- 1 mrkev
- 1 petržel
- 2 a půl hrnku dýně nakrájené na kostky
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 350 ml vývaru
- 2 lžíce umeocta
- 1 vrchovatá lžíce kešu másla
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- 1 hrst bazalky
Jak připravit omáčku z pečené zeleniny
- Mrkev a petržel očistíme, nakrájíme na kolečka a dáme do mísy. Česnek neloupeme, ale pouze seřízneme “prdelku” a přidáme k zelenině a stejně tak i nakrájenou dýni. Zeleninu osolíme a promícháme s olejem.
- Vše přendáme na plech s pečicím papírem a pečeme cca 30 minut na 200°C.
- Česnek po upečení vymačkáme ze slupky a spolu se zbytkem zeleniny dáme do mixéru, přidáme vývar, umeocet, kešu máslo, lahůdkové droždí a bazalku. Mixujeme, dokud není omáčka hladká.
Praktické
- Omáčka je skvělá třeba na těstoviny a když přihodíte opečené tofu a napařenou a kvašenou zeleninu, máte rázem kompletní talíř.
Obměna
- Pokud nemáte kešu máslo, přidejte do mixéru předem namočené kešu ořechy.
- Omáčku bez masa můžete zjemnit i libovolnou rostlinnou smetanou.
Děti
- S menším množstvím soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
🙂
Vynikající 👌 Už jsem potřebovala rychle sdělat načatou dýni. Česnek jsem samozřejmě oloupala a až pak jsem si přečetla postup 😀 Ale tak co. Upekl se i oloupaný 😀 Kešu máslo jsem neměla. Mám jiné, ale to se mi dávat nechtělo, tak jsem s tou pečenou zeleninou rozmixovala namočené kešu ořechy. Byla to mňamka 😊 Děkujeme 🙂