Chřestová sezóna vrcholí. Ještě pár dní si můžeme užívat tuhle zajímavou zeleninu. Kdo zrovna neholduje chřestovým polévkám, ten ale jistě nepohrdne chřestem grilovaným. Je to luxusní záležitost. A velmi jednoduchá.
Ingredience
pro 4 osoby
  • 8 stonků zeleného chřestu
  • snítka čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 180°C.
  2. Chřest omyjeme a odstraníme dřevnatou část stonku.
  3. V misce smíchám olej, citronovou šťávu, lístečky tymiánu a sojovou omáčku.
  4. Chřest poklademe do pečící mísy a potřeme směsí z misky.
  5. Pečeme při 180°C, 10 minut z jedné strany, 10 minut z druhé strany.
  6. Pokud chceme křupavé hlavičky, zapneme na posledních pár minut gril.

Jak na zelený chřest

  • Upravit zelený chřest je snadné a rychlé. Neloupe se, pouze se odstraní tuhá část stonku.
  • Trik na rozpoznání dřevnatosti je jednoduchý – prohýbejte stonkem a on sám praskne tam, kde je dřevnatý.
  • Zelený chřest je rychle hotový – stačí ho spařit, krátce povařit, zapéct apod.

Obměna

  • Místo sojové omáčky můžeme použít mořskou sůl, bylinky můžeme nahradit jinými.

Děti

Grilovanou zeleninu dáváme dětem až od 1,5 roku, spíše od 2 let, šetříme se solí a kořením.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVeganská krémová polévka ze zeleného chřestu
Další článekNejlepší rajčatová polévka bez rajčat