Sametový jemný krém, který perfektně kontrastuje s křupavými gnocchi. Vše bez lepku, bez mléka či smetany, bez vajec a poměrně rychlé. Stačí vyzkoušet.

Ingredience
4 porce

Na noky

  • 150 g rýžového a kukuřičného kuskusu
  • 150 g vody
  • čerstvá petrželka
  • olivový olej
  • sůl

Na krém

  • 1 velký bílý patizon
  • cibule
  • neslazené mandlové mléko
  • sůl
  • citronová šťáva
  • česnek
  • olivový olej
  • gomasio
  • vločky nori
  • čerstvá petrželka

    Jak připravit gnocchi bez lepku s patizonovým krémem

    1. Nakrájejte patizon na kousky, vložte do hrnce s cibulkou a česnekem. Zakryjte vodou a vařte, dokud nezměkne.
    2. Sceďte, vodu dejte stranou a vše rozmixujte.
    3. Přidejte mandlové mléko. Osolte a vařte, dokud sametový krém nezhoustne. Na závěr pokapejte citronovou šťávou.
    4. Do hrnce vložte kuskus a vodu a vařte 5 minut.Nechte odpočívat, dokud není možné těsto zpracovat rukama. Vytvářejte noky.
    5. Na pánev nalijte olej a opečte gnocchi, utvoří se křupavá kůrka. Posypte petrželkou. Až bude vše připraveno, dejte do talíře krém, posypejte vločkami z mořských řas, petrželkou a gomasiem. Přidejte gnocchi a olivovým olejem.

      Praktické

      • Krém i gnocchi můžete připravit i s časovým předstihem.
      • Gnocchi je možné uchovat v lednici i do druhého dne.

      Obměna

      • Olej můžete použít sezamový nebo slunečnicový, já používám olivový, protože žiju v Itálii.
      • Místo patizonu můžete použit větší přerostlé cukety.
      • I kuskus může být nahrazen tím klasickým, není zapotřebí bezlepkový, pokud nemáte potíže s lepkem.
      • Nepoužívejte jiné mléko než mandlové, právě ono vám vytvoří tu nádhernou krémovou konsistenci.

      Děti

      • Bez soli vhodné i pro menší děti.

      Ušetřili jste mi roky života. Je tu vše přehledně na jednom místě

      Anna: Web Jíme Jinak mně obohatil o spoustu různých...

      Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

      Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

      Toto som dlho hľadala (Dušana)

      Dušana: Som v šoku, po dvoch týždňoch 3,5 kg...

      Po třech dnech kilo dole a hojí se mi akné (Libuše)

      Libuše: Ahoj, dnes začínám čtvrtý den a už se...

      Zbožňuji vaše recepty

      Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

      Děkuji za to, co děláte!

      Zlatka: Dakujem velmi pekne za vsetko co robite pre...

      Díky kurzu jsem snížila přísun chipsů a dalších nesmyslů

      Gseidlova: Všechny recepty jsou vynikající. Snížila jsem výrazně přísun...

      Teším sa z každého vydareného jedla (Elen)

      Elen: Som už na dôchodku a k tejto super...

      Poděkování

      Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

      Zlepšilo se mi trávení a zhubla jsem (Zuzana)

      Zuzana: Výzvu do plaviek som skončila včera. Viem, že...

      Díky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!

      Marta: Milá paní Evo, chtěla bych Vám moc poděkovat za...

      Všímám si na sobě spousty pozitivních změn (Eva)

      Eva: Váha a míry stabilní, ale kdybych ty předchozí...

      Z Klubu čerpám informace, recepty i energii (Marie)

      Marie: Evo, Vy i všichni členové Vašeho týmu jste...

      Překvapilo mě, jaký rozdíl je, když nejím maso a mléko

      Slavkast: Chtěla bych za kurs moc poděkovat! Nejvíce mě...

      Kurz byl nejkrásnějším dárkem, který jsem kdy dostala

      Dagbri: Jsem moc ráda, že jsem na Vaše stránky...

      Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

      Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...
      1. Vypadá to výborně, ale není náhodou chyba v tom množství vody vůči kuskusu? Umím si to představit, že je dobře, když se jen zalijte horkou vodou, ale pokud se má 5 minut vařit, je to podle mě málo…

        • Chyba to není, možná záleží i na typu a značce. Pokud by se vám to zdálo málo, klidně přidejte vodu.

      2. Patizonovy krem je vyborny,delala jsem ho jako preliv ke grilovanemu tofu a velka mnamka.Mandlove mleko jsem nemela tak jsem zkusila ovesnou smetanu a byl take uzasne kremovy.

      3. Bezlepkové gnocchi fakt famózní, díky za tip.Dělala jsem jen z kukuřičného kuskusu a ještě do něj dala paprikové vločky pro barvu.

      4. Paráda….holky dneska se mi zdálo o Evičce a Hele
        tímto je moc zdravím……a tak jdu po dlouhé době opět na stránky….holky děkuji za ty Vaše super stránky…s láskou Moni

        • To je telepatie, Moni! Já na tebe posledních pár dní několikrát mysella, jak se asi máš a co děláš!!!! 😍

        • A až to uvaříte, Naďo, tak už můžete vložit i fotku výsledné dobrůtky do komentáře 😉

      5. Zobrazit všech 8 komentářů

      Komentujte
      Vaše jméno

      Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

      Předchozí článekNeleze vám Jíme Jinak už krkem?
      Další článekCo jíme u kamarádů, na návštěvách a u babičky