Krásně zlatavá kedlubna, která chutná tak trochu jako na másle pečená a připomíná i chipsy. Výborná a chuťově výrazná příloha k jakémukoliv jídlu. Určitě vyzkoušejte pro děti a chlapy, kteří jinak zeleninu nemusí, v této formě jim bude chutnat :-)
Ingredience
  • 1 lžíce oleje
  • kedluben
  • špetka soli
  • sojové nebo tamari omáčky
  • tymián

Jak na opečené plátky kedlubny

  1. Kedlubnu si nakrájejte na tenké plátky.
  2. V hrnci s tlustším dnem si rozehřejte olej.
  3. Vložte plátky kedlubny, posolte, pokapejte shoyu a posypejte tymiánem.
  4. Snižte plamen na nejnižší a zaklopte pokličkou.
  5. Nechejte opéct cca 3 minuty a kedlubnu otočte a nechejte opéct další cca 3 minuty.
  6. Jakmile je kedlubna z obou stran zlatavá, je hotová.

Praktické

  • Podávejte jako chuťově výraznější zeleninovou přílohu k jakémukoliv hlavnímu jídlu nebo i třeba ke snídaňové kaši.
  • Můžete podávat i samostatně jako chuťovku, párty občerstvení nebo svačinku s dipem.
  • Plátky kedlubny můžete obalit v zálivce z oleje, soli, shoyu a tymiánu a péct v troubě na 180 – 200°C (dle toho, jak peče vaše trouba) cca 15-20 minut nebo klidně i do křupavosti chipsů.
  • Pokud držíte bezlepkovou dietu, použijte tamari omáčku.

Obměna

  • Koření na kedlubnu můžete měnit dle vašich chutí a preferencí. Zkuste kurkumu, kari, italské bylinky nebo i třeba bylinky čerstvé.
  • Místo kedlubny můžete takovou formou zpracovat i jiné druhy zeleniny – výborná je i daikon ředkev, obecně všechny ředkve a ředkvičky, celer, mrkev, dýně a batát.

Faldy na břiše jsou pryč, zálibně se dívám do zrcadla

Lucka: Tak činím nyní bilancování mé  Jarní očisty. Jelikož...

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

Manžel na této stravě cukrovku vyléčil

Metodej: Určitě je, manžel na této stravě v podstatě...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Díky vašim stránkách se konečně orientuji ve zdravé výživě

Hana M.: Chtěla bych vám poděkovat za úžasnou práci, kterou...

Vaše videorecepty jsou úžasné, každý den se zdokonaluji

Iva: Ahoj! Od 21.12. nepiju kávu, od 25.12. nejím...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

Můj 19letý syn začal sám vařit dle JJ

Magda: Před chvílí se starší syn (19 let) ptá,...

I večer jsem plná energie. To už jsem dlouho nezažila!

Petra: Chci moc poděkovat za super kurz. Už je...

Musím pořídit nový šatník – zhubla jsem z 60 na 53 kg!

Hanka: Jen jsem Vám chtěla poděkovat. V kurzu jsem...

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Absolutně luxusní koprovka, po které mě nebolí břicho

Pstoklask: Absolutně luxusní koprovka, po které mě (konečně!) nebolí...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

  1. Tak jsme pečené kedlubny zkusila… Nejdřív to byl trochu boj, protože na nízký plamen se to nedělalo vůbec a pří zvýšení se zase začal pálit tymián:)
    Druhá várka už ale byla povedená: zároveň pečená, zároveň ještě trošku křupavá!

  2. Kedlubnů se mi letos podařilo vypěstovat docela dost, už nevím co s nimi, a vzhledem k tomu, že většina rodiny je nemá ráda :((, tak tento recept se mi hodí. Ajko díky.

  3. Kedlubna je moje oblíbenkyně, takže zkusím!

    Mohli byste někdy napsat článek o tom, jaké ryby jíte a v jakých úpravách? A taky by mě zajímalo, jaké přílohy k rybě dáváte, u nás všichni upřednostňují bramborové přílohy (prošla ale i rýže a zeleninové pyré).

  4. Zobrazit všech 16 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKokosovo-špaldový koláč s tofu a třešněmi
Další článekGrilovaný “steak” z tempehu