Křehká slaďoučká restovaná mrkev v chutné hořčično-"medové" zálivce. Skvělá příloha pro celou rodinu.
Ingredience
  • mrkve (nejlépe mladé)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce sladidla (slad/sirup)
  • 1 lžíce hořčice bez cukru
  • 1/2 lžíce bílého misa – shiromiso (není nutné)
  • 1/2 lžíce rýžového/jablečného octa
  • 1 menší stroužek česneku (není nutné)

Jak připravit karamelizované mrkve

  1. Mrkve nakrájíme podélně na poloviny.
  2. V misce smícháme všechny ingredience na zálivku (česnek protlačíme).
  3. Mrkve naskládáme na plech a potřeme 1/2 zálivky.
  4. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečeme cca 20-30 minut.
  5. V polovině času mrkve otočíme a potřeme zbylou zálivkou.
  6. Vypneme a podáváme.

Praktické

  • Tyto mrkvičky se skvěle hodí k vařené obilovině a třeba tofunéze nebo jinému dipu (např. našlehaný tofu dip) spolu s čerstvým salátem.

Obměna

  • Místo octa můžete do zálivky přidat i balzamiko.
  • Podobně můžete udělat i růžičkovou kapustu, dýni nebo batát.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku.

Lituji, že jsem vás neobjevila dřív. Měníte můj život k lepšímu

Eva: Jsem s vámi moc ráda! Měníte mi život...

Díky kurzu mám najednou více času na důležité věci

Monimar: Milá Evičko, utíká to a ve vánočním programu...

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky 🙂 ), líbí se...

4 kg dole a jsem plná radosti a sebevědomí

Ajka: Manžel a syn, světe div se si oblíbili...

Děkuji za zorganizovaný celý jídelníček v kurzu

Bezinj: Druhý týden zvládám dobře, jídlo chutná i mému...

Klub JJ mě vyrazil dech

Jana: Evi a Helčo, jste úžasné , Klub jíme...

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

Obleču šaty, které jsem X let neoblékla

Ilona L.: Mám jednu naprosto luxusní zprávu! Moje 69letá...

Díky JJ se mi běhá lehčeji a déle vydržím – je to tak jednoduché!

Hanka: Dobrý den, hlásím, že po dvou týdnech na...

Je mi mnohem líp ve vlastním těle

Hanka: Dobrý den, děkuji za kurz. Zhubla v pase...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

Bez ranní polévky to u mě už nejde

Zdlang: Devcata, jsem spokojena, jak to valim a zvladam,...

Moje jídlo chutnalo spolužákům, kteří běžně jí sladkosti

Dagbri: Moje jídlo chutnalo spolužákovi ve škole, který dostává...

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

Manžel si ani nevšiml, že jíme jinak

Alena.brunova: Před pár dny mne manžel načapal u monitoru, odkud...
    • Záleží, jak to člověk chce tvrdé. Holky taky radši ty měkkčí, déle pečné, já zase ty podle receptu, které jsou víc “na skus” 😉

  1. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVařte sezónně – má to spoustu výhod! Víte, jak na to?
Další článekSkvělé výsledky po 2 týdnech (Mirka, 39 let)