Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Ředkvičkový dip

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
sezóna jaro

Ředkvička je pro mě symbolem jara a zde nám s bylinkami vytvořila super kondiment prakticky na cokoliv.

Ingredience
  • ředkvičky
  • bílá cibule
  • čerstvý česnek i s natí
  • čerstvé oregáno
  • citrónová šťáva
  • petrželka
  • jablečný ocet
  • olej
  • pepř
  • sůl

V šedesáti letech jsem se stala členkou klubu Jíme Jinak. Počáteční investice se mi dávno vrátila – využívám sl...

Jak připravit dip z ředkviček

  1. Nasekejte cibuli, česnek, ředkvičky, petrželku a oregáno.
  2. Nasekanou směs dejte do misky a zalijte octem, olejem a citrónovou šťávou. Přidejte sůl a pepř a pořádně promíchejte.

Praktické

  • Můžete sekat nožem nebo v sekáčku.
  • Nešetřete na oleji, octu ani citrónové šťávě, výsledek má být hodně mokrý.
  • Tuto zálivku můžete použít prakticky na cokoliv dle vaší fantazie. Já jsem si opekla jednoduše tempeh a polila zálivkou, k tomu třeba rýži a je to.
  • Uchovávejte v lednici ve skleněné misce uzavřené víčkem dejte do lednice.

    Děti

    • Bez pepře a s menším množstvím oleje a soli vhodné pro děti od 2 let.

    PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

    Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    39 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Virko tak tento dip je dobrota, udelala jsem dynove kari, bulgur a osmahnuty tempeh natural,jak jsi tam psala….ted mame vyborne ředkvičky, tak jsem to musela zkusit…👍🍀🌸

    Naděžda
    25. 4. 2024

    Mně to chutná takto samotné 🥰

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Placičky s čínskou omáčkou

    Sladkokyselou omáčku, která je v každé čínské restauraci asi není třeba představovat. Vyzkoušejte ji v této zdravější verzi. Jde použít nejen k jarním závi...

    Cuketové carpaccio

    Tento letní recept je osvěžující a velmi se hodí jako příloha nebo salát k letním grilovačkám.

    Bob po indicku

    Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

    Karamelizované kimchi

    Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...

    Dip na zeleninu

    Tímto dipem můžete obzvláštnit dušenou nebo vařenou zeleninu, které dodá skvělou pikantní chuť.

    Hořčičná zálivka

    Pikantní zálivka, kterou můžete vylepšit své pokrmy podle vaší fantazie, od salátů až po teplou zeleninu.