Pamatujete na majolkové saláty z lahůdek? Tenhle s ním má společnou tu plnou chuť. Máte pocit, že jíte něco hříšně nezdravého, přitom je to pokrm zcela bez vajec i bez mléka, navíc plný zeleniny a bylinek. A rozhodně po něm není těžko jako po tom klasickém. Takto maskované natto chutnalo i dceři, která ho nerada.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 vanička natta
  • kus dýně
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 3 stonky mangoldu
  • 1 lžíce oregána
  • 4 lžíce tofunézy
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • špetka soli
  • umeocet na dochucení
  • voda na podlití

Jak připravit natto se zeleninou

  1. Zeleninu očistíme (dýni hokkaido neloupeme) a pokrájíme na menší kostky, mangold na proužky.
  2. V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a sůl a orestujeme.
  3. Po chvíli přidáme mrkev a dýni, společně orestujeme.
  4. Přidáme oregáno, podlijeme a přiklopíme pokličkou.
  5. Dusíme cca 15 minut do změknutí dýně.
  6. Na závěr přidáme sojovou omáčku, mangold a prolisovaný česnek.
  7. Krátce společně prohřejeme a odstavíme.
  8. Přidáme natto, tofunézu a umeocet podle chuti.
  9. Pořádně promícháme a podáváme.

Kombinujeme

  • Pro kompletní talíř stačí přidat obiloviny, případně doplnit talíř kvašenou a syrovou zeleninou.

Obměna

  • Zeleninu a koření volíme podle nálady a aktuálních zásob.
  • Místo česneku můžeme dát zázvorovou šťávu.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti cca od 2 let. Menším dětem ubíráme koření, tuk a sůl, miminkům nedáváme tofunézu a do roka ani natto.

Konečně zdravý jídelníček

Ilona71: 2,5 kg dole. Jsem moc rada za tento...

Včera jsem zvládla první den a super (Gabriela)

Gabriela: Dobrý den, chci vám moc poděkovat za úžasná...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

Po 6 dnech 2 kila pryč a jako bonus spousty energie (Radka)

Radka: Díky rýžovému dni jsem si vyzkoušela a uvědomila,...

Manžel si ani nevšiml, že jíme jinak

Alena.brunova: Před pár dny mne manžel načapal u monitoru, odkud...

Jsem veselejší a plná energie, po 5 dnech mám dole 3,7 kg (Alena)

Alena: Krásný den všem, po pěti dnech jsem měla...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Děkuji a držím palce!

Jindra: Pěkný den :) Už více než 20 let...

Děláte úžasnou osvětu – jsem nadšená!

Monika V.: Mooc děkuji. Děláte úžasnou osvětu. Já jsem...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Nikdy bych nevěřila, že zelenina může chutnat tak dobře

Lenka: Taky pomalu objevují jemné chutě nových potravin a...

Manžel ochutnal a jaksi nezbylo (Marie)

Marie: Dobrý den, Evo. Děkuji, že jsem díky Jíme...

Mojí největší motivací je zdraví (Věra)

Věra: Ahojte všichni, mám za sebou první den a...

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....
  1. moc nám chutnalo. dala jsem trošku jinou kombinaci zelenin, ale ten nápad natto a tofunéza je senzační, nikdy by mě to nenapadlo. a hlavně je to přijatelné i pro děti. díky moc za recept

    • To jsem ráda, že vám to takto taky chutná. Až si říkám, proč jsem to nezkusila dřív :-)

    • Díky za postřeh, Sluníčko! Dáváme ho úplně na závěr s tofunézou, už je to opravené. Díky!

  2. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek5 tipů jak vydržet Jíst Jinak
Další článekByla jsem zajatá ve vlastním těle (Lenka, 45 let)