Domů Téma Omáčky

omáčky

Domácí udon nudle s arašídovou omáčkou – foto postup

Přestože asijské těstoviny jsou dnes k mání v mnoha obchodech, rozhodně stojí za to si je připravit sami. Není to složité a ten krásný...

Variace na stroganoff

Rostlinná varianta na známý stroganoff, v němž nechybí kyselé okurky ani žampiony. Výborně se hodí nejen k rýži, ale klidně i k čerstvému domácímu...

Máte v zimě vysušenou pokožku? Toto říká ajurvéda

"Jakmile začne zima, mám suchou pokožku. Ruce jak struhadla a suché, popraskané rty. A nastupuje období všelijakých krémů, tělových mlék a balzámů na rty."...

Horská čočka na smetaně

Lehce pikantí a přesto krémová, přesně taková je horská čočka na smetaně. Lze nakombinovat s různými obilovinami, ale také s plackami či těstovinou. Zahřejte...

Vypečená cizrnová bašta

Je to bašta! A vypečená, protože je v ní pečený batát a červená řepa. Pokud si jí připravíte podle receptu, pak uvidíte, jak ten...

Podzimní duet

Podzimní duet je přirozeně bezlepkový, jednoduchý, rychlý a oku lahodící recept. Recept je obměnitelný a není nutné nic vážit. Pohrajte si s barvami, ochutnávejte...

Pečený chřest s batátovým pyré, pepřovou omáčkou a tofu slaninou

Chřestová sezóna je v plném proudu, pojďme si ji užít. Vyzkoušejte třeba tuto pečenou verzi chřestu s pikantní pepřovou omáčkou. Se slaninou z tofu...

Pomerančová omáčka s ječmenem a tofu

Toužíte po změně? Chcete na talíři novou chuť? Něco exotického? Pak určitě vyzkoušejte tento recept!

9 skvělých způsobů, jak využít košťály z brokolice a květáku

Také jste jedním z lidí, kteří košťály od brokolice a květáku vyhazují? Chyba! Zkuste některý z těchto tipů a zpracujte brokolici i květák tzv....

Využití miso pasty v kuchyni: 8 tipů, kde udělá skvělou chuť

Miluji miso pastu a našla jsem pro ni uplatnění nejen v miso polévce, ale v mnoha různých jiných jídlech a receptech, kterým dodá ještě...

Chcete to hustý? 10 tipů, jak zahustit jídlo bez jíšky

Zdravější, méně kalorické, lehčí, bez špetky mouky, a přesto stejně chutné! Tak taková jsou jídla zahuštěná jinak, než tradiční jíškou. Nevěříte? Vyzkoušejte našich 10...

Vegety obsahují 3x více soli než zeleniny

Vegety jsou v mnoha domácnostech a restauracích stále ještě běžnou součástí jídel. Na to, že se jedná o zeleninový kořenící přípravek, obsahují v průměru...

Bobkový list je pokladem kuchyně a symbolem vítězství

Bobkový list je součástí tradiční přírodní medicíny již stovky let. V našich kuchyních se používá především pro vůni do polévek a omáček, ale málokdo...

Knedlíků a omáček už se nebojím

Polévka nebo knedlík s omáčkou, pro mě byly roky tabu. Chtěla jsem být štíhlá, a tak jsem držela jednu dietu za druhou a jedla dietní...

Retro: Každý jíme jinak

V dnešním dílu zavzpomínáme, jak se jedlo před padesáti léty a jak to tehdy vypadalo se zdravou výživou.
Téma: zdravá strava, knedlíky, guláš, suché pokožka, esenciální olej, makrobiotika, slanina z tofu, kešu smetana, domácí udon, kajenský pepř, čaj, jak použít uzenou papriku, indické recepty, omáčka s fazolemi, vysušená pokožka, asijská kuchyně, bez mouky, paměť, mletá červená paprika, červená řepa, mandle, bezlepkové menu, olej, tradiční pokrmy, oregáno, pití, soustředění, zdravé vaření, suché ruce, domácí nudle, zeleninová jídla, chřest, kroupy, kompletní jídlo, konopné semíko, nakládaný zelený pepř, Fazole místo masa, vegan, bílé fazole, bezlepkové pokrmy, chladné ruce, zkratky a tipy, zelenina, batát, zimní pokožka, vegetariánství, černá sezamová semínka, čaje, pročištění, rajčatová šťáva, česnek, shoyu, kuzu, pečený chřest s pepřovou omáčkou, pomazánky, kurkuma, rostlinná smetana, zima, krémy na ruce, vegan omáčka, bramboračka, bez smetany, vegan recepty, košťály, Horská čočka, vegan stroganoff, slunečnicový olej, nápoje, zbytky ze zeleniny, cizrna, muškátový oříšek, batátová kaše, celiakie, Základní principy, jak udělat udon nudle, svíčková, řepa, máslové fazole, mezinárodní kuchyně, zelňačka, bez mléka, stroganoff bez masa, žampiony, kukuřičný škrob, studené nohy, zelený pepř, sezamové seminko, barviva, dijonská hořčice, veganské těstoviny, kardamom, bezlepková jídla, asijské nudle, luštěninová jídla, filé, ovesná smetana, Klub Jíme Jinak, salámy, košťál, bez sóji, špenát, stres, shiromiso, olivový olej, veganská vánočka, kešu krém, fazolová omáčka, vegansky zdravě, semínka, tuk, luštěniniy, arowroot, nespavost, ovesné vločky, kaše, tradiční recepty, veganské recepty, arašídové máslo, chřest recepty, japonské nudle, glutamát sodný, luštěniny, Domácí Udon s arašídovou omáčkou, veganské nudle, sezamová semínka, ječmenné miso, sádlo, kari, bořšč, glutaman sodný, veganské omáčky, hořčičné semínko, fazole cannellini, tofu recepty, zelí, omáčka se zeleninou, velké bílé fazole, recepty jaro, polévky, veganský jogurt, polenta, aditiva, quinoa, krémové polévky, rajská, bez laktózy, dresink, zeleninový vývar, studené ruce, omáčky na těstoviny

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?