Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Podzimní pohanka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec
sezóna podzim

Pohanka je skvělá pseodobilovina se zahřívacím efektem a je proto vhodná pro chladné dny. Zkuste ji v této úpravě s pečenou zeleninou, houbami a fazolemi.

Ingredience
  • pórek
  • daikon
  • houby
  • olej
  • sůl
  • pohanka
  • fazole cannellini
  • jalapeňo paprička
  • mizuna
  • česnek
  • černý kmín (černucha/nigella sativa)
  • na špičku lžičky semínka pískavice řecké seno
  • umeocet
  • slunečnicová semínka

Dáša si vyzkoušela, jak funguje jídelníček Jíme Jinak. Ve svém příběhu o své zdravotní úspěchy i o velmi praktické zk...

Jak připravit pohanku s podzimní zeleninou, fazolemi a houbami

  1. Fazole uvařte a nechte stranou
  2. Pohanku uvařte a nechte stranou.
  3. Do pekáčku nalijte olej, trochu vody a přidejte daikon, houby a pórek, jak je vidět na fotce. Vložte do trouby a pečte. Občas zeleninu otočte, aby se propekla ze všech stran.
  4. Do pánve nalijte olej, přidejte slunečnicová semínka, černý kmín, semena pískavice, česnek, jalapeňo, mizunu a osmahněte. Podlijte trochou vody a krátce povařte.
  5. Do pánve přidejte uvařenou pohanku a fazole cannellini, promíchejte, dosolte a dochuťte umeoctem.
  6. Na talíř naservírujte obsah pánve a navrch přidejte pečenou zeleninu.

Praktické

  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  • Pískavice stačí malinko, je dost aromatická. Používám vcelku, ne mletou.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv fazole.
  • Místo mizuny můžete zkusit rukolu nebo špenátové listy.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření a vynecháme jalapeňo.

PS: Víte už jak na zdravé cukroví?

My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Ale to vypadá krásně! Teď mám po operaci čelisti, ale příští týden se na to chystám! Moc se mi líbí trio pečeného pórku, žampiónu a daikonu – textury i chutě!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Bílá patizonová omáčka

Máte patizon a nevíte, jak ho připravit? Zkuste tuto jemnou krémovou omáčku vonící kořením.

Slané fazolové kokosky

Ačkoliv vzhledem i názvem připomínají dezert, tentokrát se nejedná o sladkou pochoutku, ale výborné slané karbanátky, které se skvěle hodí například k různ...

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...