Křehká slaďoučká restovaná mrkev v chutné hořčično-"medové" zálivce. Skvělá příloha pro celou rodinu.

Ingredience
  • mrkve (nejlépe mladé)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce sladidla (slad/sirup)
  • 1 lžíce hořčice bez cukru
  • 1/2 lžíce bílého misa – shiromiso (není nutné)
  • 1/2 lžíce rýžového/jablečného octa
  • 1 menší stroužek česneku (není nutné)

Jak připravit karamelizované mrkve

  1. Mrkve nakrájíme podélně na poloviny.
  2. V misce smícháme všechny ingredience na zálivku (česnek protlačíme).
  3. Mrkve naskládáme na plech a potřeme 1/2 zálivky.
  4. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečeme cca 20-30 minut.
  5. V polovině času mrkve otočíme a potřeme zbylou zálivkou.
  6. Vypneme a podáváme.

Praktické

  • Tyto mrkvičky se skvěle hodí k vařené obilovině a třeba tofunéze nebo jinému dipu (např. našlehaný tofu dip) spolu s čerstvým salátem.

Obměna

  • Místo octa můžete do zálivky přidat i balzamiko.
  • Podobně můžete udělat i růžičkovou kapustu, dýni nebo batát.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 roku.

Bez masa je mi skvěle

Petra: Nejdřív jsem to vůbec neplánovala, ale nakonec jsem maso...

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Díky kurzu jsem získala nové návyky a cítím se skvěle

Maradamc: Dobry den pani Evo a Heleno, nejdrive jsem...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

Ušetřili jste mi roky života. Je tu vše přehledně na jednom místě

Anna: Web Jíme Jinak mně obohatil o spoustu různých...

Cítím z klubu tu lásku a pečlivost, s jakou k nám přistupujete

Lenka W.: Dobrý den, Evi, je mi hodně dobře,...

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

Já sladkoholik potvrzuji: Když má člověk všechny živiny, nepotřebuje sladkosti

Jana: Přesně tak jak tu píšou holky! Když člověk...

Vaření dle JJ je jednoduché a nejsem unavená, takže to jde samo

Jana: Těch informací je hodně, ale strašně mě to...

Rychlá příprava jídel, které mi chutnají

Pribe: Mám dole 4,8 kg a pokračuji dál. Je...

Za 3 týdny mám 5 kg dole bez hladu a chemických koktejlů

Zdlang: Zdravim, Evo, Jarni ocista mne prekvapuje pokracujicim ubytkem...

Nikdy bych nevěřila, že zelenina může chutnat tak dobře

Lenka: Taky pomalu objevují jemné chutě nových potravin a...

Velké díky za filmový festival

Ivana: Holky, nechtělo se mi přihlašovat na festivalové stránky,...

Musím pořídit nový šatník – zhubla jsem z 60 na 53 kg!

Hanka: Jen jsem Vám chtěla poděkovat. V kurzu jsem...

Manžel si všiml, že mám menší zadek a chce, abych mu také vařila

Kamlibe: Musím vám napsat, že podle vašeho jídelníčku je...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

    • Záleží, jak to člověk chce tvrdé. Holky taky radši ty měkkčí, déle pečné, já zase ty podle receptu, které jsou víc „na skus“ 😉

  1. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVařte sezónně – má to spoustu výhod! Víte, jak na to?
Další článekSkvělé výsledky po 2 týdnech (Mirka, 39 let)