- pórek
- daikon
- houby
- olej
- sůl
- pohanka
- fazole cannellini
- jalapeňo paprička
- mizuna
- česnek
- černý kmín (černucha/nigella sativa)
- na špičku lžičky semínka pískavice řecké seno
- umeocet
- slunečnicová semínka
Jak připravit pohanku s podzimní zeleninou, fazolemi a houbami
- Fazole uvařte a nechte stranou
- Pohanku uvařte a nechte stranou.
- Do pekáčku nalijte olej, trochu vody a přidejte daikon, houby a pórek, jak je vidět na fotce. Vložte do trouby a pečte. Občas zeleninu otočte, aby se propekla ze všech stran.
- Do pánve nalijte olej, přidejte slunečnicová semínka, černý kmín, semena pískavice, česnek, jalapeňo, mizunu a osmahněte. Podlijte trochou vody a krátce povařte.
- Do pánve přidejte uvařenou pohanku a fazole cannellini, promíchejte, dosolte a dochuťte umeoctem.
- Na talíř naservírujte obsah pánve a navrch přidejte pečenou zeleninu.
Praktické
- Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
- Pískavice stačí malinko, je dost aromatická. Používám vcelku, ne mletou.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv fazole.
- Místo mizuny můžete zkusit rukolu nebo špenátové listy.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření a vynecháme jalapeňo.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dnešní večeře – jednoduchý, rychlý, výborný! Pochutnala jsem si😋
Ale to vypadá krásně! Teď mám po operaci čelisti, ale příští týden se na to chystám! Moc se mi líbí trio pečeného pórku, žampiónu a daikonu – textury i chutě!