Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Podzimní pohanka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec
sezóna podzim

Pohanka je skvělá pseodobilovina se zahřívacím efektem a je proto vhodná pro chladné dny. Zkuste ji v této úpravě s pečenou zeleninou, houbami a fazolemi.

Ingredience
  • pórek
  • daikon
  • houby
  • olej
  • sůl
  • pohanka
  • fazole cannellini
  • jalapeňo paprička
  • mizuna
  • česnek
  • černý kmín (černucha/nigella sativa)
  • na špičku lžičky semínka pískavice řecké seno
  • umeocet
  • slunečnicová semínka

Vyzkoušela jsem snad všechny diety. Nic nebylo dlouhodobě udržitelné. Až když jsem objevila Jíme Jinak, začalo to fun...

Jak připravit pohanku s podzimní zeleninou, fazolemi a houbami

  1. Fazole uvařte a nechte stranou
  2. Pohanku uvařte a nechte stranou.
  3. Do pekáčku nalijte olej, trochu vody a přidejte daikon, houby a pórek, jak je vidět na fotce. Vložte do trouby a pečte. Občas zeleninu otočte, aby se propekla ze všech stran.
  4. Do pánve nalijte olej, přidejte slunečnicová semínka, černý kmín, semena pískavice, česnek, jalapeňo, mizunu a osmahněte. Podlijte trochou vody a krátce povařte.
  5. Do pánve přidejte uvařenou pohanku a fazole cannellini, promíchejte, dosolte a dochuťte umeoctem.
  6. Na talíř naservírujte obsah pánve a navrch přidejte pečenou zeleninu.

Praktické

  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  • Pískavice stačí malinko, je dost aromatická. Používám vcelku, ne mletou.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv fazole.
  • Místo mizuny můžete zkusit rukolu nebo špenátové listy.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření a vynecháme jalapeňo.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

16 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
30. 1. 2024

Dnešní večeře – jednoduchý, rychlý, výborný! Pochutnala jsem si😋

Ale to vypadá krásně! Teď mám po operaci čelisti, ale příští týden se na to chystám! Moc se mi líbí trio pečeného pórku, žampiónu a daikonu – textury i chutě!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Bílá patizonová omáčka

Máte patizon a nevíte, jak ho připravit? Zkuste tuto jemnou krémovou omáčku vonící kořením.

Slané fazolové kokosky

Ačkoliv vzhledem i názvem připomínají dezert, tentokrát se nejedná o sladkou pochoutku, ale výborné slané karbanátky, které se skvěle hodí například k různ...

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...