Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Cuketové carpaccio

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
sezóna jaro
sezóna léto

Tento letní recept je osvěžující a velmi se hodí jako příloha nebo salát k letním grilovačkám.

Ingredience
  • cuketa
  • extra panenský olivový olej
  • jablečný ocet
  • bílý pepř
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • sůl
  • bazalka
  • máta
  • pažitka
  • slunečnicová semínka

Změna jídelníčku mě zachránila před operací kolena a páteře. “Zázračně” mi zmizela osteoporóza po vysazen...

Jak připravit carpaccio z cukety

  1. Cuketu nakrájejte na velmi tenké plátky.
  2. V misce smíchejte olej, citrónovou kůru, pepř, sůl a ocet. Polijte cukety marinádou a dejte do lednice.
  3. Nakonec posypte cukety pažitkou, opraženým slunečnicovým semínkem, troškou bazalky a máty.

Praktické

  • Máty dejte opravdu minimum. je velmi aromatická.
  • Bazalku na cukety dejte těsně před podáváním, aby vám nezčernala.
  • Jak pažitka, tak máta i bazalka se musí použít čerstvé, ne sušené.

Obměna

  • Použít můžete i černý pepř.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme pepř.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

75 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Nikdy bych nevěřila, že si tak pochutnám na syrové cuketě😁. Cuketa byla žlutá, bazalka červená, květ lichořeřišnice a božská mana byla na světě. Moc děkuji za tento recept❤️

Kateřina
14. 7. 2023

Tenhle recept mě moc potěšil, úplně jednoduchý a tak strašně moc dobrý! Super😍

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Balíček od moře (fotopostup)

Tento jednoduchý recept bez vážení potravin, je typický pro letní sezónu. Barevná zelenina, bylinky a vůně řasy vás zavedou k moři.

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Ovesný porridge

Lehká a přesto sytá slaná kaše, do které se perfektně hodí cuketa nebo mladé žluté patizony.

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.
14
2

Oi-muchim – marinovaná okurka

Léto je tady a s ním i okurky, proto přináším malý nápad, jak trochu jinak použít okurku v kuchyni. Recept pro milovníky korejské tradiční kuchyně.

Mama ganoush

Letní svěží pomazánka, která je skvělá na chleba, do placek a jako dip k zelenině. Tento recept je variací na baba ganoush, ovšem bez lilku a trochu poupra...