Pamatujete na majolkové saláty z lahůdek? Tenhle s ním má společnou tu plnou chuť. Máte pocit, že jíte něco hříšně nezdravého, přitom je to pokrm zcela bez vajec i bez mléka, navíc plný zeleniny a bylinek. A rozhodně po něm není těžko jako po tom klasickém. Takto maskované natto chutnalo i dceři, která ho nerada.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 vanička natta
  • kus dýně
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 3 stonky mangoldu
  • 1 lžíce oregána
  • 4 lžíce tofunézy
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • špetka soli
  • umeocet na dochucení
  • voda na podlití

Jak připravit natto se zeleninou

  1. Zeleninu očistíme (dýni hokkaido neloupeme) a pokrájíme na menší kostky, mangold na proužky.
  2. V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a sůl a orestujeme.
  3. Po chvíli přidáme mrkev a dýni, společně orestujeme.
  4. Přidáme oregáno, podlijeme a přiklopíme pokličkou.
  5. Dusíme cca 15 minut do změknutí dýně.
  6. Na závěr přidáme sojovou omáčku, mangold a prolisovaný česnek.
  7. Krátce společně prohřejeme a odstavíme.
  8. Přidáme natto, tofunézu a umeocet podle chuti.
  9. Pořádně promícháme a podáváme.

Kombinujeme

  • Pro kompletní talíř stačí přidat obiloviny, případně doplnit talíř kvašenou a syrovou zeleninou.

Obměna

  • Zeleninu a koření volíme podle nálady a aktuálních zásob.
  • Místo česneku můžeme dát zázvorovou šťávu.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti cca od 2 let. Menším dětem ubíráme koření, tuk a sůl, miminkům nedáváme tofunézu a do roka ani natto.

Bez vás bych byla ztracená

Martina: Díky za všechny vaše skvělé nápady, já bych...

2/3 dávky antidepresiva jsou pryč a půjde i zbytek (Dagmar)

Dagmar: Milá Evičko, čtu si všechny Tvé odpovědi, některé...

Manželovi snížili díky stravě JJ dávky inzulínu (Jaroslava)

Jaroslava: Paní doktorka se podivila nad výsledky kontrolních odběrů,...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Vaření je rychlé, jednoduché a velmi chutné! Jsem vděčná, že jsem do toho šla.

Ivanavaokabu: Tolik nových chutí a tolik zeleniny jsem nesnědla...

Nejdřív jsem byla za exota, ale teď se ke mně přidávají další (Zuzana, 57 let)

Zuzana: Když jsem před lety přestala jíst maso, protože...

Cítím, jak moje tělo jásá (Monika)

Monika: Díky Evi, že jste vymyslela klub Jíme Jinak....

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Partnerovi vyloženě chutná (Jasebka)

Jasebka: Já mám dole zatím pořád 4 kila, navrch...

Chuťové orgie díky kurzu Jarní očista

Dudysek: Zdravím moc do JJ a musím vyjádřit velké...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Díky JJ se nám změnil život

Lenka W.: DĚKUJI DĚKUJI DĚKUJI - změnil se nám...

Som plná energie (Viera)

Viera: Jedlo mi veľmi chutí, som plná energie, je...

Zhubla jsem 20 kg (Jitkanec)

Jitkanec: Ahojte všichni, začala jsem vařit podle Jíme Jinak...

Děkuji a držím palce!

Jindra: Pěkný den :) Už více než 20 let...
  1. moc nám chutnalo. dala jsem trošku jinou kombinaci zelenin, ale ten nápad natto a tofunéza je senzační, nikdy by mě to nenapadlo. a hlavně je to přijatelné i pro děti. díky moc za recept

    • To jsem ráda, že vám to takto taky chutná. Až si říkám, proč jsem to nezkusila dřív :-)

    • Díky za postřeh, Sluníčko! Dáváme ho úplně na závěr s tofunézou, už je to opravené. Díky!

  2. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek5 tipů jak vydržet Jíst Jinak
Další článekByla jsem zajatá ve vlastním těle (Lenka, 45 let)