Na raitu:
- hrnek nastrouhané dýně
- hrnek sójového jogurtu řeckého typu
- sůl
- olej
- sušené listy kari
- hořčičné černé semínko
- půl lžičky kmínu
- chilli paprička
- malinký stroužek česneku
- citrónová šťáva
Další ingredience:
- 1 hrnek uvařené cizrny
- olej
- sekaný česnek
- kurkuma
- čerstvá petrželka
- pažitka
- umeocet
- bezlepkový kuskus
Jak připravit dýňovou omáčku Kaddu ka Raita
- Dýni nastrouhejte, přiveďte k varu vodu a dýni v ní povařte 3 minuty. Nechte okapat a vychladnout.
- Do mísy nalijte jogurt, přidejte dýni, sůl, citrónovou šťávu, prolisovaný česnek a promíchejte. Ochutnejte a podle své chuti dolaďte.
- Připravte tadku. Do kastrůlku dejte 2 lžíce oleje, přidejte hořčičná semínka, kmín a kari listy. Lehounce osmahněte. Nakonec přidejte chilli papričku.
- Nalijte tadku na raitu.
- Připravte kuskus, jak je uvedeno na obalu.
- Na pánev dejte olej, přidejte nasekaný česnek, kurkumu a osmahněte. Přidejte uvařenou cizrnu, 1 polévkovou lžíci umeocta, dosolte, promíchejte a pár minut krátce povařte.
- Naservírujte kuskus, cizrnu a dýňovou raitu, vše posypte petrželkou a pažitkou.
Praktické
- Tadka je technika, při které se celé nebo mleté koření krátce osmaží v oleji, aby se uvolnily jejich éterické oleje, čímž se jejich chuť stane aromatičtější. Tato technika je oblíbená v Indii, v Bangladéši, v Pákistánu a na Srí Lance.
- Raitu můžete podávat i indickým plackám, chlebům, na pečenou zeleninu, k obilovinám.
- Pro verzi bez sóji použijte místo sójového jiný rostlinný jogurt.
Obměna
- Můžete použít třeba slunečnicový nebo sezamový olej.
- Pokud vám nevadí lepek, můžete použít i klasický pšeničný kuskus.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Komentáře
Dobrý den,mohu se zeptat,kde kupujete soj.jogurt řeckého typu? Děkuji!