Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Dobrůtka v papilotě

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

I když to nevypadá, tento recept je velice jednoduchý na přípravu. Výsledek je ohromný, zelenina pečená v papilotě je krásně šťavnatá a voňavá. Vyzkoušejte a napište, jak chutnalo vám.

Ingredience
Na první balíček:
  • květák
  • batát
  • červené fazole
  • čerstvý česnek vč. zelené části
  • extra panenský olivový olej
  • bio citrón
  • čerstvá jarní cibulka
  • petržel
  • sůl
  • guchugaru (chilli na kimchi)
  • čerstvý tymián
  • čerstvá meduňka
  • čerstvé oregano
  • sladké kari
  • kurkuma
  • semena černuchy (černý kmín/nigella sativa)
  • kmín
Na druhý balíček:
  • květák
  • batát
  • červené fazole
  • brokolice
  • čerstvý česnek vč. zelené části
  • extra panenský olivový olej
  • bio citrón
  • čerstvá jarní cibulka
  • petržel
  • sůl
  • guchugaru (chilli na kimchi)
  • čerstvý tymián
  • čerstvá meduňka
  • čerstvé oregano

Ačkoliv jsem s vámi jen poměrně krátce (od poloviny listopadu roku 2023), stačila jsem už projít poměrně velkou promě...

Jak připravit pečené zeleninové balíčky

  1. Připravte si všechnu zeleninu a fazole.
  2. Nejprve připravte první balíček: dochuťte květák extra panenským olivovým olejem, solí, kurkumou, kari, černuchou a kmínem. Dobře promíchejte.
  3. Balíčky připravíte tak, že pečicí papír přehnete podélně jako harmoniku, konce svážete kuchyňským provázkem a otevřete jako lodičku.
  4. Na dno dejte trochou oleje, přidejte nasekaný česnek včetně zelené části.
  5. Batáty, fazole ochucené solí, květák, citrón a bylinky vložte do balíčku, posypte trochou gochugaru a zalijte několika lžícemi vody. Uzavřete balíček.
  6. Druhý balíček: Na dno dejte trochu oleje, přidejte nasekaný česnek i se zelenou částí.
  7. Batáty, fazole ochucené solí, květák, brokolici, citrón a bylinky dejte do balíčku, posypte trochou gochugaru a zalijte několika lžícemi vody. Zavřete balíček.
  8. Pečte asi 30 minut. Ke konci můžete balíčky trochu pootevřít, pokud chcete trochu křupavější povrch.
  9. Poté, co je vše upečeno, odstraňte zaschlé bylinky, citrón a podávejte, jak chcete. Můžete servírovat celý balíček (každý si ho otevře na talíři) nebo vysypat celý obsah na quinou, jako na fotce. V obou případech posypte čerstvou jarní cibulkou a petrželkou.

Praktické

  • Pečení v papilotě je super, uvnitř se utvoří krásný chutný sosík a vůně zůstanou uvězněny uvnitř.
  • Papilot uzavřete kuchyňským provázkem.

Obměna

  • Můžete přidat jakékoliv koření.
  • Zeleninu můžete obměnit dle vaší chuti a stavu zásob.
  • Podávejte s čímkoliv, u nás to bylo s quinoou, jak vidíte na fotce.
  • Používejte pouze bio citrón s neošetřenou kůrou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pikantní koření.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

14 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Andrea K.
21. 3. 2024

Ďalšie super 👍 jednoduché jedlo od Vierky 🥰 a na takéto 1-2 porcie friteza ideálna, nemusí človek rozpaľovat trúbu 😃

Balíčky dělám ráda – není nádobí. Děkuji za inspiraci.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Letní italská pánev

Letní italská pánev vám určitě připomene jeden velmi známý pokrm. Pokud tento recept připravíte, zkuste napsat, čemu je podle vás chuťově podobný.

Pečený květák se špaldou a tofu smaženicí

Máte rádi obalovaný květák? Vyzkoušejte tuto jeho zdravou a lahodnou verzi. Příprava tohoto pokrmu zabere trochu času, ale výsledek stojí za to. Chuť tohot...

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

Zimní kořeněný talíř

Tohle jídlo příjemně zahřeje i nasytí. Lehký rychlý pokrm, který v chladných zimních dnech přijde vhod.

Kapustičky s jogurtovým dipem

Růžičková kapusta s pikantní jogurtovou omáčkou po indicku. Jednoduchý a rychlý recept inspirovaný indickou raitou.

Dušený batát Katmandu

Je to chuťově velmi zajímavé jídlo, které si obzvlášť vychutnáte, pokud nevynecháte žádné koření.