Hlíva ústřičná je považována za elixír mládí, protože umí nabudit imunitu, snižuje cholesterol a obsahuje cenné minerály a vitamíny. Mezi jinými i vitamín D. Nemusíte ji kupovat v drahých doplňcích, dejte si ji do polévky a užijte si její jemnou chuť. Polévka bude mít houbové aroma.
Ingredience
pro 4 porce
  • čerstvá hlíva ústřičná (hrnek pokrájené)
  • 1 cibule
  • kus kapusty (hrnek pokrájené)
  • 1 kedluben
  • koření: mletý křížový kmín, 2 bobkové listy, celý kmín
  • 3/4 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • špetka soli
  • umeocet

Postup

  1. Dáme ohřát vývar, očistíme zeleninu a hlívu.
  2. Cibuli a kapustu pokrájíme na proužky, kedluben na malé kostičky.
  3. V hrnci rozpálíme olej, vložíme na něj cibuli, osolíme, přidáme kmín a orestujeme.
  4. Přidáme kapustu, kedluben, bobkový list a restujeme několik minut.
  5. Zalijeme horkým vývarem/vodou, přidáme sojovou omáčku a pod pokličkou na mírném plameni vaříme cca 20 minut.
  6. Podle chuti přidáme do vypnuté polévky umeocet.

Obměna

  • Kedluben v polévce chutná jako brambora. Místo něj můžete dát tuřín, batát nebo zcela jinou zeleninu.

Děti

  • Polévka je vhodná pro děti od 1,5 roku, menším dětem ubereme sůl a koření.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekOběd
Další článekVladimír Kafka končí s léčením