- 1 vanička natta
- kus dýně
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 3 stonky mangoldu
- 1 lžíce oregána
- 4 lžíce tofunézy
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 stroužky česneku
- špetka soli
- umeocet na dochucení
- voda na podlití
Jak připravit natto se zeleninou
- Zeleninu očistíme (dýni hokkaido neloupeme) a pokrájíme na menší kostky, mangold na proužky.
- V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a sůl a orestujeme.
- Po chvíli přidáme mrkev a dýni, společně orestujeme.
- Přidáme oregáno, podlijeme a přiklopíme pokličkou.
- Dusíme cca 15 minut do změknutí dýně.
- Na závěr přidáme sojovou omáčku, mangold a prolisovaný česnek.
- Krátce společně prohřejeme a odstavíme.
- Přidáme natto, tofunézu a umeocet podle chuti.
- Pořádně promícháme a podáváme.
Kombinujeme
- Pro kompletní talíř stačí přidat obiloviny, případně doplnit talíř kvašenou a syrovou zeleninou.
Obměna
- Zeleninu a koření volíme podle nálady a aktuálních zásob.
- Místo česneku můžeme dát zázvorovou šťávu.
Děti
- Tento pokrm je vhodný pro děti cca od 2 let. Menším dětem ubíráme koření, tuk a sůl, miminkům nedáváme tofunézu a do roka ani natto.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Opravdu luxusní večeře! Díky za tip, tofunézu by mě nikdy nenapadlo použít.
moc nám chutnalo. dala jsem trošku jinou kombinaci zelenin, ale ten nápad natto a tofunéza je senzační, nikdy by mě to nenapadlo. a hlavně je to přijatelné i pro děti. díky moc za recept