- 1 vanička natta
- kus dýně
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 3 stonky mangoldu
- 1 lžíce oregána
- 4 lžíce tofunézy
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 stroužky česneku
- špetka soli
- umeocet na dochucení
- voda na podlití
Jak připravit natto se zeleninou
- Zeleninu očistíme (dýni hokkaido neloupeme) a pokrájíme na menší kostky, mangold na proužky.
- V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a sůl a orestujeme.
- Po chvíli přidáme mrkev a dýni, společně orestujeme.
- Přidáme oregáno, podlijeme a přiklopíme pokličkou.
- Dusíme cca 15 minut do změknutí dýně.
- Na závěr přidáme sojovou omáčku, mangold a prolisovaný česnek.
- Krátce společně prohřejeme a odstavíme.
- Přidáme natto, tofunézu a umeocet podle chuti.
- Pořádně promícháme a podáváme.
Kombinujeme
- Pro kompletní talíř stačí přidat obiloviny, případně doplnit talíř kvašenou a syrovou zeleninou.
Obměna
- Zeleninu a koření volíme podle nálady a aktuálních zásob.
- Místo česneku můžeme dát zázvorovou šťávu.
Děti
- Tento pokrm je vhodný pro děti cca od 2 let. Menším dětem ubíráme koření, tuk a sůl, miminkům nedáváme tofunézu a do roka ani natto.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Opravdu luxusní večeře! Díky za tip, tofunézu by mě nikdy nenapadlo použít.
moc nám chutnalo. dala jsem trošku jinou kombinaci zelenin, ale ten nápad natto a tofunéza je senzační, nikdy by mě to nenapadlo. a hlavně je to přijatelné i pro děti. díky moc za recept