Nebyl to záměr, prostě jsem chtěla udělat nějakou pomazánku a bylo doma tofu a kus dýně. Když jsem jí ochutnala, nemohla jsem se zbavit dojmu, že je to vajíčková chuť. Přidala jsem bylinky a dochucovadla a další skvělá pomazánka je na světě.
Ingredience
  • 1 tofu natural (bílé)
  • velký kus dýně (cca 3x tolik, co tofu)
  • 1 cibule
  • 1/2 hrnku vody
  • 1 lžička umeocta
  • 1 lžička jablečného octa
  • 1 stonek tymiánu
  • 1 stonek oregána
  • olej
  • sůl

Jak vyrobit chutnou veganskou vajíčkovou pomazánku

  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme na větší kostky, stejně tak fotu a dýni (necháme slupku).
  2. V hrnci rozpálíme olej, dáme na něj cibuli, osolíme a restujeme.
  3. Přidáme dýni a také krátce orestujeme.
  4. Přidáme tofu, podlijeme troškou vody a dusíme pod pokličkou do změknutí dýně.
  5. Když je dýně měkká (píchneme vidličkou), tak vypneme, přidáme lístky z oregána a tymiánu a rozmixujeme.
  6. Podle potřeby přidáme vodu, aby se nám dobře mixovalo, ale přidáváme po troškách, aby z pomazánky nebyla omáčka.
  7. Podle chuti přidáme umeocet a jablečný ocet.

Kombinujeme

  • Chuť pomazánky vynikne skvěle na kváskovém chlebu. Další možnost je namazat ji na tortillu, palačinku nebo na obilné placky.
  • Doporučujeme k pomazánce přidat kopeček kvašené zeleniny.

Děti

  • Tuto pomazánku mohou děti od 1,5 roku, ale šetříme dochucovadly, menším dětem je nedáváme vůbec.

🎅 Zdravé cukroví  a dezerty

Bez cukru, mléka, vajec a bílé mouky.

Pojďte si zdravě pochutnat!

  • zdravé Vánoční cukroví
  • ➡ nejoblíbenějších dezerty
  • ➡ 23 videoreceptů + ebook

Překvapte i náročné mlsaly.

Zjistěte více

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekTýden bez kávy: odvykání od kávy a její zdravá náhrada
Další článekDýňový tataráček