Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Luxusní natto se zeleninou

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
sezóna podzim

Pamatujete na majolkové saláty z lahůdek? Tenhle s ním má společnou tu plnou chuť. Máte pocit, že jíte něco hříšně nezdravého, přitom je to pokrm zcela bez vajec i bez mléka, navíc plný zeleniny a bylinek. A rozhodně po něm není těžko jako po tom klasickém. Takto maskované natto chutnalo i dceři, která ho nerada.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 vanička natta
  • kus dýně
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 3 stonky mangoldu
  • 1 lžíce oregána
  • 4 lžíce tofunézy
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • špetka soli
  • umeocet na dochucení
  • voda na podlití

Chtěla bych se s vámi podělit o svůj příběh, možná životní zkušenost, která mě naučil...

Jak připravit natto se zeleninou

  1. Zeleninu očistíme (dýni hokkaido neloupeme) a pokrájíme na menší kostky, mangold na proužky.
  2. V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a sůl a orestujeme.
  3. Po chvíli přidáme mrkev a dýni, společně orestujeme.
  4. Přidáme oregáno, podlijeme a přiklopíme pokličkou.
  5. Dusíme cca 15 minut do změknutí dýně.
  6. Na závěr přidáme sojovou omáčku, mangold a prolisovaný česnek.
  7. Krátce společně prohřejeme a odstavíme.
  8. Přidáme natto, tofunézu a umeocet podle chuti.
  9. Pořádně promícháme a podáváme.

Kombinujeme

  • Pro kompletní talíř stačí přidat obiloviny, případně doplnit talíř kvašenou a syrovou zeleninou.

Obměna

  • Zeleninu a koření volíme podle nálady a aktuálních zásob.
  • Místo česneku můžeme dát zázvorovou šťávu.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti cca od 2 let. Menším dětem ubíráme koření, tuk a sůl, miminkům nedáváme tofunézu a do roka ani natto.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Opravdu luxusní večeře! Díky za tip, tofunézu by mě nikdy nenapadlo použít.

moc nám chutnalo. dala jsem trošku jinou kombinaci zelenin, ale ten nápad natto a tofunéza je senzační, nikdy by mě to nenapadlo. a hlavně je to přijatelné i pro děti. díky moc za recept

Ukázat další komentáře