Nebyl to záměr, prostě jsem chtěla udělat nějakou pomazánku a bylo doma tofu a kus dýně. Když jsem jí ochutnala, nemohla jsem se zbavit dojmu, že je to vajíčková chuť. Přidala jsem bylinky a dochucovadla a další skvělá pomazánka je na světě.
Ingredience
  • 1 tofu natural (bílé)
  • velký kus dýně (cca 3x tolik, co tofu)
  • 1 cibule
  • 1/2 hrnku vody
  • 1 lžička umeocta
  • 1 lžička jablečného octa
  • 1 stonek tymiánu
  • 1 stonek oregána
  • olej
  • sůl

Jak vyrobit chutnou veganskou vajíčkovou pomazánku

  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme na větší kostky, stejně tak fotu a dýni (necháme slupku).
  2. V hrnci rozpálíme olej, dáme na něj cibuli, osolíme a restujeme.
  3. Přidáme dýni a také krátce orestujeme.
  4. Přidáme tofu, podlijeme troškou vody a dusíme pod pokličkou do změknutí dýně.
  5. Když je dýně měkká (píchneme vidličkou), tak vypneme, přidáme lístky z oregána a tymiánu a rozmixujeme.
  6. Podle potřeby přidáme vodu, aby se nám dobře mixovalo, ale přidáváme po troškách, aby z pomazánky nebyla omáčka.
  7. Podle chuti přidáme umeocet a jablečný ocet.

Kombinujeme

  • Chuť pomazánky vynikne skvěle na kváskovém chlebu. Další možnost je namazat ji na tortillu, palačinku nebo na obilné placky.
  • Doporučujeme k pomazánce přidat kopeček kvašené zeleniny.

Děti

  • Tuto pomazánku mohou děti od 1,5 roku, ale šetříme dochucovadly, menším dětem je nedáváme vůbec.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Stisknutím tlačítka souhlasíte, že zpracujeme Vaše osobní údaje (e-mail a jméno), abychom mohli komentář evidovat a zobrazit. E-mail nezveřejníme. Zásady ochrany osobních údajů.