Nebyl to záměr, prostě jsem chtěla udělat nějakou pomazánku a bylo doma tofu a kus dýně. Když jsem jí ochutnala, nemohla jsem se zbavit dojmu, že je to vajíčková chuť. Přidala jsem bylinky a dochucovadla a další skvělá pomazánka je na světě.

Ingredience
  • 1 tofu natural (bílé)
  • velký kus dýně (cca 3x tolik, co tofu)
  • 1 cibule
  • 1/2 hrnku vody
  • 1 lžička umeocta
  • 1 lžička jablečného octa
  • 1 stonek tymiánu
  • 1 stonek oregána
  • olej
  • sůl

Jak vyrobit chutnou veganskou vajíčkovou pomazánku

  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme na větší kostky, stejně tak fotu a dýni (necháme slupku).
  2. V hrnci rozpálíme olej, dáme na něj cibuli, osolíme a restujeme.
  3. Přidáme dýni a také krátce orestujeme.
  4. Přidáme tofu, podlijeme troškou vody a dusíme pod pokličkou do změknutí dýně.
  5. Když je dýně měkká (píchneme vidličkou), tak vypneme, přidáme lístky z oregána a tymiánu a rozmixujeme.
  6. Podle potřeby přidáme vodu, aby se nám dobře mixovalo, ale přidáváme po troškách, aby z pomazánky nebyla omáčka.
  7. Podle chuti přidáme umeocet a jablečný ocet.

Kombinujeme

  • Chuť pomazánky vynikne skvěle na kváskovém chlebu. Další možnost je namazat ji na tortillu, palačinku nebo na obilné placky.
  • Doporučujeme k pomazánce přidat kopeček kvašené zeleniny.

Děti

  • Tuto pomazánku mohou děti od 1,5 roku, ale šetříme dochucovadly, menším dětem je nedáváme vůbec.

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Hubneme, i když nedržíme dietu

Mayf: Dobrý den,moc jsme si pochutnali. Začali jsme nedávno...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Obdivuji vaše recepty a úžasné nápady

Lenka M.: Nejsem ortodoxní JJ, ale tuto stravu mám...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept 🙂 Dnes upečeno a...

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

Váš kurz mě znovu nakopnul

Iva: Milá Evo a Helčo, psala jsem osobní mail...

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTýden bez kávy: odvykání od kávy a její zdravá náhrada
Další článekDýňový tataráček