Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Cuketové carpaccio

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
sezóna jaro
sezóna léto

Tento letní recept je osvěžující a velmi se hodí jako příloha nebo salát k letním grilovačkám.

Ingredience
  • cuketa
  • extra panenský olivový olej
  • jablečný ocet
  • bílý pepř
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • sůl
  • bazalka
  • máta
  • pažitka
  • slunečnicová semínka

S Ivankou jsem se potkala osobně a nechtělo se mi uvěřit, že tahle krásná, štíhlá a temperamentní žena, žije už někol...

Jak připravit carpaccio z cukety

  1. Cuketu nakrájejte na velmi tenké plátky.
  2. V misce smíchejte olej, citrónovou kůru, pepř, sůl a ocet. Polijte cukety marinádou a dejte do lednice.
  3. Nakonec posypte cukety pažitkou, opraženým slunečnicovým semínkem, troškou bazalky a máty.

Praktické

  • Máty dejte opravdu minimum. je velmi aromatická.
  • Bazalku na cukety dejte těsně před podáváním, aby vám nezčernala.
  • Jak pažitka, tak máta i bazalka se musí použít čerstvé, ne sušené.

Obměna

  • Použít můžete i černý pepř.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme pepř.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

76 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Nikdy bych nevěřila, že si tak pochutnám na syrové cuketě😁. Cuketa byla žlutá, bazalka červená, květ lichořeřišnice a božská mana byla na světě. Moc děkuji za tento recept❤️

Kateřina
14. 7. 2023

Tenhle recept mě moc potěšil, úplně jednoduchý a tak strašně moc dobrý! Super😍

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Balíček od moře (fotopostup)

Tento jednoduchý recept bez vážení potravin, je typický pro letní sezónu. Barevná zelenina, bylinky a vůně řasy vás zavedou k moři.

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Ovesný porridge

Lehká a přesto sytá slaná kaše, do které se perfektně hodí cuketa nebo mladé žluté patizony.

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.
15
2

Oi-muchim – marinovaná okurka

Léto je tady a s ním i okurky, proto přináším malý nápad, jak trochu jinak použít okurku v kuchyni. Recept pro milovníky korejské tradiční kuchyně.

Mama ganoush

Letní svěží pomazánka, která je skvělá na chleba, do placek a jako dip k zelenině. Tento recept je variací na baba ganoush, ovšem bez lilku a trochu poupra...