový, pokud nemáte potíže s lepkem.
- Nepoužívejte jiné mléko než mandlové, právě ono vám vytvoří tu nádhernou krémovou konsistenci.
Děti
- Bez soli vhodné i pro menší děti.
A je nutné tam dát ten kukuřičný kuskus? Kuku netoleruji
Asi není. Vyzkoušejte jiný kuskus.
Vypadá to výborně, ale není náhodou chyba v tom množství vody vůči kuskusu? Umím si to představit, že je dobře, když se jen zalijte horkou vodou, ale pokud se má 5 minut vařit, je to podle mě málo…
Chyba to není, možná záleží i na typu a značce. Pokud by se vám to zdálo málo, klidně přidejte vodu.
Markéto tak se moc a moc omlouvám, teď jsem na to koukala a máš pravdu. Te vody tam má být 300 g. Doufejme, že to admini opraví.
Patizonovy krem je vyborny,delala jsem ho jako preliv ke grilovanemu tofu a velka mnamka.Mandlove mleko jsem nemela tak jsem zkusila ovesnou smetanu a byl take uzasne kremovy.
Bezlepkové gnocchi fakt famózní, díky za tip.Dělala jsem jen z kukuřičného kuskusu a ještě do něj dala paprikové vločky pro barvu.
Paráda….holky dneska se mi zdálo o Evičce a Hele
tímto je moc zdravím……a tak jdu po dlouhé době opět na stránky….holky děkuji za ty Vaše super stránky…s láskou Moni
To je telepatie, Moni! Já na tebe posledních pár dní několikrát mysella, jak se asi máš a co děláš!!!! 😍
To vypadá dobře. Určitě zkusím. Děkuji za recept.
A až to uvaříte, Naďo, tak už můžete vložit i fotku výsledné dobrůtky do komentáře 😉