- 1 vanička natta
- kus dýně
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 3 stonky mangoldu
- 1 lžíce oregána
- 4 lžíce tofunézy
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 stroužky česneku
- špetka soli
- umeocet na dochucení
- voda na podlití
Jak připravit natto se zeleninou
- Zeleninu očistíme (dýni hokkaido neloupeme) a pokrájíme na menší kostky, mangold na proužky.
- V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a sůl a orestujeme.
- Po chvíli přidáme mrkev a dýni, společně orestujeme.
- Přidáme oregáno, podlijeme a přiklopíme pokličkou.
- Dusíme cca 15 minut do změknutí dýně.
- Na závěr přidáme sojovou omáčku, mangold a prolisovaný česnek.
- Krátce společně prohřejeme a odstavíme.
- Přidáme natto, tofunézu a umeocet podle chuti.
- Pořádně promícháme a podáváme.
Kombinujeme
Stáhni si ZDARMA
- Pro kompletní talíř stačí přidat obiloviny, případně doplnit talíř kvašenou a syrovou zeleninou.
Obměna
- Zeleninu a koření volíme podle nálady a aktuálních zásob.
- Místo česneku můžeme dát zázvorovou šťávu.
Děti
- Tento pokrm je vhodný pro děti cca od 2 let. Menším dětem ubíráme koření, tuk a sůl, miminkům nedáváme tofunézu a do roka ani natto.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
děkuju za tip.Natto mi zatím moc nechutná ale takhle mu zkusím dát ještě šanci😉
Opravdu luxusní večeře! Díky za tip, tofunézu by mě nikdy nenapadlo použít.