Křehká slaďoučká restovaná mrkev v chutné hořčično-“medové” zálivce. Skvělá příloha pro celou rodinu.
- mrkve (nejlépe mladé)
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce sladidla (slad/sirup)
- 1 lžíce hořčice bez cukru
- 1/2 lžíce bílého misa – shiromiso (není nutné)
- 1/2 lžíce rýžového/jablečného octa
- 1 menší stroužek česneku (není nutné)
Jak připravit karamelizované mrkve
- Mrkve nakrájíme podélně na poloviny.
- V misce smícháme všechny ingredience na zálivku (česnek protlačíme).
- Mrkve naskládáme na plech a potřeme 1/2 zálivky.
- Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečeme cca 20-30 minut.
- V polovině času mrkve otočíme a potřeme zbylou zálivkou.
- Vypneme a podáváme.
Praktické
- Tyto mrkvičky se skvěle hodí k vařené obilovině a třeba tofunéze nebo jinému dipu (např. našlehaný tofu dip) spolu s čerstvým salátem.
Obměna
- Místo octa můžete do zálivky přidat i balzamiko.
- Podobně můžete udělat i růžičkovou kapustu, dýni nebo batát.
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku.
PS: V pondělí 13.2. startujeme Jarní očistu!
Pokud zažíváte stres, únavu, necítíte se dobře nebo máte pár kil navíc, pojďte s tím zatočit. Začínáme
8 týdenní Jarní očistu.
Pročistíme tělo,
zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊
Komentáře
Glazovaná mrkev s cizrnou, jasmínová rýže a quinou, kimchi a rostliná majonéza 🥰 moc veliká dobrota! Jen jsem musela jíst rychle, aby mi to naše šelma nesnědla😁
Taky jsem to dělala a je to fajn obměna.
Jen se mi to peklo mnohem dýl, skoro hodinu.