omáčky
Domácí udon nudle s arašídovou omáčkou – foto postup
Přestože asijské těstoviny jsou dnes k mání v mnoha obchodech, rozhodně stojí za to si je připravit sami. Není to složité a ten krásný...
Variace na stroganoff
Rostlinná varianta na známý stroganoff, v němž nechybí kyselé okurky ani žampiony. Výborně se hodí nejen k rýži, ale klidně i k čerstvému domácímu...
Máte v zimě vysušenou pokožku? Toto říká ajurvéda
"Jakmile začne zima, mám suchou pokožku. Ruce jak struhadla a suché, popraskané rty. A nastupuje období všelijakých krémů, tělových mlék a balzámů na rty."...
Horská čočka na smetaně
Lehce pikantí a přesto krémová, přesně taková je horská čočka na smetaně. Lze nakombinovat s různými obilovinami, ale také s plackami či těstovinou. Zahřejte...
Vypečená cizrnová bašta
Je to bašta! A vypečená, protože je v ní pečený batát a červená řepa. Pokud si jí připravíte podle receptu, pak uvidíte, jak ten...
Podzimní duet
Podzimní duet je přirozeně bezlepkový, jednoduchý, rychlý a oku lahodící recept. Recept je obměnitelný a není nutné nic vážit. Pohrajte si s barvami, ochutnávejte...
Pečený chřest s batátovým pyré, pepřovou omáčkou a tofu slaninou
Chřestová sezóna je v plném proudu, pojďme si ji užít. Vyzkoušejte třeba tuto pečenou verzi chřestu s pikantní pepřovou omáčkou. Se slaninou z tofu...
Pomerančová omáčka s ječmenem a tofu
Toužíte po změně? Chcete na talíři novou chuť? Něco exotického? Pak určitě vyzkoušejte tento recept!
9 skvělých způsobů, jak využít košťály z brokolice a květáku
Také jste jedním z lidí, kteří košťály od brokolice a květáku vyhazují? Chyba! Zkuste některý z těchto tipů a zpracujte brokolici i květák tzv....
Využití miso pasty v kuchyni: 8 tipů, kde udělá skvělou chuť
Miluji miso pastu a našla jsem pro ni uplatnění nejen v miso polévce, ale v mnoha různých jiných jídlech a receptech, kterým dodá ještě...
Chcete to hustý? 10 tipů, jak zahustit jídlo bez jíšky
Zdravější, méně kalorické, lehčí, bez špetky mouky, a přesto stejně chutné! Tak taková jsou jídla zahuštěná jinak, než tradiční jíškou. Nevěříte? Vyzkoušejte našich 10...
Vegety obsahují 3x více soli než zeleniny
Vegety jsou v mnoha domácnostech a restauracích stále ještě běžnou součástí jídel. Na to, že se jedná o zeleninový kořenící přípravek, obsahují v průměru...
Bobkový list je pokladem kuchyně a symbolem vítězství
Bobkový list je součástí tradiční přírodní medicíny již stovky let. V našich kuchyních se používá především pro vůni do polévek a omáček, ale málokdo...
Knedlíků a omáček už se nebojím
Polévka nebo knedlík s omáčkou, pro mě byly roky tabu. Chtěla jsem být štíhlá, a tak jsem držela jednu dietu za druhou a jedla dietní...
Retro: Každý jíme jinak
V dnešním dílu zavzpomínáme, jak se jedlo před padesáti léty a jak to tehdy vypadalo se zdravou výživou.