Sezonní recepty
Zimní tmavý talíř
V tomto receptu jsem záměrně volila hodně tmavé suroviny s červenými, fialovými, černými tóny. Výsledkem je lahodné jídlo, které voní kořením a na kterém s...
25
8
Omáčka z pečené zeleniny
Omáčka z pečené zeleniny je ideálním podzimním či zimním pokrmem. Skvěle se hodí na těstoviny, rýži či k plackám.
35
Italský těstovinový salát
Typicky letní recept na lahodný lehký salát, který vás v horku osvěží, ale i zasytí.
Zdravé recepty
klub
13
3
Bezlepkový křehký koláč s ostružinami
Máte přebytky ostružin? Připravte si tento jednoduchý křehký koláč. Je bez lepku, cukru i živočišných produktů a skvěle poslouží jako svačinka k odpoledním...
47
6
Pečené kuskusové kuličky s šafránem
Lahodné kuličky vonící šafránem a k tomu osvěžující dip. Tento letní recept je vhodný jako lehký oběd nebo večeře a jistě potěší každého strávníka.
44
5
Jáhlové karbanátky
Měkké a jednoduché letní karbanátky. Výborné teplé i vychladlé. U nás chutnají všem, doufám, že nezklamou ani vás.
Saláty
klub
7
1
Špaldový salát
V tomto salátu se setkáváme se vším: sladkým, slaným, kořeněným, křupavým, měkkým, syrovým, vařeným… i díky směsi dukkah i voňavým.
33
4
Scarpaccia di zucchine – cuketová bota
Originální název tohoto receptu je v překladu cuketová stará bota. Tento název získal díky vzhledu připomínajícímu podrážku staré boty. Ale nenechte se odr...
Hlavní jídla
klub
6
Chřestový koláč bez lepku
Sezóna chřestu je tady. Je to báječná surovina, která má pestré využití. Skvěle se hodí třeba do slaného koláče, který je bez lepku, vajec i mléka a skvěle...
13
8
Červené fazole se špaldou a kopřivovým krémem
Sezóna kopřiv je tu. Přijdete si tuto zdravím nabitou bylinku na talíř v podobně chutného krému, který vám poslouží v hustém provedení také jako pomazánka....
28
6
Fialová brokolice s čočkou
I když už se blíží jaro, zahrada stále nabízí typicky zimní zeleninu. Právě teď je u nás fialová brokolice na záhoně v plné své kráse. Pokud jí nemáte, nez...
15
2
Zapečený talíř
Chuťově vynikající a jednoduché jídlo. Jen navrstvíte jednotlivé vrstvy do formy, dáte do trouby a v mezičase si můžete připravit třeba chutný salátek.