Na noky:
- 150 g rýžového a kukuřičného kuskusu
- 300 g vody
- čerstvá petrželka
- olivový olej
- sůl
Na krém:
- 1 velký bílý patizon
- cibule
- neslazené mandlové mléko
- sůl
- citronová šťáva
- česnek
- olivový olej
- gomasio
- vločky nori
- čerstvá petrželka
Jak připravit gnocchi bez lepku s patizonovým krémem
- Nakrájejte patizon na kousky, vložte do hrnce s cibulkou a česnekem. Zakryjte vodou a vařte, dokud nezměkne.
- Sceďte, vodu dejte stranou a vše rozmixujte.
- Přidejte mandlové mléko. Osolte a vařte, dokud sametový krém nezhoustne. Na závěr pokapejte citronovou šťávou.
- Do hrnce vložte kuskus a vodu a vařte 5 minut.Nechte odpočívat, dokud není možné těsto zpracovat rukama. Vytvářejte noky.
- Na pánev nalijte olej a opečte gnocchi, utvoří se křupavá kůrka. Posypte petrželkou. Až bude vše připraveno, dejte do talíře krém, posypejte vločkami z mořských řas, petrželkou a gomasiem. Přidejte gnocchi a olivovým olejem.
Praktické
- Krém i gnocchi můžete připravit i s časovým předstihem.
- Gnocchi je možné uchovat v lednici i do druhého dne.
Obměna
- Olej můžete použít sezamový nebo slunečnicový, já používám olivový, protože žiju v Itálii.
- Místo patizonu můžete použit větší přerostlé cukety.
- I kuskus může být nahrazen tím klasickým, není zapotřebí bezlepkový, pokud nemáte potíže s lepkem.
- Nepoužívejte jiné mléko než mandlové, právě ono vám vytvoří tu nádhernou krémovou konsistenci.
Děti
- Bez soli vhodné i pro menší děti.
Komentáře
Hezký den, tak jaké dnes zkusili tento recept. Nakonec s drobnými úpravami, ale pochutnali jsme si. Děkujeme a přejeme pěkné letní dny :)
A je nutné tam dát ten kukuřičný kuskus? Kuku netoleruji