- pórek
- daikon
- houby
- olej
- sůl
- pohanka
- fazole cannellini
- jalapeňo paprička
- mizuna
- česnek
- černý kmín (černucha/nigella sativa)
- na špičku lžičky semínka pískavice řecké seno
- umeocet
- slunečnicová semínka
Jak připravit pohanku s podzimní zeleninou, fazolemi a houbami
- Fazole uvařte a nechte stranou
- Pohanku uvařte a nechte stranou.
- Do pekáčku nalijte olej, trochu vody a přidejte daikon, houby a pórek, jak je vidět na fotce. Vložte do trouby a pečte. Občas zeleninu otočte, aby se propekla ze všech stran.
- Do pánve nalijte olej, přidejte slunečnicová semínka, černý kmín, semena pískavice, česnek, jalapeňo, mizunu a osmahněte. Podlijte trochou vody a krátce povařte.
- Do pánve přidejte uvařenou pohanku a fazole cannellini, promíchejte, dosolte a dochuťte umeoctem.
- Na talíř naservírujte obsah pánve a navrch přidejte pečenou zeleninu.
Praktické
- Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
- Pískavice stačí malinko, je dost aromatická. Používám vcelku, ne mletou.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv fazole.
- Místo mizuny můžete zkusit rukolu nebo špenátové listy.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření a vynecháme jalapeňo.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Ale to vypadá krásně! Teď mám po operaci čelisti, ale příští týden se na to chystám! Moc se mi líbí trio pečeného pórku, žampiónu a daikonu – textury i chutě!