- mrkve (nejlépe mladé)
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce sladidla (slad/sirup)
- 1 lžíce hořčice bez cukru
- 1/2 lžíce bílého misa – shiromiso (není nutné)
- 1/2 lžíce rýžového/jablečného octa
- 1 menší stroužek česneku (není nutné)
Jak připravit karamelizované mrkve
- Mrkve nakrájíme podélně na poloviny.
- V misce smícháme všechny ingredience na zálivku (česnek protlačíme).
- Mrkve naskládáme na plech a potřeme 1/2 zálivky.
- Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečeme cca 20-30 minut.
- V polovině času mrkve otočíme a potřeme zbylou zálivkou.
- Vypneme a podáváme.
Praktické
- Tyto mrkvičky se skvěle hodí k vařené obilovině a třeba tofunéze nebo jinému dipu (např. našlehaný tofu dip) spolu s čerstvým salátem.
Obměna
- Místo octa můžete do zálivky přidat i balzamiko.
- Podobně můžete udělat i růžičkovou kapustu, dýni nebo batát.
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
to musí být mňamka,určitě vyzkouším
A dnes jako druhé… s jáhlovo pastinákovou kaší…